Not Thiago Motta’s 2-7-2 FM19 Tactiek

Home Downloads Tactieken Not Thiago Motta's 2-7-2 FM19 Tactiek

Author

Date

Category

Thiago Motta, een bekende naam in de voetbalwereld. Als speler dan, niet als manager. Totdat er recentelijk een interview verscheen met de voormalig Paris Saint-Germain middenvelder. Wat er gebeurde was erg interessant. Dit is de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek voor Football Manager 2019.

Motta-272-formationHet interview met de 35-jarige Braziliaan veroorzaakte een discussie op het internet en in de voetbalwereld. Voornamelijk door Motta zijn uitspraken over zijn formatie; 2-7-2. Gezien het feit dat de meeste formaties tenminste drie of vier verdedigers hebben en hoogstens 5 spelers per linie, kunnen we zeggen dat de formatie van Thiago Motta erg interessant is.

En als dit nog niet genoeg was, voegde Thiago toe dat de keeper naast de centrale verdedigers zou spelen of zelfs nog hoger. Maar zelfs dat is niet alles, want hij zei ook: “I had a game a while ago where the two full-backs ended up playing as the 9 and 10.” Onze interesse was gewekt

Not Thiago Motta’s 2-7-2

Download de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek

Je kunt je voorstellen wat voor stof dit deed opwaaien in de voetbalwereld. Het duurde echter niet lang voordat de water boven water was. De eerder beschreven formatie bleek niet te zijn wat iedereen dacht dat het was. Motta was verkeerd geïnterpreteerd. De 2-7-2 formatie bestond niet.

In tegenstelling tot de meeste formaties, begin je niet van achteren met tellen. Dus een 4-3-3 is 4 verdedigers, 3 middenvelders en 3 aanvallers. De 2-7-2 moest van links naar rechts bekeken worden. Wat de formatie meteen duidelijker maakte. En videobeelden toonden later aan dat de keeper speelde waar hij hoort te spelen; onder de lat. Diezelfde video liet zien dat Thiago Motta gebruikte maakte van een dynamische 4-3-3, een herkenbare tactiek voor mensen in de voetbalwereld. De discussies verdwenen niet lang daarna.

Desalniettemin inspireerde mij dit om een tactiek te maken aan de hand van de verkeerde interpretatie van Thiago Motta zijn tactiek. Na wat testen en aanpassen vond ik iets dat perfect werkte voor mijn Hamburger SV. Er volgden reeksen van winst, veel gescoorde doelpunten (waaronder een 11-0 winst op Bayern München) en een gering aantal tegengoals.

De tactiek focust zich op korte passes, een smal speelveld, focus door het centrum met voorzetten van de vleugelverdedigers en counter Gegenpress. Mocht je de tactiek gaan gebruiken, houdt dan even de volgende punten in de gaten:

1. Snelle verdedigers

Gezien het feit dat je maar twee “echte verdedigers” hebt, heb je verdedigers nodig die een redelijk hoge snelheid hebben.

2. Spelers met uithoudingsvermogen

Je spelers, vooral de vleugelverdedigers en de centrale middenvelders, rennen erg veel heen en weer. Dus zorg ervoor dat je spelers een hoge rating hebben voor uithoudingsvermogen. Anders zijn ze aan het einde van de wedstrijd helemaal gesloopt.

3. Erg aanvallend

De tactiek is erg aanvallend. Gezien er drie aanvallende middenvelders zijn en maar twee verdedigers, is dat geen verrassing. Dus houdt er rekening mee dat dit mogelijk niet voor elk team werkt.

4. Passing

Passing is erg belangrijk in deze tactiek. Zeker voor de centrale aanvallende middenvelder; de vooruitgeschoven spelmaker. Zijn werk is om de spits in één-op-één situaties te krijgen. Des te hoger zijn passing rating, des te beter de tactiek zal werken.

5. Uitwedstrijden

Zoals gezegd is de tactiek erg aanvallend, dus uitwedstrijden kunnen voor problemen zorgen. We stellen voor om op z’n minst de mentaliteit te veranderen naar verdedigen. Anders wordt je compleet overlopen.

Download de Not Thiago Motta’s 2-7-2 tactiek

Koop FM20

Bestel Football Manager 2020 en ontvang nu 'early access extra's!'

Spelers in onze FM19 DB

Malang Sarr

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Malang Sarr Leeftijd: 19 (23/01/1999) Nationaliteit: Frankrijk Interlands: 0 Lengte: 182 cm Gewicht: 73 kg Voet: Links Speler Informatie Club: OGC Nice Contract:...

Mikel Oyarzábal

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Mikel Oyarzábal Leeftijd: 21 (21/04/1997) Nationaliteit: Spanje Interlands: 1 Lengte: 180 cm Gewicht: 77 kg Voet: Links Speler Informatie Club: Real Sociedad Contract:...

Francisco Ortega

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Francisco Ortega Leeftijd: 19 (19/03/1999) Nationaliteit: Argentinië Interlands: 0 Lengte: 177 cm Gewicht: 75 kg Voet: Links Speler Informatie Club: Vélez Sarsfield Contract:...

Michael Kouamé

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Michael Kouamé Leeftijd: 20 (06/12/1997) Nationaliteit: Ivoorkust Interlands: 0 Lengte: 185 cm Gewicht: 83 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Genoa CFC Contract:...

Vinícius Júnior

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Vinícius Júnior Leeftijd: 17 (12/07/2000) Nationaliteit: Brazilië Interlands: 0 Lengte: 177 cm Gewicht: 62 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Real Madrid Contract:...

Troy Parrott

Dit rapport is gemaakt met de meest recente MU/FMI Update Paspoort Naam: Troy Parrott Leeftijd: 16 (04/02/2002) Nationaliteit: Ierland Interlands: 0 Lengte: 179 cm Gewicht: 67 kg Voet: Rechts Speler Informatie Club: Tottenham Hotspur Contract:...

Laatste FM20 Nieuws