Ritsu Doan

167

Ritsu Doan mag zich in een mooi rijtje Japanners scharen die ooit in de Eredivisie speelden. Ook meermaals was het een groot succes, zoals bij Keisuke Honda, Shinji Ono en Maya Yoshida. Inmiddels wordt Ritsu Doan ook al gezien als groot talent en wordt hij in verband gebracht met meerdere grote club. De fans van FC Groningen zullen hem uiteraard liever nog wat langer bij de club zien. We nemen een kijkje waar de top ligt van dit talent.

Spelerspaspoort

Naam: Ritsu Doan
Nationaliteit:Japan
Leeftijd: 20 (16/16/1998)
Lente: 172 cm
Gewicht: 70 kg
Voet: Links
Club: FC Groningen
Contract: 30/06/2021
Positie: Linksbuiten / Rechtsbuiten / Aanvallende middenvelder
Waarde: €1.3M
Kosten in 2018: €3M
Salaris p/w: €3.7k

Transfer informatie

Aangezien Doan natuurlijk bij een redelijk kleine club speelt, is het voor de grote Europese ploegen niet heel moeilijk om hem op te pikken. Met Real Madrid wisten we een akkoord te bereiken voor €3 Miljoen, waarbij we wel een percentage bij doorverkoop in de overeenkomst moesten opnemen. Daarnaast willen ze ook graag een oefenwedstrijd spelen en wilt FC Groningen de speler graag nog een seizoen terug huren. Mocht je hem dus meteen willen halen dan zal de transfersom iets hoger uitvallen. Als manager van Ajax zal je ongeveer €4.5 Miljoen moeten neerleggen, aangezien zij natuurlijk in dezelfde competitie spelen.

Sterke punten
+ Eerste balcontact
+ Techniek
+ Behendigheid
+ Dribbelen
+ Snelheid
Zwakke punten
– Leiderschap
– Positie kiezen
– Sprongkracht
– Tackelen
– Koppen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Ritsu Doan – 2018

Ritsu Doan 2018 Football Manager 2019

Binnen de selectie heeft FC Groningen meerdere talenten, waarbij Ritsu Doan er één is. Op zijn positie zal hij voornamelijk te maken hebben met Mimoun Mahi, die kwalitatief gezien zelfs iets beter is dan de Japanner. Waarschijnlijk zal je hem echter meer vanaf de rechterkant zien, waardoor Doan achter de spits opduikt.

2Ritsu Doan – 2028

Ritsu Doan 2028 Football Manager 2019

Tot het seizoen 2023/2024 bleef Ritsu Doan trouw aan de club in Noord-Nederland. Daar was hij ook actief als basisspeler en speelde hij telkens meer dan 20 wedstrijden. Echter was zijn maximale doelpuntenaantal in een seizoen slechts 3. Daarna keerde hij voor slechts 850k terug naar zijn geboorteland, waar hij sindsdien actief is voor Sakai FC.

Wel hebben Norwich City en Sheffield Wednesday uit de Championship eventueel interesse om hem nog naar Engeland te halen. Qua prijzen in bleef het bij een enkele KNVB-beker in 2022 en met Japan wist hij de Oost-Aziatische Federatie Beker te winnen. In totaal staat zijn teller qua interlands op 22.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update