Napoli

Napoli, een club met pieken en dalen. De supporters van de club uit Napels hebben al erg veel meegemaakt maar dat weerhoudt hen er niet van om de club te blijven toejuichen. Nu draait Napoli weer mee bovenin in Italië maar het is wachten op die echt belangrijke prijs, het landskampioenschap. Met toppers als Hamsik en Higuain doet de club mee om de landstitel maar de laatste stap moet nu echt gezet gaan worden. De supporters verlangen zo naar de Scudetto en successen in Europa, kun jij het ze geven?

Stad en omgeving
SSC Napoli is gevestigd in het prachtige Napels. De havenstad is de derde stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno (Zuid-Italië). Napels kent diverse bezienswaardigheden zoals het Palazzo Real, de Castel Nuovo en de kathedraal van Napels. Daarnaast is het uitzicht vanaf de berg Capodi ook zeker het bekijken waard.

Clubhistorie
Società Sportiva Calcio Napoli is een club met vele hoogte en diepte punten in haar geschiedenis. De geschiedenis van de club gaat terug tot 1904 met de oprichting van Naples Foot-Ball & Cricket Club. Associazione Calcio Napoli werd officieel opgericht in 1926. De club beleefde haar glorietijden eind jaren tachtig. Diego Armando Maradona tekende een contract in Zuid-Italië en mede dankzij de Argentijnse superster won Napoli tweemaal de Italiaanse titel, de UEFA Cup en de Coppa Italia. Na de grote successen kwam de club echter in financiële problemen en zakte geleidelijk aan steeds verder af. In 1998 degradeerde Napoli naar de Serie B met slechts twee gewonnen wedstrijden tijdens dat seizoen. Na een tweede plaats in 2000 verzekerde de Zuid-Italianen zich van promotie en keerden zij terug naar het hoogste niveau. Dit verblijf duurde echter kort, Napoli degradeerde direct weer terug naar de Serie B. Financieel ging het ook steeds slechter met als gevolg dat de club in 2004 failliet werd verklaard.

Diego Maradona, de beste speler uit de historie van Napoli. Foto door Neogeolegend

Filmproducent Aurelio De Laurentiis startte een nieuwe club op in Napels, Soccer Napoli, zodat de stad niet zonder voetbalclub kwam te zitten. Soccer begon in de Serie C1 en wist in haar eerste seizoen net niet te promoveren. Het jaar daarop promoveerde Soccer Napoli wel, het werd kampioen van de C1. Na de promotie werd de oude naam SSC Napoli weer aangenomen. Ook de terugkeer in de Serie B verliep prima. Napoli promoveerde direct in haar eerste seizoen en keerde terug op het hoogste niveau, de Serie A. Momenteel speelt Napoli mee om de bovenste plekken van het Italiaanse voetbal. De club wil graag weer eens kampioen worden maar momenteel is het Juventus dat er steeds met die prijs vandoor gaat. Wel wist Napoli in 2012 en 2014 de Coppa Italia te winnen.

Verwachtingen
Ondanks dat Napoli het de laatste jaren prima doet zijn de verwachtingen niet ontzettend hoog. Het bestuur is erg realistisch en wil dat je Europees voetbal haalt. Deze doelstelling moet zeker haalbaar zijn want de club uit Napels beschikt over een prima selectie met een aantal voetballers van wereldniveau. Over de beker heeft het bestuur niets gezegd maar voor de fans is dit een erg belangrijke prijs. De laatste jaren werd de beker tweemaal gewonnen en dat smaakt natuurlijk naar meer voor de trouwe supporters die de club heeft.

Financiën
Napoli staat omschreven als een rijke club maar toch kan het financieel allemaal nog wel een beetje beter. Je beschikt over een transferbudget van 22 miljoen en wanneer er een speler verkocht wordt komt dat hele bedrag opnieuw ter beschikking. Je salarisbudget bedraagt 1.445.403 euro per week terwijl je huidig salaris 1.444.125 euro is. Er is niet heel veel ruimte meer binnen je budget dus je moet hier creatief mee omgaan. Het ziet er best rooskleurig uit zie ik je denken? Totdat je kijkt naar de netto schuld van 52.4 miljoen euro. Ook loopt er nog een lening van 80 miljoen waardoor je 389 duizend euro per maand moet aflossen. Dit loopt tot 30 juni 2030.

