NWA: Het eerbetoon aan Cruijff

novel writers award nwa24 maart 2016. Een dag dat de voetbalwereld werd geschokt door het overlijden van Johan Cruijff. Cruijff wordt door de gehele voetbalwereld erkend als één van de grootste spelers aller tijden maar ook als trainer. Zijn invloed in de voetbalwereld is ongekend. Fabio Capello omschreef het eens: “Het voetbal heeft drie veranderingen gekend, het tijdperk van Sacchi, het tijdperk van Cruijff en nu het tijdperk van zijn volgeling Guardiola”. Woorden die maar eens te meer omschrijven wat de invloed was van de bekendste Nederlander. Zo ook een inspiratie voor Minitolluz die met Trustfull bezig is aan nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Feyenoord.

Van begin af aan bouwt Minitolluz zijn novelle op met een goede verhaallijn. Door het aantrekken van een nieuwe manager zag Trustfull zijn kans schoon om er ook vandoor te gaan. Het gevoerde beleid was de drijfveer waardoor hij niet langer kon werken. Dat de overstap een week later naar Feyenoord werd beklonken schokte de voetbalwereld dan ook. Ondanks de goede voorbereiding bleven de kritieken aan in Rotterdam tot het einde van het seizoen. De titel werd gewonnen en na lange tijd werd er weer flink feest gevierd op de Coolsingel.

De verhaallijn bevat goede ingrediënten voor een mooie schrijvend verhaal. Dat Minitolluz het vervolgens laat zien is erg bewonderingswaardig. De updates bevatten grafisch mooie plaatjes en zien er steeds opnieuw goed uit. Echter draait het in de novelle om het tekstuele gedeelte waarin de schrijver uitblinkt. Geen fout is te ontdekken in de updates wat het een knappe creatie maakt.

Het complete plaatje maakt dan ook dat Minitolluz deze week er met de eer vandoor mag gaan. Op dit moment is het ook één van de langstlopende novellen en daarvoor verdiend hij wat extra aandacht. Lees hier meer over: Het eerbetoon aan Cruijff

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here