Slovan Bratislava

Auteur

Datum

Categorie

De Slowaakse voetbalclub Slovan Bratislava is al een tijd niet meer wat het in de jaren ’90 was. Na een periode van nationale overheersing met vier kampioenschappen tussen 1994 en 1999 heeft de club deze eeuw jaarlijks moeite met het behalen van de titel. MSK Zilina en Trencin maken samen met Slovan Bratislava de dienst uit en daardoor moeten de Blauw-Witten het doen met vier titels in achttien jaar. Weet jij in de nationale competitie weer te heersen met deze mooie club?

Clubhistorie

Slovan Bratislava werd in 1919 opgericht en heeft sindsdien twaalf landstitel behaald. Tel daarbij acht titels in de Eerste Klasse van Tjecho-Slowakije op en we kunnen stellen dat de club uit de hoofdstad van het land een nationale topclub is. De beste periode beleefde de club in de jaren ’90. Hierin werden tussen 1994 en 1999 vier landstitels bemachtigd.

In 2004 kwam er echter een eind aan de jaren van successen en vreugde. Slovan degradeerde naar de tweede divisie en dit kwam hard aan in het land. Gelukkig komt er na regen altijd zonneschijn en na twee jaar keerde de club terug op het hoogste niveau. In het seizoen 2008/2009 werd Slovan Bratislava zelfs alweer landskampioen: een uitzonderlijke prestatie. Ondanks dat er tot 2014 veel prijzen zijn gewonnen was dit geen garantie voor blijvend succes. De club moet het de laatste jaren doen met enkele bekerwinsten.

Slovan Bratislava heeft naast nationaal succes ook internationaal succes gehad. De club wist in 1969 de Europacup II te winnen door in de finale FC Barcelona te verslaan.

Verwachtingen en budgetten

De verwachtingen zijn vrij duidelijk: het bestuur wil de dubbel pakken. Zowel het landskampioenschap als de bekerwinst moeten hoe dan ook behaald worden. In de Europa League neemt de clubleiding met minder genoegen. Ze verwachten minimaal een plek in de derde kwalificatieronde, maar zouden al helemaal tevreden zijn met een plek in de vierde kwalificatieronde of zelfs plaatsing voor de groepsfase. De vierde kwalificatieronde lijkt ons realistisch.

Als je het met ons eens bent kun je rekenen op een transferbudget van iets meer dan één miljoen euro en een salarisbudget van €51.100 per week.

Financiën

Slovan Bratislava is een uiterst gezonde club. De Slowaakse grootmacht heeft geen schulden en staat net in de zwarte cijfers. Met een goed financieel beleid is er geen reden om verlies te draaien en dus zul je dan altijd een positieve balans behouden.

Selectie

Beste spelers en grootste talenten

Andraz Sporar

Moha

Kenan Bajric

Dejan Drazic

Dominik Greif

David Strelec

[td_smart_list_end]

Tactiek

Met de selectie van Slovan kunt je alle kanten in. In de nationale competitie zou je een 3-4-3 variant kunnen gebruiken en in de Europese wedstrijden ligt een 4-2-3-1 opstelling voor de hand. We gaan nu uit van de nationale variant.

DM: Dominik Greif
VC: Vasil Bozhikov
VC: Richárd Guzmics
VC: Kenan Bajric
MR: Dejan Drazic
CM: Marin Ljubicic
CM: Ibrahim Rabiu
ML: Moha
SP: Andraz Sporar
SP: Rafael Ratao
SP: David Strelec

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen