Sepp van den Berg

403

Door vele blessures in de defensie van PEC Zwolle kwam er uit het niets een konijn uit de hoge hoed van de toenmalige trainer John van ’t Schip: Sepp van den Berg. Deze 16-jarige centrale verdediger mocht het laten zien in de Eredivisie en deed het niet onverdienstelijk. Inmiddels heeft Sepp een basisplaats afgedwongen en hoopt hij onder de nieuwe trainer Jaap Stam grote stappen te maken.

Spelerspaspoort

Naam: Sepp van den Berg
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 16 (20/12/2001)
Lente: 189 cm
Gewicht: 74 kg
Voet: Rechts
Club:PEC Zwolle
Contract: 30/06/2021
Positie: Centrale verdediger
Waarde: €200k
Kosten in 2018:
Salaris p/w: €120

Transfer informatie

Gezien zijn jeugdcontract is Sepp voor een kleine opleidingsvergoeding over te nemen van PEC Zwolle. Echter wil de jongeling zich graag verder ontwikkelen en wilde hij dus niet tekenen voor PSV Eindhoven, waarvan wij manager waren. In de winterstop van het seizoen 2018/2019 ziet Van den Berg een overstap wel zitten. Mocht hij al een nieuw contract bij PEC hebben getekend dan zul je wel een transfersom neer moeten leggen.

Sterke punten
+ Koppen
+ Tackelen
+ Kalmte
+ Evenwicht
+ Sprongkracht
Zwakke punten
– Passing
– Kracht
– Snelheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Sepp van den Berg – 2018

Sepp van den Berg 2018

Sepp begint als groot talent bij PEC Zwolle. Gezien het aantal centrale verdedigers zou het niet gek zijn als hij al de nodige minuten in het eerste elftal zou maken in het seizoen 2018/2019.

2Sepp van den Berg – 2028

Sepp van den Berg 2028

Tien jaar later zien we dat Sepp aardig wat clubs heeft verslonden, gelukkig wel op huurbasis. Hij werd in 2020 voor 4,5 miljoen euro overgenomen door Everton, dat hem vervolgens vijf maal verhuurde. In 2026 vertrok hij zonder één wedstrijd voor de hoofdmacht van Everton te hebben gespeeld transfervrij naar Udinese.

Hier speelde hij veel wedstrijden en dat resulteerde in een snel vertrek. Na één seizoen hield Van den Berg het voor gezien en verkaste voor 9 miljoen euro naar Wolfsburg. Na een half jaartje Duitsland werd de centrale verdediger wederom verhuurd, dit keer aan Ajax.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update