Nieuwe features: Standaardsituaties en coaches

HomeFootball Manager 2024Nieuwe features: Standaardsituaties en coaches

Auteur

Datum

Categorie

De gevaarlijke slingerworp. De dodelijke cornervariant. De defensieve muur bij indirecte vrije trappen. Standaardsituaties zijn een wapen en een middel waar je jezelf tegen moet wapenen. In de jacht op die laatste één procent om je tegenstander af te troeven zijn de topteams de laatste jaren allemaal op jacht gegaan naar specialisten op het gebied van training voor standaardsituaties. Mede daarom is voor Football Manager 24 het systeem rondom de standaardsituaties op de schop gegaan en zijn speciale coaches toegevoegd voor deze situaties.

Een krachtige nieuwe stem 

Set Piece Coaches debuteren in FM 24 in jouw staf. Daarom is er voor elke coach een speciale attribuut toegevoegd die hun kwaliteit aangeeft op het gebied van het trainen op deze standaardsituaties. Mede daarom is het coachingscherm ook aangepast, want op het profiel van een trainer zie je nu de voorkeuren voor standaardsituaties, in plaats van de scoutingkennis.

Een nieuwe manier voor het instellen van je standaardsituaties

Deze nieuwe coaches zullen een grote invloed hebben op jouw carrière, want ze zijn de drijvende kracht achter de nieuwe Set Piece Creator. Een van de wijzigingen is dat de focus van je routines liggen op de spelers zelf in plaats van op een gekozen positie in je tactiek.

Set Piece Coach Profile

Bij de start van de wizard krijg je zes belangrijke vragen die zich richten op zowel de defensieve als offensieve voorkeuren bij je standaardsituaties. Zo krijg je eerst de vraag of je Zone-, Hybride- of mandekking wil hanteren bij defensieve situaties. Deze wizard wordt voorzien van een eigen uitleg, graphic en tooltip, die de belangrijkste voor- en nadelen illustreren. Daarnaast is er ook een indicatie van de voorkeur van je specialistencoach.

Verder krijg je vragen over hoe agressief je wil zijn in de counter vanuit standaardsituaties van je tegenstander en waar en hoe je de bal wil inbrengen bij aanvallende situaties.
Set Piece 1

Set Piece 5

Veelzijdiger en intelligentere routines

Naar aanleiding van je vragen zal de set piece coach wat eerste routines maken voor je corners en vrije schoppen bij elke situatie. Vervolgens kan je zien dat aan elke standaardsituatie een specifieke rol is gekoppeld aan de hand van de belangrijkste attributen van je spelers. Deze worden onderverdeeld in vier categorieën: luchtmacht, doelgevaar, herstelverdediging en creatieve spelers.

In plaats van dat je handmatig instructies toewijst aan specifieke posities worden deze nu toegewezen door je technische team aan elk van deze vier categorieën. Bijvoorbeeld zal je in plaats van zeggen dat je wilt dat je rechter centrumverdediger bij de eerste paal aanvalt, je Luchtmacht die taak geven. Elke categorie is gerangschikt waarbij de bovenste instructie wordt toegewezen aan je meest geschikte speler in je opstelling die dag.

Set Piece Corner Routine

Deze rangschikking wordt automatisch bijgewerkt wanneer je wijzigingen aanbrengt in je teamselectie, dus het micro-managen van je standaardsituaties bij wisselingen in je opstelling is nu voorbij.

Overigens worden de spelersbeoordelingen vergezeld door een nieuwe lijst met prioriteiten, waarmee je samen met je coach kan bepalen welke rol het belangrijkste is bij iedere spelsituatie.

Instruction category selecting personnel

Net als bij je tactiek is er nu ook een Set Piece Familiarity welke zijn debuut maakt in FM24. Deze geeft de vertrouwdheid van je spelers met je spelsituatie weer.

Als je nieuwe routines aanmaakt krijg je ook de kans om aan te geven wat de frequentie is van de routine in wedstrijden. Hierdoor kan je wat gerichter variëren en proberen je tegenstander te verrassen.

Ook zijn er wat nieuwe defensieve instructies welke je op het echte veld geregeld terugziet, zoals instructies voor de hoogte van je defensieve lijn bij vrije trappen tegen vanaf de zijkant en de optie ‘muur indien nodig’, waarmee doelmannen zelf beslissen of er een muur nodig is.

Set Piece Corner Routine

Authentiekere inworpen

Ook de inworpen zijn compleet aangepast. Zo is het ten eerste al verdeeld in drie gedeelten: het defensieve deel, het middelste deel en het aanvallende deel. In de eerste twee delen krijg je de optie om te kiezen om het balbezit te behouden of bijvoorbeeld om de lijn te bewerken. Voor het aanvallende deel kan je kiezen om de bal de zestien in te slingeren of rustig in te brengen.

Na het doorgeven van je voorkeuren zal je coach automatisch routines genereren, zoals ze dat ook doen bij vrije trappen en hoekschoppen. Je spelers worden automatisch aangewezen op basis van hun attributen.

Manchester City Long Throw Ins

 

Je creatieve talenten tentoonspreiden

Net als de nieuwe personeelslijsten worden ook de nemers van de spelsituaties automatisch gekozen. Dit gebeurt allemaal op basis van relevante eigenschappen en op basis van de voorkeur van de draai, indraaiend of uitdraaiend, in plaats van hoekschoppen vanaf links of rechts.

 

Man City Corner Takers

Uiteraard kan je ook kiezen om vanaf de ene kant inswingers af te leveren en vanaf de andere kant outswingers of alleen links- of rechtsbenige spelers te selecteren.

Strafschoppen zijn nu in een apart tabblad geplaatst. Hiervoor zijn ook twee aanvullende opties, waaronder één waarmee je de nemer kunt laten wijzigen als je eerste keuze een penalty heeft gemist.

Hou er rekening mee dat de routines nooit helemaal vaststaan, je kan ze zelf ook gewoon bewerken.

Staff Responsibilities

De standaardsituaties van je rivalen

Naast het helpen bij het creëren en ontwikkelen van je standaardsituaties, zal FM24 je ook meer inzicht bieden in de aanpak van je tegenstanders. Zo zijn er enkele nieuwe graphics om te illustreren hoe sterk teams en hun individuele spelers zijn in de aanvallende en verdedigende standaardsituaties. Ook is er een scherm waarop je kan zien waar een team zijn focus heeft met de aanvallende situaties.

Set Piece Data Hub Watford EFL

Met de introductie van de Set Piece Coaches en een update van de wizard om deze standaardsituaties te creëren, krijg je de kans om een impact te maken aan beide zijden van het veld.

We kijken uit naar deze nieuwe veranderingen en zullen jullie uiteraard weer op de hoogte houden van alles via onze siteFacebook en X

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen