Scouten via teamverslagen

HomeMU's HulpgidsenScouten via teamverslagen

Auteur

Datum

Categorie

Onlangs verscheen er een artikel waarin we uitlegden hoe je een scoutingsnetwerk opzet. In Football Manager zijn er meerdere manieren om te scouten en vandaag lichten we er een leuke handigheid uit: het scouten op basis van teamrapporten. Onze user Thomassje123 laat ons zien hoe hij in zijn game op efficiënte wijze op jacht gaat naar versterkingen.

Eigen weergave

Voor dat we echter zo ver zijn leggen we eerst uit hoe je views kan aanpassen, ofwel de weergave.  Dit kan op meerdere manieren, maar de makkelijkste manier is om bovenaan een kolom te gaan staan en rechtermuisknop te drukken. Vervolgens kies je voor ‘kolom invoegen’ en navigeer je via scouting naar de opties ‘niveau’ en ‘potentieel’. Sla deze weergave op onder een naam die makkelijk te vinden is en je bent klaar voor de jacht!

image.png.3ba74b470bcf01e229f946eae46a5dcb.png

Het proces

Voor nu kiezen we voor een club waarvan we weten dat deze een hele sterke opleiding heeft, we gaan langs bij ASEC Mimosas uit Ivoorkust.

image.thumb.png.8836c87dea649c88248ada67b08f4947.png

Zoals je ziet hebben we hier op dit moment helemaal geen kennis van. Sterker nog, op dit moment hebben we nog helemaal geen kennis op het Afrikaanse continent:

image.png.e4ee4eaf6f4f47b23238ea4224bbcb59.png

Hier gaan we uiteraard verandering in brengen. We gaan namelijk een teamverslag opvragen bij onze scouts. Dit doen we door op de selectiepagina te kiezen voor teamverslagen > teamverslag > ASEC Mimosas en dan je scout te selecteren.

image.thumb.png.a51a96be99afb69dfa9e0a66cd5cfb05.png

Drie dagen later is het teamverslag gereed:

image.thumb.png.0e72209d7149d65840dacaf27bc146d5.png

Hier staat wel wat summiere informatie in, maar nog niet veel bijzonders. Als we echter gaan kijken naar de spelers zie je dat iedereen gescout is. Je kunt ze nu sorteren op huidig of potentieel niveau en zo zie je snel en efficiënt of een club nog interessante spelers op de loonlijst heeft staan.

image.png.1c2b943183fd55088179759aefef84dd.png

Zaken om rekening mee te houden

  • Je kunt alleen teamverslagen doen van clubs in regio’s waarin je kunt scouten. Kun je als club niet wereldwijd scouten? Dan kan dit niet in een ander continent.
  • De verslagen blijven ongeveer één maand staan en dan verdwijnen ze weer. Interessante spelers kun je daarom beter nog eens door een scout laten bekijken of je kan ze uiteraard direct op je shortlist zetten.
  • Het bericht in je inbox is de aanwijzing dat het verslag klaar is. Zodra je dit bericht krijgt in de inbox kun je in het selectiescherm de sterren zien.
  • Wil je van een club ook het tweede elftal of de -19 scouten dan dient hiervoor een apart teamverslag gemaakt te worden. Als je het eerste team scout krijg je alleen de spelers die op dat moment in het eerste elftal zitten.
  • Je kunt maar één teamverslag per keer doen dus zet je beste scout hier op. Door meerdere scouts te gebruiken op meerdere teams krijg je niet meerdere teamverslagen per keer.

Hopelijk helpt dit jullie enorm op weg met het zoeken naar wonderkids en andere potentiële versterkingen. Vergeet ze niet te delen op ons forum!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen