Samuel Chukwueze

178

Samuel Chukwueze speelt sinds 2017 voor Villarreal en lijkt dit seizoen een basisplaats te hebben afgedwongen. In zijn geboorteland Nigeria is men er al uit: hij moet en zal de nieuwe volksheld worden. Hoe goed hij kan worden bekijken we vandaag in Football Manager 2019.

Spelerspaspoort

Naam: Samuel Chukwueze
Nationaliteit: Nigeria
Leeftijd: 19 (22/05/1999)
Lengte: 172 cm
Gewicht: 70 kg
Voet: Links
Club: Villarreal
Contract: 30/06/2019
Positie: Rechtsbuiten
Waarde: €43.5M
Kosten in 2018: €7.25M
Salaris p/w: €4,5k

Transfer informatie

Ondanks zijn aflopende contract vraagt Villarreal nog steeds ruim zeven miljoen euro voor Samuel Chukwueze. Mocht je zeker willen zijn van zijn komst, breng dan een bod uit. Wil je een gokje wagen, wacht dan een half jaar en probeer hem transfervrij binnen te halen. De kans bestaat echter wel dat hij zijn contract al verlengd heeft of dat je afgetroefd wordt door een andere club. Aan jou de keuze!

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Techniek
+ Flair
+ Vastberadenheid
+ Snelheid
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Anticiperen
– Concentratie
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Samuel Chukwueze – 2018

Chukwueze wordt gezien als groot talent en begint in het eerste elftal van Villarreal. Met een beetje geluk dwingt hij het eerste seizoen al een basisplaats af en kan hij belangrijk zijn voor zijn club.

Samuel Chukwueze – 2028

Hoewel het er alle schijn van had dat Chukwueze in het seizoen 2018/2019 een basisplaats te pakken had bij Villarreal, bleek dit in de realiteit toch anders te zijn. De Nigeriaan speelde zeven wedstrijden en werd in de seizoen erna tweemaal verhuurd. Hij mocht ervaring opdoen bij Brighton en Fiorentina: iets wat hem veel heeft opgeleverd. Na zijn terugkomst wist hij een basisplaats af te dwingen en zijn goede spel resulteerde in een transfer naar VfB Stuttgart. De Duitsers legde elf miljoen euro neer voor de buitenspeler en ook in Duitsland heeft Chukwueze de smaak goed te pakken!

Zijn interlandcarrière verloopt ook op rolletjes: hij kwam al 60 keer uit voor Nigeria en scoorde hierin 29 keer.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update