Sebastian Walukiewicz

83

De Poolse competitie wordt vaker overgeslagen door spelers van Football Manager. Onterecht, want er spelen best een paar leuke talenten in dit Europese land. Een daarvan is centrale verdediger Sebastian Walukiewicz.

Spelerspaspoort

Naam: Sebastian Walukiewicz
Nationaliteit:Polen
Leeftijd: 18 (04/05/2000)
Lengte: 184 cm
Gewicht: 78 kg
Voet: Rechts
Club:Pogon Szczecin
Contract: 30/06/2020
Positie: Centrale Verdediger
Waarde: €210k
Kosten in 2018: €3M
Salaris p/w: €475

Transfer informatie

We hebben geprobeerd het Poolse talent te strikken met Borussia Mönchengladbach. Uiteindelijk kwamen we tot een akkoord met Pogoń voor een transfersom van 3 miljoen euro en een klein percentage van de winst bij doorverkoop. Je moet echter wel snel handelen, want er zijn meer clubs die hengelen naar de diensten van Sebastian.

Sterke punten
+ Mandekking
+ Positie kiezen
+ Inzet
+ Vastberadenheid
+ Lef
Zwakke punten
– Eerste balcontact
– Techniek
– Inzicht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Sebastian Walukiewicz – 2018

Sebastian Walukiewicz 2018

We zoeken Sebastian op in Polen om eens te kijken wat hij nu al te bieden heeft. In de basis is hij al een leuke centrale verdediger, die vooral als je hem als voetballende verdediger zou willen gebruiken nog wel wat te leren heeft. Voor nu zou hij makkelijk mee kunnen in de Keukenkampioen Divisie.

2Sebastian Walukiewicz – 2028

Sebastian Walukiewicz 2028

Walukiewicz bleek een redelijke honkvaste speler. Hij bleef Pogoń seizoenen lang trouw. Uiteindelijk wilde het Tsjechische Banik Ostrava het wel proberen met de Poolse centrale verdediger. Dit avontuur mislukte echter en Sebastian trok terug naar Polen, ditmaal naar Górnik. En de droom om ooit voor Polen uit te komen op het hoogste niveau is ook nooit in vervulling gegaan. Een speler waar meer in zit, dan er ditmaal uit is gekomen.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update