Het nieuwe wonder van Castel di Sangro

In 1996 was schrijver Joe McGinniss getuige van de wonderlijke gebeurtenissen van een kleine provincieclub. Castel di Sangro telde ongeveer 5000 inwoners, maar toch had de plaatselijke voetbalclub het onmogelijke gepresteerd door zich vanuit het amateurvoetbal omhoog te voetballen naar de Serie B. Het elftal en diens voorzitter deden er alles aan om op dit niveau te overleven, waarbij naar goede Italiaanse traditie alle middelen waren toegestaan.

Een onberekenbare selectie was verantwoordelijk voor een dol seizoen met ups en downs, maar uiteindelijk hield het avontuur in de Serie B na één seizoen toch op, het onder water zetten van het eigen speelveld voorafgaand aan een cruciaal duel ten spijt. In de jaren die volgden daalde de club verder op de nationale voetballadder, tot Castel di Sangro wegens financiële problemen werd teruggezet naar de amateurklasse. Niemand heeft de illusie dat ooit weer de Serie B wordt bereikt; wat blijft is de herinnering.

Door een paar aanpassingen in de database van FM2017 kan die herinnering echter weer nieuw leven in worden geblazen. Castel di Sangro is verplaatst naar het laagst speelbare niveau in Italië: de Lega Pro, beter bekend als de Serie C. Net als ooit het geval was, is de vereniging ingedeeld in afdeling B, waarvan alleen de kampioen rechtstreeks promoveert naar de Serie B. Zover is het nog lang niet, want het elftal begint met zeer lage verwachtingen aan het seizoen. Volgens de media zal er niet aan directe degradatie kunnen worden ontkomen. Waar een ploeg wordt toegevoegd aan de competitie, moet er automatisch een andere ploeg het toneel verlaten. Het slachtoffer is Fano geworden, de club met de laagste reputatie van de competitie. De waarde van deze reputatie is vervolgens overgenomen door Castel di Sangro. Daarnaast hebben meerdere, veelal transfervrije spelers de overstap gemaakt naar de herrezen profclub. De thuiswedstrijden zullen door de Giallorossi afgewerkt worden in het Teofilo Patini, de officiële thuisbasis van de helden uit het bergdorpje. Hoe zal het de spelers vergaan in de competitie, waarin Parma de absolute blikvanger is?

Download en installatie
Wil je ook een poging maken om voor een nieuwe sensatie te zorgen met dit elftal uit de Abruzzen? Download dan onderstaand bestand en start een nieuwe carrière in FM. Het gedownloade bestand moet in de volgende map geplaatst worden: Mijn Documenten-Sports Interactive-FM2017-editor data. Bij het opstarten van een nieuwe game kan het bestand als extra data worden aangevinkt bij de databasekeuze. Zorg er vervolgens voor dat je alle divisies van Italië speelbaar maakt door ook de Lega Pro te selecteren.

DownloadlinkCastel di Sangro db

De editor data zijn gemaakt op basis van de 17.3.0-database van Sports Interactive. Ben jij het avontuur met Castel di Sangro aangegaan? Laat ons in het FM Caféweten hoe het je vergaat!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here