Speler van de Maand: Bilal El Khannouss

HomeMaand-specialsSpeler van de MaandSpeler van de Maand: Bilal El Khannouss

Auteur

Datum

Categorie

De play-offs in de Belgische Pro League zijn in volle gang en dat heeft wat bijzondere zaken met zich meegebracht. Zo is door het play-offsysteem de achterstand van Racing Genk gedecimeerd van 23 punten naar een schamele vijf puntjes. Één van de drijvende krachten is Bilal El Khannouss, een talentvolle middenvelder uit de al zo succesvolle opleiding van Genk. Daarnaast is El Khannouss een graag besproken gast bij enkele van onze podcast-deelnemers, wat hem een mooie prijs oplevert: MU’s Speler van de Maand.

Historie

Bilal El Khannouss werd op 10 mei 2004 geboren in het Belgische Grimbergen, waar een prima bierbrouwerij te vinden is. Het maakt de Belgische Marrokkaan inmiddels negentien jaar jong. De middenvelder annex buitenspeler begon het meest serieuze deel van zijn opleiding bij RSC Anderlecht, voordat hij in 2019 de kleuren van Racing Genk ging vertegenwoordigen. Zowel de opleiding van Anderlecht als die van Genk behoort tot de beste van het land, dus het mag geen verrassing zijn dat het ook technisch gewoon heel erg goed in elkaar steekt bij El Khannouss. Op de laatste speeldag van het seizoen 2021-2022 mocht hij debuteren in het eerste elftal van Genk en het seizoen er op groeide hij al snel uit tot één van de revelaties van de Smurfen. Zo debuteerde hij in de tweede speelronde al in de basis om er vervolgens vrijwel niet meer uit te verdwijnen.

Omdat El Khannouss dus ook de Marokkaanse nationaliteit heeft, werd hij opgeroepen voor de definitieve selectie van de Atlasleeuwen, waar hij in Qatar zijn debuut mocht maken in de kleine finale tegen Kroatië.

In Football Manager

Ook in Football Manager heeft Bilal aardig wat talent. Dat is tegelijkertijd ook wel jammer, want voor menig elftal zal hij aan het begin van het spel onhaalbaar zijn. Naast zijn talent, dat vooral naar voren komt in het mentale aspect, beschikt de middenvelder ook over een bijzondere mate van veelzijdigheid. Zo kan El Khannoush als linkermiddenvelder uit de voeten, maar zijn ook de ‘6’ en ‘8’ posities hem niet vreemd. Toch lijkt hij het beste als een echte nummer tien uit de voeten te kunnen, want naast zijn mentale attributen scoort hij ook erg goed voor passen en dribbelen. Door zijn kwaliteiten in het aanvallende gedeelte van het spel zou hij zelfs nog als spits uit de voeten kunnen.

image.thumb.png.b6561f70e56790685a8ac7b928a9bec9.png

Toekomst

Niemand heeft een glazen bol, maar de verwachtingen rond El Khannouss zijn torenhoog en dat zien we ook in Football Manager terug. Zijn potentiële vermogen wordt hoog ingeschat, maar is dynamisch. Dit betekent dat El Khannouss doorgaans kan uitgroeien tot alles van de top van de Pro League tot de absolute wereldtop. Zijn sterke mentale attributen, prima fysieke attributen en degelijke technische attributen zullen de komende jaren alleen maar stijgen, waarmee je een zeer complete speler tot je beschikking krijgt. Zo is hij in onderstaande game zeker niet perfect ontwikkeld, maar zien we er nog steeds een zeer uitstekende speler in.

image.thumb.png.edb73c9bc2abf75447ad7c71619d76ca.png

Goedkoop is hij zeker niet, maar als je hem kan halen is dit wat ons betreft een buitenkansje die je niet aan je voorbij moet laten gaan.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen