Parma Calcio

Het Italiaanse voetbal heeft veel bijgedragen aan het hedendaagse voetbal, maar als we kijken naar wat de clubs nu toevoegen is er maar één club die daadwerkelijk wat bijdraagt en dat is Juventus. Clubs als Internazionale en AC Milan zijn ver weggezakt en zijn inmiddels op de weg terug, maar een club die nog verder weggezakt is, is Parma Calcio 1913. Na de grote successen in de jaren negentig, waar twee Europacups II werden gewonnen, kwam in het seizoen 2004/2005 het Parmalat schandaal aan het licht. Parma FC, zoals de club toen nog heette, ging door zwaar weer en werd meer dan eens gered van de ondergang. Op 22 juni 2015 was het dan echt over en werd er een doorstart gemaakt onder de naam Parma Calcio 1913. Nadat ze vorig seizoen gepromoveerd zijn uit de Serie D, is de club nu voor iedereen speelbaar in FM. Waar wacht je dus nog op?


Clubgegevens

Volledige naam: Parma Calcio 1913
Bijnaam: Geen
Jaar van oprichting: 1913
Competitie: Lega Pro B
Prognose: 2e
Speelt Europees: Nee
Stadion: Stadio Ennio Tardini, 28.000 zitplaatsen (22.885 bij normale wedstrijden)
Trainingscomplex: Uitstekend
Jeugdopleiding: Redelijke jeugdaccommodatie, gemiddeld jeugdscoutingsnetwerk
Balans: €1.104.949,-
Transferbudget: €300.000,-
Loonbudget: €234.024,- per maand (€232.936,- per maand in gebruik)

 

Financiën & Faciliteiten
Aan het begin van de game krijg je te maken met een redelijk positieve situatie. De voorzieningen bij de club zijn namelijk allemaal redelijk up to date (uitstekend trainingscomplex en een redelijke jeugdopleiding) waardoor je hier voorlopig nog niet naar hoeft om te kijken. Dat is ook niet mogelijk want je hebt maar een kleine back-up op de bank staan. Met iets meer dan een miljoen euro is de speling natuurlijk niet erg breed, maar aangezien je ‘maar’ op het derde niveau van Italië speelt hoef je je hier niet heel druk om te maken. De doelstelling vanuit het bestuur is hoe dan ook promoveren. Je krijgt de keuze om het via de play-offs te doen of via een kampioenschap en wil je dus iets meer te besteden hebben kies dan voor het tweede!

Selectie/versterkingen & tactische mogelijkheden

Als je een blik werpt op de huidige selectie, kan je concluderen dat Parma over een aantal topspelers (voor dat niveau) beschikt. Wel moet daarbij gezegd worden dat je weinig kanten op kan met de huidige selectie. Hiermee bedoel ik dat je wel de transfermarkt op moet gaan aangezien je huidige spelers niet echt mooi te combineren zijn in een speelsysteem. Achterin en tussen de palen zit het wel snor, maar op het middenveld en in de aanval is het een beetje lastig. Je hebt veel centrale middenvelders waardoor je een opstelling zou kunnen maken met drie centrale middenvelders en een aanvallende middenvelder ervoor maar in de aanval heb je twee spelers lopen die beiden goed zijn, maar soortgelijke spelers zijn. Wil je dus met Parma aan de slag ga dus op zoek naar goede vleugelspelers en zoek nog één of twee spitsen erbij die een andere vaardigheid hebben dan alleen heel goed kunnen koppen. De drie beste spelers bij de club zijn Emanuele Calaio, Manuel Scavone en Felice Evacuo waarbij Manuel Scavone mijn favoriet is.

Uitdaging
De grootste uitdaging met Parma op de lange termijn is de alleenheerschappij van Juventus stoppen. De Oude Dame is in het hedendaagse voetbal natuurlijk bezig aan een alleen heerschappij en ook in FM is het goed mogelijk dat ze deze lijn makkelijk doortrekken. Ze hebben niet alleen het meeste geld, maar ook veruit de beste selectie en de grootste aantrekkingskracht. Wil je dit doorbreken moet je zeker wel een aantal jaartjes spelen. Daarentegen staat wel dat als je het zou lukken je meteen één van je grootste rivalen te slim af bent. Een andere uitdaging zal liggen in het leveren van toptalenten voor het Italiaanse voetbal. De bekendste speler is natuurlijk Gianluigi Buffon en mocht je een speler van dat niveau weten op te leiden is dat natuurlijk helemaal geweldig! Genoeg uitdagingen dus en als je benieuwd bent naar hoe anderen het er vanaf brengen, momenteel is er een novelle aan de gang met Parma Calcio 1913!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here