Patrick Cutrone

204

AC Milan deed een hoop aanvallende aankopen afgelopen jaar, maar dit bracht niet de gewenste resultaten op. Patrick Cutrone komt uit de jeugdopleiding en maakte niet alleen indruk op trainer Genaro Gattusso, maar ook op de Italiaanse bondscoach Roberto Mancini. Inmiddels heeft hij zijn interlanddebuut al gemaakt. Kan de jonge Italiaan zijn potentieel bereiken?  

Spelerspaspoort

Naam: Patrick Cutrone
Nationaliteit:Italië
Leeftijd: 20 (03/01/1998)
Lente: 183 cm
Gewicht: 75 kg
Voet: Rechts
Club:AC Milan
Contract: 30/06/2023
Positie: Spits
Waarde: €12.75M
Kosten in 2018: €12.75M
Salaris p/w: €39k

Transfer informatie

Cutrone staat open voor een vertrek bij AC Milan, zowel via een transfer als via verhuur. Met een Eredivisie-club zal het moeilijk worden om het wonderkind aan te trekken, maar qua verhuur zijn er zeker opties. Voor de Nederlandse klassieke top 3 (Ajax, PSV en Feyenoord) staat hij open voor verhuur. Mocht je een grotere club onder je hoede nemen is het wel mogelijk om hem te kopen. Hij heeft een prijskaartje van ongeveer €12.75M, wat niet veel is voor een spits met dit potentieel.

Sterke punten
+ Vastberadenheid
+ Afwerken
+ Zonder Bal
+ Anticiperen
+ Snelheid
Zwakke punten
– Koppen
– Sprongkracht
– Flair
– Voorzetten
– Standaardsituaties

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Patrick Cutrone – 2018

Patrick Cutrone 2018 Football Manager 2019

Cutrone is de tweede spits van AC Milan, achter Gonzalo Higuain. Hierdoor kan hij niet rekenen op veel speeltijd, maar hij zal er moeten staan bij blessures, schorsingen en invalbeurten. Hierom heeft hij ook de elftalstatus ‘Eerste elftal’. Een basisplaats is wel ver te zoeken, aangezien wanneer Higuaín teruggaat naar Juventus, dan keert ook André Silva terug naar Milaan.

2Patrick Cutrone – 2028

Patrick Cutrone 2028 Football Manager 2019

Je hebt Paolo Maldini, Franco Baresi en nu ook Patrick Cutrone. Cutrone heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een spits met degelijke klasse en heeft het zo te zien goed naar zijn zin gehad in Milaan. Hij is er namelijk zijn hele carrière gebleven. Intussen heeft hij exact 100 doelpunten gescoord voor AC Milan en heeft twee maal de Europa League gewonnen. Daarnaast won hij de Nations League met Italië, maar individuele prijzen won hij nooit. Wat wel een belangrijke verandering is, is dat hij niet alleen als spits uit de voeten kan, maar ook als aanvallende middenvelder, linksbuiten en rechtsbuiten.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update