Novelle van het Jaar 2017

Het uitkomen van een nieuwe Football Manager gaat ook altijd gepaard met het terugkijken op de afgelopen editie van het spel. Wij doen dit voornamelijk door alle mooie novelles van het afgelopen jaar er nog eens bij te pakken en alle geïnteresseerden te laten beslissen wat de allerbeste was. Welk verhaal stak er met kop en schouders bovenuit? Of wie presenteerde zijn avonturen in Football Manager het allermooiste? Inmiddels is de uitslag bekend en die willen we natuurlijk graag met jullie delen.

De winnende novelle luistert naar de naam Araf deg mae mynd ymhellAraf wat? hoor ik jullie al luidop denken. Forumlid en schrijver Marius koos inderdaad voor een wel erg opvallende titel. Gelukkig leerde we in de introductie al dat het gaat om een Welsh spreekwoord dat staat voor “Go slowly and go far”. De link met de novelle is ook snel gelegd, aangezien de schrijver ervoor koos om in de huid te kruipen van ex-Welsh international Craig Bellamy die aan het hoofd kwam te staan van het Welshe AFC Wrexham.

Het verhaal begint bij aanvang van het seizoen 2016-2017 wanneer de club aantreed in de National League, oftewel het vijfde niveau in Engeland. Gedurende vijf seizoenen neemt onze novellist zijn lezers mee op een avontuur door het Engels voetbal. Het is eigenlijk meer dan een avontuur. Het is een heus sprookje waarin het ene mirakel het andere overtreft. In een mum van tijd, na vier opeenvolgende promoties, begint de club aan haar debuut in de Premier League.

Dat wordt niet minder dan de kers op de taart. In een onwaarschijnlijk seizoen spelen de Red Dragons alles én iedereen kapot, en na een ongelofelijke tweestrijd met Manchester City behaalt AFC Wrexham de titel in het Premiership. Het haalt het met twee punten voorsprong op de Citizens, met een totaal van maar liefst 93 punten. Trainer Bellamy behaalt daarmee een vijfde opeenvolgende titel, schrijver Marius ziet zijn novelle beloond met de titel van Novelle van het Jaar. In een poll onder de forumleden kwam de populariteit al naar voren met een gedeelde eerste plaats terwijl het oordeel van de jury er helemaal geen twijfel over liet bestaan: schitterende prestaties vergezeld van een spannend én sterk verhaal!

Link: https://forum.manutd.nl/forum/manage…ae-mynd-ymhell

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here