Speler van de Maand: Sébastien Haller

HomeMaand-specialsSpeler van de MaandSpeler van de Maand: Sébastien Haller

Auteur

Datum

Categorie

Afgelopen maand kozen we voor onze speler van de maand voor een echt wonderkind. Deze maand gaan we het over een andere boeg gooien, en kiezen we voor een speler die al  heel wat bewezen heeft. Door zijn prestaties op de Afrika Cup roepen wij Sébastien Haller uit tot speler van de maand!

Het verleden

Sébastien zag het levenslicht op 22 juni 1994 in een kleine gemeente in Frankrijk. Bij de start van de game zal hij dus net 29 jaar geworden zijn. Hij kwam via FCO Vigneux, en Brétigny Foot terecht bij de jeugd van AJ Auxerre. En het is bij die laatste club dat hij in 2012 zijn profdebuut maakt in een wedstrijd tegen Olympique Nîmes. In 2015 maakt hij de overstap naar Utrecht waar hij uitgroeit tot een echte publiekslieveling. Dankzij zijn goede prestaties dwong hij in 2017 een transfer af naar Eintracht Frankfurt. Na opnieuw twee goede seizoenen in de Bundesliga ging hij zijn geluk beproeven in de Premier League. Al zal hij hier zeker niet de meest gelukkige periode uit zijn carrière beleefd hebben. Met amper 10 doelpunten in 48 wedstrijden bleven ze in Engeland een beetje op hun honger zitten, en waren ze er niet rouwig om toen Ajax op de proppen kwam voor hem. In Amsterdam vond hij weer het plezier in het voetbal, en vond hij weer vlot de weg naar de netten.

Na amper één seizoen in Amsterdam was Borussia Dortmund al overtuigd dat ze de kwaliteiten van Sébastien konden gebruiken, en ze telden 31 miljoen neer voor de Ivoriaan. In de voorbereiding kreeg hij echter te maken met verschrikkelijk nieuws, er werd bij hem kanker geconstateerd, en zo kon hij pas zes maanden na zijn transfer eindelijk debuteren bij Borussia Dortmund.

Het heden

Bij Dortmund is Haller ondertussen de spits die de aanval moet dragen, maar echt succesvol is hij momenteel nog niet. Hij kwam dit seizoen tot dusver 14 keer in actie, en kon daarin amper 2x scoren. Hij maakt sinds 2020 ook deel uit van de Ivoriaanse nationale ploeg. Met deze ploeg heeft hij er net de Afrika Cup opzitten. De groepsfase moest hij nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure, maar hierna werd hij basisspeler bij Ivoorkust. Met zijn doelpunten in de halve finale, en de finale had hij zelfs een belangrijk aandeel in de Ivoriaanse eindwinst.

Met Haller staat er natuurlijk ook een impostant figuur in de spits. Met 1 meter 90, en 82 kilogram is hij niet iemand die je zomaar aan de kant kan zetten. Neem daarbij zijn uitstekende uithouding, kracht en sprongkracht, en je hebt iemand die altijd oorlog kan maken in het 16 meter gebied.

In Football Manager

Sébastien Haller kan je best uitspelen in de rol van doelgerichte aanvaller, de targetspits dus. Met een 16 voor afwerken, wederom een 16 voor koppen, en een 17 voor zowel kracht, sprongkracht, als evenwicht heeft hij hier de ideale attributen voor. Hij kan anticiperen op de ballen die gaan komen, ook heeft hij genoeg lef om alles in de strijd te gooien om toch maar bij de bal te geraken.

Haller.thumb.png.f57883e9e29a15f25935a7f7a5a58d0f.png

Wil je Haller graag naar je club halen? Dan ga je er meer dan waarschijnlijk heel wat geld tegenaan moeten smijten. En je zal dan ook al met een grote club moeten spelen. Met zijn 29 jaar is het geen speler meer die je kan gaan halen voor de toekomst Met zijn komst zou je kiezen voor iemand die op korte termijn moet presteren.

Als je graag met een targetspits speelt, en speel je met een topclub, of financieel krachtige subtopper uit één van de grote landen is hij zeker de moeite waard om erbij te halen. Hij gaat je op de korte termijn naar de prijzen schieten, terwijl jij op de achtergrond gaat scouten naar een waardige vervanger.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen