Sebastian Szymanski

165

Hij was de sensatie van de Poolse competitie afgelopen seizoen en is gretig opzoek naar een transfer. Sebastian Szymanski is de naam. Deze centraal aanvallende middenvelder annex linksbuiten is een smaakmaker bij zijn club Legia Warschau en dat valt de Europese (sub)topclub ook op. Waar ligt zijn plafond?

Spelerspaspoort

Naam: Sebastian Szymanski
Nationaliteit:Polen
Leeftijd: 19 (10/05/1999)
Lengte: 174 cm
Gewicht: 58 kg
Voet: Links
Club:Legia Warschau
Contract: 30/06/2022
Positie: Aanvallende middenvelder
Waarde: €1.1M
Kosten in 2018: €4.2m
Salaris p/w: €1.2k

Transfer informatie

Om een realistisch beeld te vormen hebben we gekozen voor Borussia Dortmund. Dit is een club waar Szymanski in het echte leven zomaar naar zou kunnen vertrekken. Na lang onderhandelen werd een bod van 4,2 miljoen euro geaccepteerd door Legia Warschau. De eisen van de Poolse middenvelder waren niet te gortig en zodoende konden we hem vrij gemakkelijk vastleggen.

Sterke punten
+ Afstandsschoten
+ Dribbelen
+ Anticiperen
+ Zonder bal
+ Versnelling
Zwakke punten
– Afwerken
– Passing
– Kalmte
– Evenwicht
– Sprongkracht/div>

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Sebastian Szymanski – 2018

Sebastian Szymanski 2018

Szymanski staat te boek als een eerste elftal speler bij zijn club Legia Warschau. Als we kijken naar de realiteit kunnen we stellen dat hij één van de bepalende spelers is.

2Sebastian Szymanski – 2028

Sebastian Szymanski 2028

Tien jaar later zien we dat Szymanski in de zomer van 2019 Legia verliet voor West Ham United. The Hammers betaalde 12,5 miljoen euro voor de Poolse middenvelder. In 2021 liet Szymanski Engeland al weer achter zich om in Frankrijk voor Olympique Marseille te gaan spelen. Zij hadden iets minder dan dertig miljoen euro voor hem over. Na drie uitstekende seizoenen kwam de toptransfer waar de Pool al lang op wachtte. Chelsea nam hem voor 63 miljoen euro over en sindsdien speelde hij al bijna 150 wedstrijden voor de club. Hij scoorde hierin 41 keer.

De interlandcarrière van Szymanski loopt ook op rolletjes. Hij kan zich, met 99 interlands achter zijn naam, gaan klaarmaken voor ”De Club Van 100.”

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update