Rafinha

 Een vader die in het verleden wereldkampioen werd met Brazilië, een broer die al diverse grote prijzen won met Barcelona en Bayern, en zelf sluit je vanaf komend jaar aan bij het eerste van Barça. De druk om door te breken is groot maar Rafinha is een jongen die er alles voor over heeft om te top te bereiken. Omdat het afgelopen jaar niet naar uitzag dat de jongere broer van Thiago Alcântara (FC Bayern Munchen) zijn definitieve doorbraak ging beleven besloot hij om een stap achteruit te doen om er vervolgens twee keer zo sterk terug te keren. Hij werd verhuurd aan Celta de Vigo en kende een prima seizoen. FC Barcelona besloot om hem terug te laten keren van vanaf komend seizoen maakt hij deel uit van het eerste elftal. Wordt dit het jaar van Rafinha? Wil je meer weten over deze speler, lees dan snel verder!


Rafinha in het shirt van FC Barcelona

Rafael Alcântara do Nascimento zag op 12 februari 1993 het levenslicht in Sao Paulo, Brazilië. Rafinha, zoals zijn voetbalnaam luidt, is de jongere broer van Thiago Alcântara do Nascimento. Zijn vader was Braziliaans international Mazinho en zijn moeder was Spaanse. Rafael kwam op twaalfjarige leeftijd samen met zijn twee jaar oudere broer Thiago in de jeugdopleiding van FC Barcelona terecht. Na diverse elftallen te hebben doorlopen kwam in 2010 bij de Juvenil A terecht, het hoogste jeugdelftal van de club.Met dat elftal won Rafinha de triplet: het regionale kampioenschap, de Copa de Campeones en de Copa del Rey Juvenil. Rafael Alcântara ontwikkelde zich zo goed en dat bleef niet onopgemerkt bij de trainers. In januari 2011 maakte Rafinha zijn debuut voor het tweede elftal tegen Girona FC in de Segunda División A. Een week later maakte de middenvelder tegen UD Salamanca zijn eerste doelpunt voor Barça B.

Rafinha speelde op 9 november 2011 zijn eerste nationale wedstrijd voor het eerste elftal in de bekerwedstrijd tegen CE L’Hospitalet. Dat is tot nu toe het enige optreden van Rafinha voor het eerste team. Bij Barça B kwam hij inmiddels tot 84 wedstrijden waarin hij twintig keer het net wist te vinden. In 2013 vertrok hij voor een seizoen op huurbasis naar Celta de Vigo waar hij het prima deed. De jongere broer van Thiago speelde 32 wedstrijden en kwam vier keer tot scoren. Komend seizoen keert hij terug bij FC Barcelona en gaat hij opnieuw samenwerken met Luis Enrique die ook zijn coach was in Vigo.

Dankzij zijn dubbele nationaliteit mocht Rafael Alcântara do Nascimento kiezen welke nationale jeugdteams hij wilde vertegenwoordigen. Na wedstrijden te hebben gespeeld voor drie verschillende Spaanse jeugdelftallen besloot Rafinha de overstap te maken naar een Brazilië onder twintig.


Rafinha (12) die een goal scoort voor Barça

Standaardgegevens
Naam: Rafael Alcântara do Nascimento
Bijnaam: Rafinha
Nationaliteit: Braziliaans/Spaans
Positie: CAM
Lengte: 177
Gewicht: 73
Huidige club: FC Barcelona
Vorige clubs: Celta de Vigo, Ureca
Geboortedatum: 12/02/1993
Leeftijd: 21

In Football Manager
Aan het begin van je game is Rafinha al een prima speler voor menig club. Bij Barcelona zal hij echter niet gelijk een basisplaats verdienen, simpelweg omdat je andere toppers hebt rondlopen. Toch is het verstandig om Rafinha veel minuten te gunnen zodat hij zich het beste weet te ontwikkelen. Of hij uiteindelijk uit weet te groeien tot een basisspeler is maar de vraag vanwege alle aanwezige toppers en de kans dat er ieder jaar weer nieuwe spelers bij worden gekocht maar de potentie is er zeker. Qua vaardigheden ziet het er ook allemaal prima uit voor de jonge middenvelder, vooral zijn passing, techniek en doorzettingsvermogen zijn erg goed. Echt zwakke punten heeft Rafinha niet al zal hij nooit een echte leider binnen je team worden.

Rafinha aan het begin

Rafinha op zijn top

De future screenshot is gemaakt door zijn CA en PA gelijk te stellen.
Deze gids is geschreven met de MU Data Update Augustus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here