Solihull Moors

Auteur

Datum

Categorie

Een kleine club, weinig geschiedenis, speelt op een laag niveau in Engeland. Waarom zou je naar Solihull Moors om moeten kijken? Dat komt door het achterland. Met een ligging in de buurt van Birmingham is er een enorme potentiële supportersschare aanwezig, die je alleen maar hoeft te overtuigen eens naar Solihull te komen. Maak jij van deze kleine club dé topclub uit Birmingham en omstreken?

Clubhistorie

Solihull Moors heeft nog geen grote geschiedenis. Dat komt omdat de club pas in 2007 is ontstaan uit een fusie tussen Moor Green en Solihull Borough. Ook deze beide clubs hadden geen grote historie in het Engelse voetbal.

In de meer dan 10 jaar dat de Moors inmiddels bestaan, is eenmaal het kampioenschap gevierd op het zesde niveau van Engeland. Daarmee zijn ze gepromoveerd naar het vijfde niveau, waar het team tot op heden actief is. Er valt dus nog een flinke prijzenkast te vullen voor jou als manager bij deze club.

Verwachtingen en budgetten

Het bestuur verwacht dat je het best aardig kan doen dit seizoen en willen dan ook dat je in het linkerrijtje van de competitie je plek gaat vinden. In de FA Cup moet je het hoofdtoernooi bereiken en in de FA Trophy moeten twee rondes worden overleefd. Allemaal haalbare kaarten, al kan de selectie op sommige plaatsen in de breedte nog wel wat versterking gebruiken.

Voor die versterking heb je nog wel wat geld in het transferpotje. Je mag nog 56K spenderen aan transfers en hebt nog zo’n 10K per maand ruimte in je loonbudget als je aan de slag gaat bij de Moors. Echter, het bestuur heeft je wel gevraagd je te richten op het opleiden van jeugdspelers. Het is daarom waarschijnlijk een goed idee vooral te zoeken naar jonge honden die zich nog willen bewijzen bij de club.

Financiën

We hebben hier te maken met een kleine club en dat zien we dan ook aan de financiële situatie. Er staat 138K op de balans, maar er staat ook een lening uit van de voorzitter van dubbel dat bedrag, wat in het eerste seizoen afbetaald moet worden. Het wordt dan ook redelijk op de centjes letten als je bij Solihull aan de slag gaat. Je zal dus inderdaad met de jeugd aan de gang moeten om de kosten te kunnen drukken.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Jamey Osborne

Jamey Osborne

Kyle Storer

Kyle Storer

Liam Daly

Liam Daly

Luke Maxwell

Luke Maxwell

Matt Stenson

Matt Stenson

Harry Flowers

Solihull Flowers

[td_smart_list_end]

Tactiek

Voor een club als Solihull is het vooral opvallend hoe weinig huurspelers in de selectie zitten, namelijk momenteel geen enkele. Met de huidige selectie zou een klassieke 4-4-2 de meest geschikte opstelling zijn, maar je zou dus kunnen overwegen de selectie aan te vullen en zo ook het spelen in een andere opstelling mogelijk te maken.

DM: Ryan Boot
VR: Lee Vaughan
VC: Liam Daly
VC: Alex Gudger
VL: Jamie Reckord
MR: Terry Hawkridge
MC: Jamey Osborne
MC: Kyle Storer
ML: Matt Stenson
SP: Danny Wright
SP: Adi Yussuf

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen