Rodrigo Bentancur

297

De Uruguayaanse Rodrigo Betancur gold enkele FM-edities geleden als grootste wonderkind op de positie van centrale middenvelder. Inmiddels speelt hij bij Juventus en is hij een ster in de Serie A. Desondanks is hij vrij eenvoudig te contracten in FM19 en daarom maakten wij dit spelersrapport.

Spelerspaspoort

Naam: Rodrigo Bentancur
Nationaliteit: Uruguay
Leeftijd: 21 (25/06/1997)
Lengte: 187 cm
Gewicht: 72 kg
Voet: Rechts
Club: Juventus
Contract: 30/06/2022
Positie: middenvelder
Waarde: €43.5M
Kosten in 2018: €48M
Salaris p/w: €35.5k

Transfer informatie

Bentancur geldt als een rotatie speler bij Juventus en de Oude Dame is bereid afscheid te nemen van de middenvelder in de eerste transfer zomer. Het lukte ons om een akkoord te bereiken voor een bedrag van 48M. Voor een middenvelder met zijn kwaliteiten is dat echt een koopje. Voordeel is ook dat hij pas 21 is en nog niet aan zijn plafond zit. Hij kan dus nog een stappie beter worden.

Sterke punten
+ Eerste Aanname
+ Passing
+ Techniek
+ Teamgeest
+ Werklust
Zwakke punten
– Mandekking
– Concentratie
– Zonder bal
– Acceleratie
– Snelheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Rodrigo Bentancur – 2018

Bentancur geldt als een rotatie speler bij Juventus en zal de nodige minuten maken in het eerste elftal. Toch geldt hij niet als vaste basisspeler en dat schept mogelijkheden als je interesse hebt in zijn diensten.

Rodrigo Betancur 2018

Rodrigo Bentancur – 2028

Na tien seizoenen vinden Bentancur terug bij het kapitaalkrachtige Paris Saint-Germain. Hij verkaste naar de Parijzenaars na twee seizoenen Juventus voor een bedrag van 67M. Bij de – inmiddels – Franse recordkampioen geldt hij wederom als rotatie speler, maar komt hij elk seizoen wel tot meer dan twintig wedstrijden in de competitie. Tel daar de Europese campagnes en bekertoernooien bij op en hij speelt gemiddeld toch zo’n 30 tot 40 duels per jaar.

Als international van Uruguay is hij ook succesvol. Met 105 interlands geldt hij nog niet als recordinternational, maar gezien zijn leeftijd kan dit aantal nog flink oplopen. Met Uruguay won hij bovendien de Copa America in 2024.

Rodrigo Betancur 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update