Noussair Mazraoui

339

Herinnert u zich de goal van Noussair Mazraoui tegen Bayern München nog? Het was één van de belangrijkste doelpunten in de mooie Champions League-campagne van Ajax. De Marokkaanse rechtsback kende een geweldige eerste seizoenshelft en wist zich na een kleine vormcrisis weer terug te knokken in de basis. Hoe goed kan deze jongeling worden?

Spelerspaspoort

Naam: Noussair Mazraoui
Nationaliteit: Marokko
Leeftijd: 20 (14/11/1997)
Lengte: 183 cm
Gewicht: 72 kg
Voet: Rechts
Club: Ajax
Contract: 30/06/2021
Positie: Rechtsback
Waarde: €3M
Kosten in 2018: €9.5M
Salaris p/w: €10,5k

Transfer informatie

Noussair Mazraoui komt pas net kijken bij Ajax en de Amsterdammers willen de rechtsback dan ook liever niet kwijt. Een vraagprijs van 9,5 miljoen euro moet de geïnteresseerde clubs doen afschrikken en dit lijkt ook te gebeuren. Dat bedrag voor een speler met zijn kwaliteiten is misschien nog wat te gortig.

Sterke punten
+ Eerste balcontact
+ Passing
+ Techniek
+ Zonder bal
+ Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Tackelen
– Beslissingen
– Kracht
– Sprongkracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Noussair Mazraoui – 2018

Het contract van Noussair Mazraoui zegt dat hij gebruikt wordt in een rotatiesysteem, in de werkelijkheid is dit echter anders. De jongeling zal gebruikt worden als vaste rechtsback en dit lijkt dan ook het seizoen van zijn doorbraak te gaan worden.

Noussair Mazraoui – 2028

Als we kijken naar de carrière van Noussair Mazraoui dan zien we dat hij in Marokko een absolute legende is geworden. Met 112 interlands en 19 doelpunten mag hij zich in een illuster rijtje scharen.

Zijn clubcarrière is iets minder glansrijk. In de zomer van 2020 maakte de rechtsback nog wel een droomtransfer naar Borussia Dortmund, maar hier bleek echter al snel dat hij het niveau niet aankon. Na een uitleenbeurt bij Wolfsburg verkaste hij in 2024 naar Engeland. West Bromwich Albion nam de Marokkaan voor iets minder van zestien miljoen euro over. In zijn eerste seizoen wist hij de club niet te behoeden voor degradatie, maar na één seizoen in de Championship wisten The Baggies alweer te promoveren. Sindsdien zijn ze een middenmoter in de hoogste divisie en speelt Mazraoui vrijwel elke wedstrijd.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update