Salford City F.C.

Wie aan Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville en Nicky Butt denkt, denkt aan Manchester United. De ex-voetballers speelde allemaal lange tijd voor The Reds en wonnen zo ook de nodige prijzen. Toch is er nog een club waar aan gedacht moet worden als je deze namen hoort, namelijk Salford City. Alle vijf de spelers hebben 10% van de aandelen van deze semi-professionele club die uitkomt op het zesde niveau van Engeland. In 2014 kwamen de heren bij de club en hadden een duidelijk doel: binnen 15 jaar in de Championship uitkomen. Met twee promoties op rij achter de rug is de club goed op weg, maar ze zijn er nog lang niet. Wat helpt is dat in 2015 de rijke zakenman Peter Lim, eigenaar van Valencia CF, 50% van de aandelen heeft gekocht en er zo flink wat kapitaal in de club kan worden gepompt. Waar zal dit avontuur gaan eindigen?

Clubgegevens
Volledige naam: Salford City F.C.
Bijnaam: The Ammies
Jaar van oprichting: 1940
Competitie: Vanarama National League North
Prognose: 4e
Speelt Europees: Nee
Stadion: Moor Lane (capaciteit: 2164)
Beoordeling trainingsvelden: Slecht trainingscomplex
Beoordeling jeugdopleiding: Adequate jeugdopleiding
Balans: €192.861,-
Transferbudget: €8.707,-
Loonbudget: €7.384,- (Salarislast: €6.515,- per week)

 

 


De nieuwe tribune van Moor Lane. Auteur Mike Cleave van Football Ground Guide.

 

Financiën & Faciliteiten
Zoals je al in de clubgegevens hebt kunnen lezen staat Salford City financieel behoorlijk stevig voor een club van hun kaliber. Er is geen nettoschuld en ook de salarissen blijven netjes binnen de grenzen. Mits je de eerste seizoenen geen gekke dingen doet zal je altijd zwarte cijfers draaien en zodoende een steeds hogere balans krijgen. Tip: Betaal tot je in de Championship zit geen transfergeld voor spelers, maar haal ze gratis op.

Aan het trainingscomplex en de jeugdopleiding valt nog veel te sleutelen. Door je positieve balans is er ruimte om beide in de eerste paar seizoenen flink te upgraden, zodat het aansluit bij de statuur van de club. Omdat het de eerste seizoenen, zoals ik net al zei, handig is om niet te veel geld uit te geven zul je eerst moeten kijken naar je jeugdopleiding. Jeugdspelers zijn erg belangrijk voor zo’n kleine club en uiteindelijk zijn deze jongens degene die geld op gaan leveren voor Salford. Loop niet te hard van stapel, maar upgrade je jeugdopleiding en trainingscomplex stap voor stap. Je moet er niet aan denken dat je club failliet gaat door jouw gekke plannen.

Selectie/versterkingen & tactische mogelijkheden
De selectie van Salford City bestaat in het begin uit 23 spelers. Best een prima aantal zul je denken, maar niets is wat het lijkt. In de Vanarama National League North mag je slechts vijf bankzitters hebben en dus is een selectie van 19/20 spelers meer dan voldoende. De selectie bevat twee doelmannen. Jay Lynch is duidelijk de betere van de twee en zal naar alle waarschijnlijkheid je eerste doelman worden. De 37-jarige Craig Dootson is een prima reservedoelman en gezien zijn leeftijd kan hij bijdragen aan de ontwikkeling van Lynch. Voor de defensie heb je zeven spelers ter beschikking, vier centrale verdedigers, twee linksbacks en een rechtsback. Omdat geen enkele centrale verdediger uit de voeten kan op de rechtsback-positie is het handig om één centrale verdediger te laten gaan en er een rechtsback voor terug te halen: zo houd je balans in je achterste linie. Op het middenveld heb je keuze uit twee centrale middenvelders en een rechtermiddenvelder. Één versterking in deze linie zou geen overbodige luxe zijn. Buitenspelers heb je te veel, namelijk zes. De heren zijn ongeveer aan elkaar gewaagd en het is dan ook aan jou wat je er mee doet. Tip: Laat er minimaal één vertrekken, zo kun je je elders versterken. Voor de nummer 10-positie zijn er twee gegadigden. De huurlingen Nick Haughton en George Green zijn beide pareltjes en het lijkt me dan ook niet meer dan logisch dat je voor beide een plek in het elftal vrij maakt. Green zou eventueel als rechtsbuiten kunnen fungeren, terwijl Haughton ook centraal op het middenveld kan spelen. Voorin heb je twee kandidaten die ongeveer van hetzelfde niveau zijn: aan jou dus wederom de keuze. Alle drie de huurlingen zijn, wellicht alleen bij promotie, te paaien voor een huurverlenging, dus maak hier gebruik van. Mocht je ze meerdere seizoenen gaan huren, dan is de kans ook erg groot dat ze definitief over te nemen zijn zodra hun contracten zijn afgelopen. Een gouden kans!

George Green, de beste speler uit de selectie.

 

Uitdaging
De uitdaging is duidelijk: behaal de Premier League. Het zal een aantal seizoenen kosten, maar uiteindelijk is het voor iedere FM-speler haalbaar. Salford is de ideale ploeg voor mensen die een LLM-game willen proberen en niet met hoge schulden willen beginnen. Het opbouwen van de club is totaal in jouw handen en het zal je dan ook enorm trots maken als jij het hoogste niveau van Engeland hebt gehaald. Als je eenmaal in de Premier League bent aangekomen, ga dan eens kijken of je de concurrentiestrijd met streekgenoten Manchester United en Manchester City aan kunt gaan. Al met al genoeg om voor te spelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here