Speler van de Maand: Orri Óskarsson

HomeFootball Manager 2024Speler van de Maand: Orri Óskarsson

Auteur

Datum

Categorie

Welkom bij onze nieuwe rubriek. Eens in de maand zullen wij op onze maand-dag een speler uitroepen tot speler van de maand. Wat maakt deze speler speciaal en hoe goed is hij in Football Manager 2024? Vandaag: Orri Steinn Óskarsson.

Het verleden

Wie de naam Orri Óskarsson leest en al een langere tijd meeloopt in de FM-scene, zal ongetwijfeld raar opkijken. In één van de voorlopers van FM, Championship Manager 2003-04, was Orrí Freyr Óskarsson een middenvelder/aanvaller die bij het IJslandse þor onder contract stond en voor een schamele €15.000 de overstap wilde maken naar jouw club. Of je nu een middenmoter was in de Eerste Divisie, een laagvlieger in Schotland of juist een topploeg in Spanje, Óskarsson was hét koopje van CM03-04. Duidelijk is waarom, met zijn fysiek en mentale attributen was de IJslander op geen enkel niveau af te stoppen.

image.png.4241c6620e7c6c51eecd942ce2817aee.png

In Football Manager 2024

Zo ver zal het niet komen met Orri Steinn Óskarsson. Zijn kracht ligt ook in zijn fysiek en net als zijn illustere naamgenoot van twintig jaar geleden is hij multifunctioneel. Óskarsson kan als rechtshalf en als rechts- en linksbuiten uit de voeten, maar is vooral een spits. Ondanks zijn lengte is hij ook vrij snel en nog enigszins wendbaar.

Óskarsson is van augustus 2004, wat hem achttien jaar oud maakt bij aanvang van de game, waardoor er ook nog genoeg potentie in zit. Zijn potentieel is echter dynamisch, wat inhoudt dat het per game kan verschillen. Zo kan hij in de ene game net goed genoeg zijn voor de subtop van de Nederlandse eredivisie, om in een andere game uit te groeien tot prima versterking voor elke ploeg uit de Premier League.

image.thumb.png.2efc99678f98ca3550a71686e110861d.png

In het echte leven

Óskarsson valt in het echte leven op door zijn extreem jonge debuut in het voetbal. Luttele dagen vóór zijn veertiende (!) verjaardag maakte hij zijn debuut op het derde niveau van IJsland, voor Grótta, waar toevalligerwijs zijn vader hoofdtrainer was. Toch bleek dat niet de hoofdreden te zijn om Óskarsson te laten debuteren, want met twee treffers liet hij gelijk zien het niveau aan te kunnen. Hij zou dat seizoen drie keer in actie komen voor het eerste elftal en ook drie keer scoren, terwijl het team promotie wist af te dwingen naar het tweede niveau.

Het jaar erop kwam Óskarsson in 12 van de 22 duels in actie, waarin hij één keer het net wist te vinden, maar wel weer promotie wist af te dwingen.

In de hoogste klasse van IJsland speelde Óskarsson echter nooit, want hij maakte de overstap naar de Deense topclub FC Kopenhagen, waar hij in de opleiding aansloot. In 2022 leidde dat tot het debuut in het eerste elftal, Na een verhuurperiode bij Sønderjyske, keerde hij aan het begin van dit seizoen weer terug bij Kopenhagen om zich eindelijk bij de eerste selectie te voegen. In de tweede kwalificatieronde van de Champions League scoorde Óskarsson een hattrick in een 6-3 overwinning op het IJslandse Breiðablik, dat gecoacht wordt door.. zijn vader.

In de toekomst

Om te laten zien hoe goed Óskarsson in Football Manager kan worden hebben we zijn CA en zijn PA gelijkgetrokken. Zo laten we zien hoe goed Óskarsson mogelijk zou kunnen worden in jouw game, al varieert het door zijn dynamische PA en zouden trainingen en wedstrijden andere kwaliteiten wellicht wat harder kunnen laten groeien dan hier te zien is:

image.thumb.png.80cdf22e5828cfbdce36ec779a8ac72b.png

Het wordt wel lastig om Óskarsson weg te lokken bij Kopenhagen. De Deense topclub zit niet om centjes verlegen en wil graag haar beste spelers onder contract houden. De vraag is dus vooral of hij het aan het begin van jouw spel waard is om te halen. Wat wel zeker is, is dat Óskarsson een naam is om in de gaten te houden, zowel in het spel als in het echte leven.

Heb jij ook al met Óskarsson gespeeld? Of heb jij andere toppers gevonden die de moeite waard zijn? Deel ze dan gerust in ons spelersforum.

Voor onze andere ‘maand-dag’ artikelen check je deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen