Nieuwe features: Kwaliteitsupgrades

HomeFootball Manager 2024Nieuwe features: Kwaliteitsupgrades

Auteur

Datum

Categorie

De laatste tijd was het weer iets rustiger met het onthullen van nieuwe features voor FM24. Dit lijkt er op te duiden dat de grotere onthullingen reeds geweest zijn. Toch kwam Sports Interactive deze week nog met twee kleine blogs, welke wij nu hebben verwerkt tot één artikel. Hier zullen voornamelijk de wat kleinere veranderingen aan bod komen. SI noemt dit zelf de ‘Quality of Life upgrades’, kleine veranderingen die de gehele spelervaring prettiger en realistischer moet laten verlopen. Wij hebben alle veranderingen verzameld voor jullie.

Verbeteringen aan de speelkalender

Er zijn veel verbeteringen aangebracht aan de wijze waarop de speelkalender in elkaar gezet wordt, zeker voor clubs die ook in continentale competities actief zijn. Dit zou er toe moeten leiden dat er minder problemen zijn, met name in het slot van het seizoen, als er nog wel eens veel wedstrijden kort op elkaar werden gepland.

Eigenschapswijzigingen tonen ook voor staf

Dat de attributen van je staf ook kunnen verbeteren of verslechteren, dat mag geen verrassing zijn. Wel heeft SI er nu voor gezorgd dat deze verbeteringen zichtbaar zijn, net zoals ze dat bij je spelers zijn.

Attribute Changes

Rangschikking voor jeugdopleidingen

Er is een nieuw systeem geïmplementeerd met betrekking tot de jeugdopleiding. Sommige zaken zullen nu een nieuwsbericht triggeren in de inbox, zoals wanneer je de beste van het land bent geworden.

Ook moet duidelijker worden waar je opleiding staat ten opzichte van de concurrerende topacademies.

Gedragscode van afgelopen jaar gebruiken

Op het moment dat de gedragscode voor het volgende seizoen gekozen moet worden, zal nu standaard de overeengekomen gedragscode van het afgelopen seizoen staan. Dit moet het sneller en dus makkelijker maken om consistent te blijven in de gedragsregels.

Verbeteringen in de toegankelijkheid

Er zijn enkele kleine wijzigingen aangebracht in de toegankelijkheid, zoals een epilepsiewaarschuwing bij de start van de game en een notificatie dat je de game verlaat als je naar de privacy policy gaat. Zo zullen er nog meer heel kleine wijzigingen zijn om het geheel wat vloeiender en completer aan te laten voelen.

Verbeteringen bij Creëer je Manager

Bij het starten van je game en het aanmaken van een profiel heb je nu veel meer mogelijkheden om het uiterlijk van je manager te pimpen. Zo is de algehele kwaliteit verbeterd en heb je nu de keuze uit zaken als schmink, hulpmiddelen als een gehoorapparaat, een korte broek in plaats van een lange broek en zijn er verbeteringen en uitbreidingen van de haarstijlen.

T-shirt and short

New long hair

Hearing aid

Female manager and bandana

Badge menu

Kijken hoe je het doet tegen je rivalen

Het moet nu makkelijker zijn om je resultaten te zien tegen welk team dan ook, in plaats van alleen je eerstvolgende tegenstander. Zo kan je jezelf nog beter voorbereiden op wat er nog komen gaat.

Dynamische manager tijdlijn

Afgelopen jaar werd de dynamische manager tijdlijn geïntroduceerd met hoogtepunten gedurende jouw carrière. Dit jaar wordt deze nog uitgebreid, met nieuwe hoogtepunten. Onder meer wanneer je terugkomt van een achterstand van drie doelpunten en minimaal een punt haalt uit dat duel, een titelstrijd die ‘het kookpunt bereikt’, breken van het record van jongste speler die in actie komt voor de club of bij een recordtransfer. Daarnaast nog wat zaken met betrekking tot je rivalen, zoals wanneer je in blessuretijd minimaal een punt veiligstelt tegen je aartsrivaal en wanneer je na een lange reeks eindelijk eens wint (of juist verliest) van je rivaal.

Daarnaast zijn er wat kleine grafische wijzigingen om het allemaal nog wat fraaier te laten ogen.

My Manager Timeline with shadow

Wedstrijdvoorbereiding

Er is een nieuw tabblad ‘wedstrijdvoorbereiding’ toegevoegd aan het trainingsgedeelte. Samen met de wedstrijdfocus-sessie die daar te vinden is maakt dit deel uit van de manier waarop je jouw team kan voorbereiden op de wedstrijd zoals dat ook in het echt gebeurt.

Voorafgaand aan elk duel krijg je een nieuwsbericht waarmee je één tactische focus en twee focuspunten voor standaardsituaties kunt instellen.

Via het dropdownmenu ’tactische voorbereiding’ krijg je een aantal opties waar je uit kunt kiezen, welke toegelicht worden op het moment dat je de cursor van je muis er op houdt.

Daarnaast krijg je ook de aanbeveling van je staf over of je de voorbereiding moet richten op de aanvallende sterke punten van de tegenstander of juist op hun defensieve zwaktes.

Match Prepartion

Feedback wedstrijdbriefing

Er zijn ook een aantal wijzigingen in het scherm met de wedstrijdbriefing. Als je (vice-)aanvoerder een opzienbarende reactie heeft zal dit prominent worden weergegeven en bij andere reacties welke je van de spelers krijgt, kan je jouw cursor op de reactie houden om te zien welke spelers het er mee eens zijn. Zo kan je sneller zien wie er positief en negatief reageert op je gemaakte tactische keuzes.

Pre Match Briefing_ Watford_WimbledonSpelers te huur aanbieden via het ontwikkelingscentrum

In het ontwikkelingscentrum is nu een knop toegevoegd om heel makkelijk je spelers op huurbasis aan te bieden bij andere clubs. Zo kun je tijd besparen in jouw poging om je spelers zo goed mogelijk te laten ontwikkelen.

Verbeteringen bij spelersruildeals

Wanneer je onderhandelt over een speler kun je er voor kiezen om een speler te ruilen. In plaats van dat je door extra schermen moet om bij de gewenste speler uit te komen, kun je nu via een dropdownmenu heel eenvoudig de gewenste speler selecteren. Ook dit moet het leven van de managers verbeteren.

Transfer Offer - Player Exchange

Overzicht met managers per competitie

Per competitie is er nu ook een overzicht met alle managers in de betreffende competitie. Deze wordt vergezeld door een kolom met hoe lang een manager al in dienst is van de club, zodat je een mooi overzicht hebt en makkelijk jezelf kan vergelijken met je rivalen.

Meeste kampioenschappen en kampioenstatistieken

Er zijn wat nieuwe nieuwsberichten welke je laten weten welk team de meeste titels in een bepaalde competitie gehaald heeft. Ook krijg je de statistieken van een team dat zojuist kampioen is geworden.

Fantasy Draft verbeteringen

Ook de fantasy draft heeft wat verbeteringen ondergaan, zoals een shortlistwijziging. In plaats van spelers welke aan de gestelde eisen voldoet, zie je nu alle spelers die je op jouw shortlist hebt staan. Daarnaast is er een ‘sla ronde over’-knop toegoevoegd.

Regelwijzigingen

Er is een groot team aan de slag gegaan om alle regels nog eens goed in kaart te brengen. Allerlei wijzingen welke te maken hebben met zaken als werkvergunningen, competitieregels, jeugdregels en alles daar tussen in zijn er weer doorgevoerd. Enkele hoogtepunten zijn wijzigingen aan het systeem rondom de werkvergunningen in Engeland en een uitleg over hoe dat precies in elkaar steekt en wijzigingen aan de jeugdcompetities in Engeland waardoor jeugdteams nu ook een promotiesysteem kennen. Uiteraard zijn er allerlei andere competitieregels ook weer up to date, variërend van de lotingregels op het derde niveau in Turkije tot de buitenlanderregeling in Maleisië en alles wat daar nog tussen valt.

Gibraltar

Daarnaast komt SI nog met het toevoegen van Gibraltar als nieuwe competitie in plaats van als een aparte Steam-download. Dit brengt het aantal nieuwe competities dus op twee, naast de eerder groots aangekondigde J-League.

Spelsnelheid

Je zou misschien verwachten dat de snelheid om alles te verwerken weer wat lager komt te liggen, door alle fraaie toevoegingen welke tot nu toe bekend zijn gemaakt, zoals de verschillende manieren om een game te startennieuwe rollen en wedstrijdverbeteringen, wijzingen in de standaardsituaties en coaches, het toevoegen van intermediairs en upgrades aan de financiën en AI-teammanagement. Echter is uit verschillende tests gebleken dat de verwerkingssnelheid in FM24 juist hoger komt te liggen dan in FM23, met dank aan optimalisaties welke door een speciaal team zijn uitgevoerd.

Dit zullen de laatste feature onthullingen zijn voor de PC-versie van FM24, met nieuws over de Touch en Console versie in de wachtrij vanaf volgende week. De grote release staat gepland op 6 november, maar misschien al wel twee weken eerder als je de game vooraf al hebt besteld bij bepaalde punten, zoals bij ons. Wij hebben mooie deals beschikbaar met hoge korting, vroegtijdige toegang en een enorme steun voor onze website!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen