FM19 Clubgids: Rangers FC

HomeFootball Manager 2019ClubsFM19 Clubgids: Rangers FC

Auteur

Datum

Categorie

Gelukkig hebben we sinds 3 jaar weer een van de mooiste Derby’s van Europa op de kalender staan. Na het faillissement van Rangers FC in 2012 en de daaropvolgende doorstart op het vierde niveau, wist de club zich onder andere door de hondstrouwe supporters weer terug te vechten richting het hoogste niveau.

Onder aanvoering van Steven Gerrard mag de club zich dus weer meten met de aartsrivaal van Celtic om het landskampioenschap van Schotland. Lukt het jou om The Old Firm te winnen?

Clubhistorie

Het verhaal over het faillissement is natuurlijk iedereen al bekend en dat de club een goed gevulde prijzenkast heeft zal ook niemand verrassen. Met 54 landskampioenschappen blijft Rangers voorlopig zelfs nog even de recordkampioen. Daarnaast heeft Schotland een tweetal bekertoernooien, waarvan Rangers er door de jaren heen inmiddels al 60 heeft gewonnen. Internationaal heeft de club enkel in 1972 de Europa Cup 2 gewonnen. Ook in 2008 stond de Schotse grootmacht in de finale, maar toen was Zenit St. Petersburg te sterk. Aan jou is het dus wel de taak om deze club weer richting de hoogtijdagen te brengen die ze ooit gekend hebben.

Rangers FC History

Filosofieën

Het bestuur geeft je alle vrijheid om je eigen keuzes te maken. Er zijn dus geen filosofieën waarop je beoordeelt gaat worden. Wij raden echter wel aan om tenminste passie te laten zien. Dat kun je de aan de Schotten natuurlijk wel overlaten. Met een vol Ibrox die de ploeg zal steunen zal die motivatie ook hoog zijn om er wat moois van te maken.

Verwachtingen en budgetten

De club verwacht niet direct een kampioenschap in de competitie, maar het is wel de bedoeling dat je Europees voetbal gaat halen. De andere competities heb je echter wel een zwaardere doelstelling. In beide nationale bekers dien je namelijk de finale te halen en in de Europa League moet je de groepsfase halen. Daar moet je echter wel eerst vier voorrondes voor weten te overleven. Voor de lotingen heb je ook geen geplaatste status, waardoor je wel eens zware tegenstanders kan gaan treffen. Hiervoor krijg je € 2 miljoen transferbudget en heb je nog een klein beetje ruimte over in het salarisbudget.

Financien Rangers

Financiën

Natuurlijk een klein beetje een taboe om het hierover te hebben, nu het gaat over een club die in het verleden grote financiële problemen heeft gekend. Op dit moment zin de financiën echter oké te noemen en staat er een mooi bedrag van € 13 miljoen op de balans. Daarnaast zijn er geen schulden en het vooruitzicht ziet er goed uit.

Selectie

Binnen de selectie van Rangers zijn alle posities in ieder geval dubbel bezet. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd ook redelijk normaal ten opzichte van de competitie. Aan wie dat echter zeker niet ligt, is je eerste keeper. Ondanks de kwaliteiten van Allan McGregor is hij toch alweer 36 jaar en zal het niet lang meer duren voordat hij de handschoenen afstaat aan een nieuwe generatie. Achter hem heb je echter ook twee sluitposten die het niveau wel aankunnen.

Defensie

Achterin heb je veel kwaliteit rondlopen met een mooie mix van talent en ervaren kracht. Aan de rechterkant heb je ex-Liverpoolspeler Jon Flanagan als beste optie, terwijl je centraal achterin de beschikking hebt over Nikola Katic (groot talent) en Connor Goldson. Laatstgenoemde kan van achteruit ook de leiding nemen over je team. Linksachter heb je Lee Wallace, die de club ook in barre tijden trouw bleef. Echter zal hij met grote zekerheid op de bank belanden achter Borna Barisic.

Middenveld

Op het middenveld vinden we met Jordan Rossiter wederom een speler met een Liverpool verleden. Ook heb je met huurspeler Lassana Coulibaly en Ryan Jack (niet te verwarren met linkermiddenvelder Ryan Kent) ook een aantal andere opties. Sowieso wordt het een lastige keuze op deze positie, aangezien ook Ross McCrorie op de deur klopt. De vedette is niemand minder dan de Canadees Scott Arfield, die zowel als linkshalf als rechtshalf uit de voeten kan. Daniel Cendeias en Eros Grezda zijn dan weer meer aanvallende opties.

Aanval

In de punt van de aanval heb je de beschikking over Umar Sadiq, inderdaad de Nigeriaan die eerder door NAC Breda gehuurd werd van AS Roma. Nu is hij neergestreken in Glasgow om daar zijn doelpunten te maken. Naast hem kun je eventueel Kyle Lafferty opstellen, die de laatste tijd bij de nationale ploeg van Noord-Ierland als invaller zijn wedstrijden speelt. Wellicht moet het Nederlands Elftal komend jaar dus ook oppassen voor deze man. Alfredo Morelos is ook nog een erg goede spits die met de taak als complete aanvaller kan spelen. Vorig seizoen was hij goed voor 14 doelpunten.

Selectie Rangers

Beste spelers en grootste talenten

Scott Arfield

Scott Arfield

Connor Goldson

Connor Goldson

Allan McGregor

Allan McGregor

Umar Sadiq (gehuurd)

Umar Sadiq

Ryan Kent (gehuurd)

Ryan Kent

Nikola Katic

Nikola Katic

[td_smart_list_end]

Aankopen en verkopen

Eigenlijk is het wat ons betreft niet nodig om veel geld te spenderen om de selectie te versterken. In de basis staat er namelijk een prima uitgebalanceerde selectie, waarbij je ook echt wel wat te kiezen hebt. Wellicht is het een idee om te kijken naar wat extra talent. Ondanks dat dit ook wel aanwezig is bij Rangers, zijn een aantal jonge spelers gehuurd waardoor dit ook weer vertrekken bij de club. Hou de jeugdscouting dus in de gaten. Deze is namelijk beoordeeld als uitstekend.

Tactiek

We raden aan om te starten met een 4-4-2 formatie. Voorin heb je eigenlijk geen echte vleugelspelers die het verschil kunnen maken, waardoor een iets meer teruggetrokken variant het meest voor de hand zal liggen. Daarnaast heb je ook meerdere spitsen die goed genoeg zijn om het de tegenstander lastig te maken.

DM: Alan McGregor
VR: Jon Flanagan
VC: Connor Goldson
VC: Nikola Katic
VL: Borna Barisic
MR: Scott Arfield
MC: Ryan Jack
MC: Lassana Coulibaly
ML: Ryan Kent
SP: Kyle Lafferty
SP: Alfredo Morelos

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Pre-order FM22

Bestel Football Manager 2022 en krijg toegang tot de BETA!

Laatste Artikelen