De beste jeugdopleidingen van Noord-Amerika

HomeFootball Manager 2024De beste jeugdopleidingenDe beste jeugdopleidingen van Noord-Amerika

Auteur

Datum

Categorie

Na een paar decennia in een game beschikt de halve wereld – zo lijkt het althans – over een uitstekende jeugdopleiding. Met name in de actieve competities waar voldoende geld in rondgaat, zorgt de AI ervoor dat clubs zich blijven ontwikkelen. Bij aanvang van een game liggen de kwaliteitsverhoudingen tussen de clubs echter verder uit elkaar, zeker wat betreft de faciliteiten. In deze artikelenreeks bekijken we per regio in FM wat de drie sterkste jeugdopleidingen zijn per land uit die regio. Vandaag ligt onze focus op Noord-Amerika.

Canada

Helemaal bovenin Noord-Amerika starten we met het op één na grootste land van de wereld. Qua oppervlakte. Met ‘slechts’ veertig miljoen mensen in een land waar het vaak koud is en ijshockey vele malen populairder is kan je moeilijk spreken van een groot voetballand. Nee, met Alphonso Davies hebben we echt een uitzondering gevonden op het gebied van voetbal, want de razendsnelle back laat steevast zien op hoog niveau te kunnen spelen. Qua competitie is het allemaal maar matig, want de beste Canadezen stromen ook voornamelijk via de Amerikaanse MLS het profvoetbal binnen, waar het land ook nog eens met enkele teams actief is. Toch is Canada een flinke inhaalslag aan het maken, met de intrede van hun eigen professionele competitie in 2019.
Wie daar met een Canadees team aan de slag wil en het land op wil bouwen kan wellicht prima bij London FC terecht om spelers weg te plukken. London FC speelt niet op het hoogste niveau in Canada, maar heeft wel een uitstekende academie. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Sigma Sports FC. Sigma FC is een echte academieclub, dat niet uitkomt op het hoogste niveau, maar wel een samenwerking heeft met Canadese Premier League topclub Forge FC.
De beste jeugdopleiding van het land is echter in handen van de Vaughan Azzurri, dat net als de twee voorgaande teams in de Ligue 1 Ontario uitkomt. Het is een amateurclub, maar met meer dan prima faciliteiten. Toch is het vooral wachten op een newgen om door te komen bij deze clubs, want de beste speler uit de Canadese competities speelt bij York United SC en luistert naar de naam Osaze de Rosario. Ondanks deze fantastische voetbalnaam is het nu ook weer niet zo dat we verwachten dat hij een grote rol gaat spelen in de voetbalwereld, maar omdat hij nu eenmaal de spreekwoordelijke eenoog onder de blinden is, krijgt hij de eretitel grootste talent van de Canadese Premier League van ons.

image.png.c1ee43296602302526a1dc3158bc8501.png

Top 3

1. Vaughan Azzurri
2. Sigma FC
3. London FC

Mexico

Het Mexicaanse voetbal is altijd een beetje onderbelicht in Europa. Uiteraard komen er veel talenten de Europese velden op, van strijders als Edson Alvarez en sierlijke spelers als Jesus Corona tot echte afmakers als Santiago Gimenez. Daarnaast heeft Mexico een aardige rating in de database van Football Manager gekregen als het gaat om de ontwikkeling van newgens. Dat betekent dat er vaak getalenteerde spelers doorkomen uit Mexico, die een grote rol kunnen spelen in jouw carrière. Als je er vroeg bij wilt zijn moet je wel weten waar je zoeken moet, dus raden wij aan om onder meer te kijken bij Chivas Guadalajara, die met Fernando Gago één van FM’s fraaiste voormalig wonderkids als hoofdtrainer heeft. De club komt uit op het hoogste niveau in Mexico en doet dat met een goede jeugdopleiding als basis en, net als competitiegenoot Saprissa, met louter Mexicaanse spelers. Daarnaast heeft het een samenwerkingsverband met PSV. Voor de tweede stek op deze lijst gaan we richting een club dat een stadion heeft waar meer dan honderdduizend mensen in passen (ooit zaten er eens 130.000 tijdens een Gold Cup finale). Dan móét die ook over goede jeugdfaciliteiten beschikken. Voor managers die niet snel bang zijn is het Aztekenstadion van Club América misschien wel een mooi uitgangspunt voor een leuke carrière. De recordhouder van de CONCACAF Champions Cup is altijd één van de beste clubs van het continent en doet dat met een mix van talent en ervaren spelers. Onder meer de Mexicaanse legende Cuauhtémoc Blanco genoot zijn opleiding daar, om vervolgens jarenlang te blijven en meer dan driehonderd wedstrijden voor de club te spelen.
Toch is América niet de club met de allerbeste jeugdfaciliteiten, want die eer gaat naar CF Pachuca. De club, die nauw samenwerkt met Ajax, is de oudste club van Mexico en traditioneel één van de beste clubs. De club leidde ooit Hirving Lozano en Erick Gutíerrez op, voordat zij de overstap naar PSV maakten. Het beleid van Pachuca is ook gericht op de jeugd en al jaren is Pachuca in Football Manager één van de clubs om direct wat scouts heen te sturen. Van de huidige spelers tot aan de doorkomende newgens, Pachuca stelt niet snel teleur. Ze hebben alleen de pech dat het grootste Mexicaanse talent, wonderkind Heriberto Jurado, momenteel uitkomt voor Necaxa.

image.png.6109df5c0a80d658872044b6d8cb8580.png

Top 3

1. CF Pachuca
2. Club America
3. Chivas

Verenigde Staten

Wie in de Amerikaanse competitie, de Major League Soccer, aan de slag wil komt al snel terecht in een wirwar van regeltjes en onbekende zaken als drafts. Zo worden de talenten enigszins netjes verdeeld over de clubs om een evenwichtige competitie te houden en een jarenlange dominantie vrijwel onmogelijk te maken. Toch is het niveau van de opleidingen in Amerika omhoog geschoten de laatste jaren en één van de teams die dat het beste op orde heeft is Real Salt Lake. Het is nog even afwachten tot er écht wat doorbreekt in Salt Lake City, maar met Carlos Gomez heeft de club een prima talentje in handen. Nog een club die het prima op orde heeft qua talent is New York Red Bulls. De club vormde ooit de basis voor de doorbraak van Jozy Altidore en Tim Howard en heeft momenteel met John Tolkin en Noah Eile vooral defensief aardig wat talent in de selectie. Geen spelers die de Europese top zullen gaan veroveren, maar zeer verdienstelijke talenten die voor menig manager een welkome aanvulling kunnen zijn. De beste talenten worden echter opgeleid door Dallas FC, de club die ooit voormalig FM-wonderkind Brek Shea onder contract had staan. Momenteel heeft de club ook weer goud in handen, want Alan Velasco behoort tot één van de beste wonderkinderen van de huidige editie van Football Manager. In zijn kielzog mag ook de Roemeen Enes Sali er wezen. Naast Velasco zijn er nog twee spelers die écht een hele hoge potentie hebben in Football Manager 2024: Talles Magno van New York City FC en David Martinez van LAFC. Zo is de MLS best een aardige goudmijn aan het worden.

image.png.90326d9f451fddd37a7ecdbc75f47bdc.png

Top 3

1. Dallas FC
2. New York Red Bulls
3. Real Salt Lake

Disclaimer

Bij het bepalen van de beste jeugdopleiding hebben we een aantal criteria toegepast. Ten eerste de waardering voor de jeugdopleiding. Bij gelijke waardering is vervolgens gekeken naar de combinatie van waarderingen voor de jeugdopleiding, -scouting en -accommodatie. Wanneer ook deze waarderingen gelijk aan elkaar zijn, is gekeken naar de clubreputatie. Overigens behoort ook Saint Pierre & Miquelon tot deze regio, maar daar is geen verdere data van terug te vinden in Football Manager.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen