Nicolás Domínguez

240
Nicolás Domínguez

Het Argentijnse voetbalelftal wist deze zomer wederom geen prijs in de wacht te slepen. Onder aanvoering van Lionel Messi verloor Argentinië in de halve finale van de Copa América van gastland èn rivaal Brazilië, om vervolgens in de troostfinale nog wel met 2-1 van Chili te winnen. Een nieuwe generatie Argentijnen zal moeten zorgen dat de prijzenkast weer bijgevuld wordt. Nicolás Domínguez hoopt dat hij ooit een kans zal krijgen om zich te bewijzen in het nationale elftal. De potentie is er, maar maakt hij alle verwachtingen ook waar?

Spelerspaspoort

Naam: Nicolás Domínguez
Nationaliteit: Argentinië
Leeftijd: 20 (28/06/1998)
Lengte: 179 cm
Gewicht: 73 kg
Voet: Rechts
Club: Vélez Sarsfield
Contract: 30/06/2021
Positie: Centrale middenvelder
Waarde: €1.2M
Kosten in 2018: €3.7M
Salaris p/w: €5k

Transfer informatie

De 20-jarige Nicolás Domínguez heeft een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro in zijn contract staat. Echter hoeft hier niet aan voldaan te worden. Vélez neemt genoegen met ongeveer 3,7 miljoen euro. Een koopje voor iemand met zijn potentieel.

Sterke punten
– Eerste balcontact
– Passing
– Techniek
– Beslissingen
– Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Afstandsschoten
– Koppen
– Mandekking
– Kracht
– Sprongkracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Nicolás Domínguez – 2018

Nicolás Domínguez begint bij Vélez Sarsfield in het eerste elftal. Samen met zijn maatje Lucas Robertone moet hij zorgen dat het middenveld goed staat. Het zal echter niet lang duren voor er interesse is voor de diensten van deze 20-jarige middenvelder.

Nicolás Domínguez – 2028

Helaas voor het Argentijnse volk heeft Nicolás Domínguez zijn hoge potentie nooit bereikt. Waar het aan gelegen heeft is nog een raadsel, want speeltijd heeft hij in overvloed gehad. Na een sterk eerste seizoen vertrok Domínguez meteen bij Vélez. Het Mexicaanse Monterrey legde 4,1 miljoen euro neer voor de 20-jarige middenvelder en uiteindelijk speelde hij twee jaar bij de topclub.

In 2021 verkaste Domínguez voor acht miljoen euro naar São Paulo FC. Hier had de Argentijn meteen zijn productiefste seizoen tot nu toe: hij scoorde elf doelpunten. De jaren daarna wist hij altijd een basisplaats te veroveren en geldt hij inmiddels als één van de belangrijkste spelers. Een interland heeft het echter nooit opgeleverd.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update