Riqui Puig

213

De 18-jarige Riqui Puig wordt al enkele weken genoemd als nieuwe aanwinst van Ajax. De Amsterdammers zouden via een dealtje met FC Barcelona enkele grote talenten kunnen huren van de Catalanen en hopen dat Puig komend seizoen in Nederland wil komen voetballen. Binnen Barcelona wordt de centrale middenvelder gezien als een enorm talent en het is dan ook een kwestie van tijd voor hij veel speelminuten in het eerste elftal gaat maken. Wordt hij de nieuwe Xavi of Iniesta?

Spelers paspoort

Naam: Riqui Puig
Nationaliteit: Spanje
Leeftijd: 18 (13/08/1999)
Lengte: 169 cm
Gewicht: 56 kg
Voet: Rechts
Club:FC Barcelona
Contract: 30/06/2021
Positie: Middenvelder
Waarde: €1.2M
Verwachtte kosten: Niet beschikbaar
Salaris p/w: €5.57

Transfer informatie

Riqui Puig heeft een gelimiteerde afkoopsom van 12,5 miljoen euro in zijn contract. Echter wil hij zelf nog niet weg bij Barcelona, omdat hij net een nieuw contract heeft getekend. In de winterstop zou hij wel haalbaar zijn voor dat bedrag. Het gokje waard, want hij kan een hele grote speler worden.

Sterke punten
– Eerste balcontact
– Passing
– Techniek
– Anticiperen
– Inzicht
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Mandekking
– Snelheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Riqui Puig – 2018

Puig begint bij Barcelona B, wat op het derde niveau van Spanje speelt. Gezien het sterke middenveld en de toekomstige transfer van Frenkie de Jong is er weinig toekomstperspectief voor de jonge Spanjaard. Hij zal zich stormachtig moeten ontwikkelen wil hij kans maken op een plekje in het eerste elftal.

Riqui Puig 2018

Riqui Puig – 2028

Ondanks zijn enorme potentieel heeft Puig bij FC Barcelona nooit een basisplaats weten af te dwingen. Na verhuurperiodes bij Las Palmas en Sevilla vertrok de Spanjaard in 2022 naar Borussia Dortmund. De Duitsers hadden 22 miljoen euro voor hem over. Bij Borussia werd hij gebruikt in een roulatiesysteem en het was dan ook niet gek dat hij in het seizoen 2026/2027 verhuurd werd aan Lazio Roma. Of zijn toekomst nog in Dortmund ligt is de vraag. Reading is geïnteresseerd, maar of hij hier voor open staat is maar de vraag.

Riqui Puig 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

Wonderkinderen – Beste CoachesBeste ScoutsMU Data Update