Speler van de Maand: Kobbie Mainoo

HomeMaand-specialsSpeler van de MaandSpeler van de Maand: Kobbie Mainoo

Auteur

Datum

Categorie

De meeste competities komen zo langzaamaan tot hun einde, met hier een daar nog een spannende laatste speelronde, belangrijke play-offs of een intense bekerfinale in het vooruitzicht. Zo ook het seizoen van Manchester United, dat de laatste jaren maar weinig hoogtepunten kent. Ook dit seizoen weer, want de achtste plaats in de eindrangschikking van de Engelse Premier League is de laagste sinds de Premier League bestaat in haar huidige vorm. Toch is er ergens nog een lichtpuntje aan de hemel te zien in het rode gedeelte van Manchester en dat is onze speler van de maand: Kobbie Mainoo.

Historie

Kobbie Boateng Mainoo werd op 19 april 2005 geboren in Stockport, een vrij grote stad onder de rook van Manchester. Nadat hij begon te voetballen bij Cheadle & Gatley, dat klinkt als een advocatenkantoor, maakte hij op zijn negende de overstap naar de opleiding van Manchester United. Hier doorliep de middenvelder met Ghanese roots de gehele opleiding en tegen het einde van het seizoen 2021/22 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club. In januari 2023 maakte Kobbie zijn langverwachte debuut in het eerste elftal van de club, toen hij van coach Erik ten Hag een basisplaats kreeg in het Carabao Cup-duel met Charlton Athletic. Een maand later tekende hij een nieuw contract en had hij zijn vuurdoop in de Premier League ook al achter de rug. Vervolgens ging het snel, want dit seizoen was hij vooral na de winterstop bijna niet meer weg te denken uit de Manchester-basis, waar hij onder meer Christian Eriksen een pittige tijd op de bank bezorgde. En hij bewijst maar weer eens: wat goed is komt snel. Op 23 maart van dit jaar maakte Mainoo al zijn debuut voor het Engelse nationale elftal, toen hij een kwartier voor tijd mocht invallen tijdens de met 0-1 verloren oefeninterland tegen Brazilië.

In Football Manager

Het duurde een paar edities voor het potentieel van Kobbie Mainoo werd erkend door Football Manager, maar het is eindelijk zo ver. Wel moeten we de kleine kanttekening plaatsen dat het potentiële niveau dat door Sports Interactive is toebedeeld aan Mainoo dynamisch is. Dat houdt in dat hij de ene keer kan uitgroeien tot een speler met een redelijk niveau voor een Engelse subtopper en in een andere game zou hij het tot de absolute wereldtop kunnen schoppen. Overigens is hij na de winterupdate nog een klein stukje gestegen qua potentieel. Bij de start van de game is Mainoo echter al een speler die niet misstaat in de selectie van het ‘andere’ Man United, al moet hij de complete voorbereiding van het eerste seizoen wel missen door een vervelende enkelblessure. Overigens is dit een toevalstreffer, want Mainoo staat niet bekend als blessuregevoelig.

Zijn beste positie is de positie van defensieve of centrale middenvelder, maar Mainoo kan ook als de meest aanvallende middenvelder in een formatie uit de voeten. Als we de attributen van Football Manager 24 erbij pakken zien we dat hij wellicht het beste uit de voeten kan als spelmaker voor de defensie. Toch kan Mainoo meer dan dat, want ondanks zijn achttien jaar aan het begin van de game beschikt hij over een enorm sterk pakket mentale attributen, is zijn fysiek meer dan prima voor zijn leeftijd en is hij, vooral met de bal aan zijn voet, ook enorm vaardig. Natuurlijk zijn er wel aspecten waar hij nog moet verbeteren en dat ligt dan vooral in het defensieve gedeelte, zoals mandekking. Ook zouden enkele uurtjes per week in de sportschool Mainoo niet misstaan.

image.thumb.png.ecf87057f4fc35cd0b6f9f4858cfe2bb.png

De toekomst

Mainoo kan dus uitgroeien tot een heuse wereldspeler en het is voor veel managers van ons heel jammer dat Manchester United dat ook doorheeft. Door de koopwoede van de club zijn er echter wel simulaties waarbij Mainoo voor niet al te veel geld uiteindelijk is over te nemen of zelfs uit zijn contract loopt. In dat geval is het raadzaam om toe te slaan, want het maximale potentiële niveau van Mainoo komt in de buurt van de beste spelers uit de game. Ben je zelf manager van Manchester United is het raadzaam om verstandig om te gaan met de jongeling, want met de juiste training en veel speelminuten zijn op trainingspark Carrington natuurlijk alle faciliteiten aanwezig om zeer goed te ontwikkelen. Is Kobbie Mainoo misschien in de toekomst wel het boegbeeld van de wederopstanding van de Red Devils? De tijd zal het leren, maar wij denken dat die mogelijkheid er best in zit.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen