NWA: Midzomerdroom

novel writers award nwaNog maar een week geleden won Cristiano Ronaldo met zijn Portugal eindelijk zijn eerste titel. Velen zagen liever de thuisploeg winnen met Antoine Griezmann in de gelederen. Toch was het Portugal dat op indrukwekkende wijze er met de titel vandoor ging. Vanaf het begin had Santos het vizier al gericht op de titel en met de nodige tactische ingrepen werd dat doel verwezenlijkt. Toch waren de harten van heel Europa niet gestolen door de ploeg van Santos. Die harten gingen allemaal naar dat kleine eilandje met ongeveer driehonderdduizend inwoners. Het eiland dat tijdens het toernooi begon met een nieuw in het leven geroepen oerkreet. Met de nationale held Arnor Gudjohnsen aan het roer wil Marius ook de harten stelen van de lezers van dit forum.

Halverwege de kwalificatie stapt Arnord Gudjohnsen in bij het IJslandse nationale elftal. Met zijn eigen zoon Eidur in de gelederen bezet IJsland een tweede plaats achter onze eigen nationale trots. De kwalificatie loopt voortvarend want alle wedstrijden worden gewonnen waarmee IJsland zich definitief kwalificeert voor het toernooi. Een kleine domper zijn toch de wedstrijden die verloren worden van Nederland en Turkije. Echter weet men het hoofd om te buigen op weg naar het EK en is de hand van de trainer goed zichtbaar. Op het EK wordt vriend en vijand verbaasd door de goede resultaten. In de groep wordt Spanje opzij gezet en later in de kwartfinale de grote favoriet Frankrijk. Het sprookje houdt op in de halve finale waar de Duitsers met strafschoppen een maatje te groot zijn.

Met de resultaten worden vele harten gestolen door de lezers. Het verhaal wordt door Marius goed neergezet. Er wordt niet alleen aandacht besteed aan de wedstrijden maar ook aan de voorbeschouwingen en analyses van de wedstrijden. Dit alles in goed geschreven updates waar de kwaliteit vanaf druipt. Geen update is te betrappen op een spelfout wat een groot compliment is. Elke update wordt voorzien van een mooi grafisch jasje wat de hele novelle compleet maakt.

Ben je geïnteresseerd geraakt in Marius met zijn IJsland. Lees dan hier verder: Midzomerdroom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here