Speler van de Maand: David Martínez, het wonderkind uit Venezuela

HomeFootball Manager 2024Speler van de Maand: David Martínez, het wonderkind uit Venezuela

Auteur

Datum

Categorie

De zoektocht naar een speler van de maand is een lastige. Football Manager zit vol met spelers die het waard zijn om toegelicht te worden en in de voetbalwereld gebeuren zoveel dingen dat er genoeg spelers zijn die voor een uitverkiezing in aanmerking kunnen komen. Deze maand kiezen we ervoor om een heus wonderkind in de spotlights te zetten, met een heel jong talent dat onlangs al debuteerde voor de nationale ploeg van Venezuela: David Martínez.

De nog prille carrière

De geschiedenis van David Emmanuel Martínez Morales is nog maar zeer beknopt, maar daar gaat verandering in komen. Martínez zag het levenslicht op 7 februari 2006, wat betekent dat hij pas volgende maand de leeftijd van 18 jaar bereikt. Dat de Venezolaan kan voetballen staat buiten kijf, de speler zou inmiddels ook op de radar staan van o.a. PSV en Ajax.

Martínez is een echte vleugelspeler; klein, behendig en voorzien van een fluwelen techniek. Al op jonge leeftijd maakte hij zijn profdebuut voor de Venezolaanse hoofdklasser SC Monegas, waar hij zijn opleiding genoot en op zijn zestiende voor debuteerde. Momenteel staat de teller op 38 wedstrijden in het eerste elftal en in deze duels was hij goed voor zes treffers en vijf assists, maar hij valt ook op door het frisse elan dat hij in het spel legt. Dit doet hij het liefste vanaf de rechtsbuitenpositie, waar de linkspoot naar binnen trekt en voor het nodige gevaar zorgt. Ook kan hij vanaf de linkerkant komen of centraal op de ’tien’ positie uit de voeten.

Zo op het eerste oog ziet Martínez er al erg talentvol uit, want hij heeft alles wat een buitenspeler nodig heeft. Techniek, snelheid, flair, een goede trap en een prima individuele actie. Dit is ook de bondscoach van Venezuela opgevallen, want afgelopen jaar zat Monegas al voor het eerst bij de A-selectie, wat uiteindelijk leidde tot een interlanddebuut tegen Guatamala. Het is dus ook niet voor niets dat er al interesse is vanuit de Europese (sub)top.

In Football Manager

Laten we beginnen bij het begin. Op het moment dat we de game starten ziet Martínez er al wel talentvol uit, maar de stap naar het eerste elftal van een grote club lijkt nog wel wat groot. Hij heeft een prijskaartje hangen van onder de één miljoen euro, maar misschien kan een goede onderhandelaar daar nog zelfs een betere deal uit halen. Het enige nadeel is dat Martínez de stap naar Europa pas op zijn achttiende kan maken en op dit moment heeft hij dan ook nog geen zin om over een mogelijke overstap te onderhandelen.

image.thumb.png.84cd843f6fd64930fac17b95ab76baed.png

Zijn kwaliteiten zijn dus duidelijk zichtbaar, met fraaie scores op de standaardsituaties, dribbelen, afstandsschoten, techniek, flair, inzicht, snelheid, versnelling en behendigheid. Zelfs leiderschapskwaliteiten zijn al prominent aanwezig, zeer opmerkelijk voor een speler van slechts zeventien jaar oud.

Er zijn meerdere dingen die hem zo interessant maken. Zijn prijskaartje en salaris zijn er één van, maar zijn potentieel is ook enorm interessant. Volgens de onderzoekers van Football Manager kan Martínez namelijk uitgroeien tot één van de grootste talenten ter wereld, al zal dat per game verschillen. Martínez heeft een variabel PA, dat tussen de 140 en 170 ligt.

De mogelijke toekomst

Met behulp van de editor zetten we het CA van Martínez gelijk aan het maximale PA. Daarmee krijg je een goed beeld van hoe goed hij mogelijk zou kunnen worden en wat opvalt is dat dit gewoon regelrecht een wereldtopper is.

image.thumb.png.7a897d849e095b9dbcdd7b284110a3cd.png

Zo is Martínez echt een alleskunner, die je zelfs zou kunnen omtrainen tot wing-back. Met hele hoge ratings voor tackelen, koppen en daarnaast ook alles wat een vleugelspeler moet hebben, is Martínez technisch superieur.

Krijg jij het voor elkaar om hem met de juiste begeleiding ook zo ver te krijgen? Het is mogelijk, maar dan zal je wel een stukje mazzel moeten hebben.

Al met al is het zeer aan te raden om Martínez op je shortlist te zetten en een poging te doen om hem naar Europa te halen zodra hij de stap ziet zitten, want dit is écht een potentiële wereldtopper en daarmee onze speler van de maand januari.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen