Novelle van het Jaar 2015 – Werk 3/4

In deze serie een ode aan de winnaar van de Novelle van het Jaar 2015. Dat doe ik niet zomaar. Normaliter werd het gehele traject van het kiezen tot de winnaar besproken. Echter mogen we dit jaar van een jubileum spreken. De winnaar pakt de verkiezing met dezelfde novelle voor het derde jaar op rij! Een unieke prestatie. Iets dat niet onder stoelen of banken mag worden gestoken. In novellenland zou je kunnen spreken dat er een standbeeld mag worden gemaakt. Doordat ik hier niet toe in staat ben houd ik het bij een woorden-ode voor één van de beste, zo niet de beste, novellist van Managers United.

NvhJ avatarNa gisteren werk 3 t/m 6 te beschrijven is het nu tijd om werk 7 t/m 10 toe te lichten. Het is geen wonder dat er met werk 7 begonnen wordt. Het was voor Yves een soort van nieuwe era. Allereerst was de nieuwe Football Manager uitgekomen en besloot zijn novelle hierin door te zetten. Ten tweede begon werk 7 ook met een totaal nieuw verhaal. De wereld was namelijk opgeschud en werd gescheiden door middel van elf regio’s in plaats van de landsgrenzen die wij allen kennen. Een nieuw hoofdstuk in de 12 werken van Yves was weer gekweekt.

Werk 7: Brave New World

‘Waar te beginnen’ en vooral ook ‘met wat voor doel’, zal Yves moeten hebben gedacht. Tenminste, dat zou een willekeurig novellist hebben gedacht. Yves zou Yves in elk geval niet zijn om ergens bij een vreemde en onbekende club aan te komen. Het werd Village Superstars FC uit de eilanden Saint Kitts en Nevis. Het doel werd het winnen van de Club World Champions (CWC). Zeg maar, de wereldlijke Champions League. In een aantal jaar maakte het kleine clubje uit de eilandengroep een opmars in de regio Noord- en Midden-Amerika. Het winnen van de regio cup was vervolgens voldoende om het daaropvolgende jaar uit te mogen komen in de Club World Champions. Een sterk fundament was gelegd. Yves kreeg in het seizoen 2017-18 dan ook voor de eerste keer de kans om met Village Superstars FC. Het eerste CWC liep uit op een sisser, maar na het kampioenschap in hetzelfde jaar mocht de club in 2018-19 opnieuw in deze mondiale competitie uitkomen. Deze keer lukte het Yves wel waarna dat kleine ploegje uit Saint Kitts en Nevis zich tot wereldkampioen mocht bekronen.

Werk 8: Hufther’s Wraak

Wie dacht dat Yves zichzelf niet kan overtreffen heeft het mis. Met werk 8 wist hij weer een sterk verhaal op de mat te leggen. Een verhaal dat sterke verbintenis toonde met de film Gladiator. Het betrof hier echter niet de Romeinse generaal Marcus Aurelius, maar de Amerikaanse generaal Zach Hufther. Gezind met wraak richting alles wat met de Westerse (met name Amerikaanse) cultuur te maken had, begon Hufther zijn avontuur bij Misr Alqwat uit Egypte. Onopgemerkt creëerde hij door zijn successen bij deze club een herboren Moslimbroederschap met snode plannen. Op het moment dat Hufther zocht hij heil in één van de buurlanden: Jordanië. Het tweede deel (Abolition) van werk 8 was begonnen. De dictator van het Nieuwe Bondgenootschap (Al-Poldy) in Noord- en Midden-Afrika kreeg hierin een belangrijke rol. Hufther zijn nieuwsgierigheid bracht hem echter in gevaar door de dictator te gaan achtervolgen. Hij stuitte op ongekende verrassingen dat het derde deel (Redemption) in gang zette. Hierin zorgden de ongekende verrassingen ervoor dat er een nieuwe wereld was ontstaan. Te weten, Terra Nova. Het was hier waar Zach Hufther met Firstborn in contact kwam. Echter wel 23 jaar na de ongekende verrassingen te hebben meegemaakt waar Hufther verantwoordelijk voor werd gehouden. Hij moest dus terug in de tijd, terug in de tijd om alles recht te zetten en de wereld te redden. Na vele updates maakte Yves hiermee eindelijk duidelijk wat zijn doel was, zonder ook maar enige lezer kwijt te raken. Er leken alleen maar meer bij te komen. Zach Hufther werd teruggestuurd naar het jaar 1979 en kreeg New York Cosmos onder zijn hoede. Na vier succesvolle jaren kreeg werk 8 plotseling weer een schokkende wending. Hij besefte dat hij niet terug kon naar Terra Nova en besloot een einde aan zijn leven te maken. Het boek over werk 8 was in één klap dicht geslagen. Het boek over het gehele verhaal was pas net begonnen, maar daar kwamen we later pas achter.

Werk 9: Reisen mit Lutz

De persoon die in werk 9 de hoofdrol vertolkte heette Lutz Pfannenstiel. Lutz Pfannenstiel, bij het herhalen van deze naam blijft er een glimlach op mijn gezicht terugkomen. Pfannenstiel is een wereldreiziger met een eigen visie. Een eigen visie dat terugkomt in de regels en doelstellingen die Yves voor hem beschrijft. Het bracht Pfannenstiel vanaf Fiji door de hele wereld. Constant het verwezenlijken van de vooraf gestelde doelen. Met een portie aan humoristische headliners, uitspraken en beeldmateriaal, liet Yves zien hoe je een langdurige novelle op touw kan zetten. Het reizen met Lutz was puur genieten. Helaas moesten we ook van deze personage afscheid nemen om verder te gaan met de overige werken van Yves. Hoe dat ging lees je morgen.

Hiermee komt er een einde aan werk drie van de vier werken van het beschrijven van de Novelle van het Jaar 2015, De 12 werken van Yves. Morgen verschijnt werk 4 (de laatste) op de website. Zie je dan! Tot die tijd, neem gerust een kijkje in de Novelle van het Jaar. Yves is nog altijd actief in de 12 werken van Yves!

Voor de andere delen, klik op de link hieronder:
Werk 1/4
Werk 2/4

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here