Not Thiago Motta’s 2-7-2 FM19 Tactiek

Home Downloads Tactieken Not Thiago Motta's 2-7-2 FM19 Tactiek

Author

Date

Category

Thiago Motta, een bekende naam in de voetbalwereld. Als speler dan, niet als manager. Totdat er recentelijk een interview verscheen met de voormalig Paris Saint-Germain middenvelder. Wat er gebeurde was erg interessant. Dit is de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek voor Football Manager 2019.

Motta-272-formationHet interview met de 35-jarige Braziliaan veroorzaakte een discussie op het internet en in de voetbalwereld. Voornamelijk door Motta zijn uitspraken over zijn formatie; 2-7-2. Gezien het feit dat de meeste formaties tenminste drie of vier verdedigers hebben en hoogstens 5 spelers per linie, kunnen we zeggen dat de formatie van Thiago Motta erg interessant is.

En als dit nog niet genoeg was, voegde Thiago toe dat de keeper naast de centrale verdedigers zou spelen of zelfs nog hoger. Maar zelfs dat is niet alles, want hij zei ook: “I had a game a while ago where the two full-backs ended up playing as the 9 and 10.” Onze interesse was gewekt

Not Thiago Motta’s 2-7-2

Download de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek

Je kunt je voorstellen wat voor stof dit deed opwaaien in de voetbalwereld. Het duurde echter niet lang voordat de water boven water was. De eerder beschreven formatie bleek niet te zijn wat iedereen dacht dat het was. Motta was verkeerd geïnterpreteerd. De 2-7-2 formatie bestond niet.

In tegenstelling tot de meeste formaties, begin je niet van achteren met tellen. Dus een 4-3-3 is 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers. De 2-7-2 moest van links naar rechts bekeken worden. Wat de formatie meteen duidelijker maakte. En videobeelden toonden later aan dat de keeper speelde waar hij hoort te spelen; onder de lat. Diezelfde video liet zien dat Thiago Motta gebruikte maakte van een dynamische 4-3-3, een herkenbare tactiek voor mensen in de voetbalwereld. De discussies verdwenen niet lang daarna.

Desalniettemin inspireerde mij dit om een tactiek te maken aan de hand van de verkeerde interpretatie van Thiago Motta zijn tactiek. Na wat testen en aanpassen vond ik iets dat perfect werkte voor mijn Hamburger SV. Er volgden reeksen van winst, veel gescoorde doelpunten (waaronder een 11-0 winst op Bayern München) en een gering aantal tegengoals.

De tactiek focust zich op korte passes, een smal speelveld, focus door het centrum met voorzetten van de vleugelverdedigers en counter Gegenpress. Mocht je de tactiek gaan gebruiken, houdt dan even de volgende punten in de gaten:

1. Snelle verdedigers

Gezien het feit dat je maar twee “echte verdedigers” hebt, heb je verdedigers nodig die een redelijk hoge snelheid hebben.

2. Spelers met uithoudingsvermogen

Je spelers, vooral de vleugelverdedigers en de centrale middenvelders, rennen erg veel heen en weer. Dus zorg ervoor dat je spelers een hoge rating hebben voor uithoudingsvermogen. Anders zijn ze aan het einde van de wedstrijd helemaal gesloopt.

3. Erg aanvallend

De tactiek is erg aanvallend. Gezien er drie aanvallende middenvelders zijn en maar twee verdedigers, is dat geen verrassing. Dus houdt er rekening mee dat dit mogelijk niet voor elk team werkt.

4. Passing

Passing is erg belangrijk in deze tactiek. Zeker voor de centrale aanvallende middenvelder; de vooruitgeschoven spelmaker. Zijn werk is om de spits in één-op-één situaties te krijgen. Des te hoger zijn passing rating, des te beter de tactiek zal werken.

5. Uitwedstrijden

Zoals gezegd is de tactiek erg aanvallend, dus uitwedstrijden kunnen voor problemen zorgen. We stellen voor om op z’n minst de mentaliteit te veranderen naar verdedigen. Anders wordt je compleet overlopen.

Download de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek

Spelers in onze FM19 DB

Lewis Cook

Paspoort Naam: Lewis Cook Leeftijd: 21 Nationaliteit: Engeland Interlands: 1 (0 goals) Height: 176 cm Weight: 71 kg Foot: Rechts Speler Informatie Club: AFC Bournemouth Contract: 30/06/2022 Waarde: €15k Kosten (2018): €47M Salaris p/w: €39k Clausule: Geen Selectie Status:...

Gonçalo Ramos

De 17-jarige Gonçalo Ramos staat volgens vele geruchten in de belangstelling van verschillende Europese topclubs. De vraag is dan ook of SL Benfica ooit...

Marcos Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie...

Alexander Nübel

Alexander Nübel lijkt een nieuwe Duitse keepersparel te zijn. Hij lijkt een basisplaats te hebben veroverd bij zijn club Schalke 04 en haalde afgelopen zomer met Duitsland onder 21 de finale van het EK. Wordt dit de nieuwe Manuel Neuer?

Donyell Malen

Zoals vele jonge voetballers waagde Donyell Malen de stap naar Engeland, maar dat leek toen der tijd te hoog gegrepen. In het seizoen 2017/2018 pikte PSV Malen op bij Arsenal. Na de verkoop van Luuk de Jong naar Sevilla werd Malen gebombardeerd tot nieuwe spits van PSV. Supports en analisten spreken positief over de jonge spits. Kan hij revanche nemen en bewijzen dat hij in de Premier League thuishoort?

Mickaël Cuisance

De 18-jarige Mickaël Cuisance speelt sinds 2017 bij Borussia Mönchengladbach en hoopt zich daar de komende jaren in de kijker te spelen voor het Franse elftal. Ondanks de moordende concurrentie heeft Cuisance het potentieel om een plekje in het elftal van Les Blues te veroveren. Kan hij zijn potentieel bereiken?