Faciliteiten
Napoli werkt haar wedstrijden af in het San Paolo stadion in Napels. Het stadion met 60240 zitplaatsen is gebouwd in 1959 en is momenteel nog in redelijke toestand. San Paolo is momenteel het op een na grootste stadion van Italië.

San Paolo, het stadion van Napoli. Foto door Davide Mancini

Het trainingscomplex is van zeer goede staat en verder is de jeugdaccommodatie ook vrij goed. De jeugdopleiding is redelijk te noemen dus dat verdient nog wel wat extra aandacht. Je jeugdscoutingsnetwerk is echter wel bovengemiddeld dus dat is wel weer een pluspunt te noemen.

Samenwerkingsverbanden
Napoli heeft momenteel geen samenwerkingsverbanden met andere clubs lopen. Het zou wel handig zijn om het bestuur te vragen om een satellietclub te zoeken waar je bijvoorbeeld spelers kunt stallen of je de naamsbekendheid van de club probeert te vergroten in een bepaald land.

Technische staf
Op dit moment bestaat de technische staf van Napoli uit 23 man inclusief hoofdtrainer. Toch is er ruimte voor nog meer stafleden als je dat nodig vind. Het is verstandig om de technische staf wat onder handen te nemen want er is zeker nog ruimte voor verbetering. Momenteel is de staf nog niet van het niveau dat je wil nastreven als club.

Elftal- en selectieanalyse
Je hebt de beschikking over drie keepers in je eerste elftal. Antonio Rosati, Mariano Andujar en Rafael. Laatstgenoemde is waarschijnlijk de beste optie want de 23 jarige Braziliaan is kwalitatief gezien nu al het beste en heeft ook de meeste potentie. Rosati en Andujar zijn geen slechte vervangers maar een jongere keeper met meer potentie is geen overbodige luxe.

De A-kern heeft negen verdedigers en beschikt over de nodige ervaring met jongens als Paolo Cannavaro, Raul Albiol en Christian Maggio. Op rechtsback zal Zuniga de voorkeur krijgen boven Maggio die daar afgelopen seizoen veel stond opgesteld. Op links is de keuze gevallen op Pablo Armero. Fauozi Ghoulam is potentieel gezien de betere maar hij moet zich eerst verder zien te ontwikkelen. Paolo Cannavaro en Raul Albiol krijgen centraal de voorkeur boven Federico Fernandez en Henrique.

De selectie heeft een erg sterk middenveld waardoor je allerlei verschillende kanten op kunt. Het niveau is prima en de meesten kunnen op verschillende posities uit de voeten. Centraal zullen Valon Behrami en Gokhan Inler hun minuten maken. Blehrim Dzemaili en Walter Gargano zijn de vervangers die je nog achter de hand hebt. Op tien is Marek Hamsik ongetwijfeld je eerste keus. De Slowaak met de opvallende hanenkam is al jaren een belangrijke man op het middenveld van Napoli. Mocht je er toch voor kiezen om Hamsik niet op te stellen, is Michu een prima speler om als back-up te hebben.

Op links krijgt Dries Mertens nu nog de voorkeur boven Insigne maar de jonge Italiaan zit hem zeker op de hielen. Op rechts is het Jose Callejon die zal starten maar ook daar kan Insigne zomaar zijn rol overnemen. Als spits is Gonzalo Higuain duidelijk je beste man. De aanvaller die in het verleden actief was voor Real Madrid heeft een prima eerste jaar achter de rug in Italië, komend seizoen zal hij ook eerste keus zijn. Als back-up heb je nog Goran Pandev, Lorenzo Insigne en Eduardo Vargas. Vargas en vooral Insigne kunnen uitgroeien tot spitsen van erg hoog niveau.

Beste opstelling:
GK: Rafael
RB: Camilo Zuniga
LB: Pablo Armero
VC: Raul Albiol
VC: Paolo Cannavaro
CM: Valon Behrami
CM: Gokhan Inler
AMC: Marek Hamsik
AML: Dries Mertens
AMR: José Callejon
SP: Gonzalo Higuain

Marek Hamsik. momenteel een van de dragende spelers van Napoli. Foto door Vincent Teeuwen

Spelplezier
Een nieuwe game starten met Napoli is zeker een aanrader in mijn ogen. De club presteert de laatste jaren prima maar voorlopig blijven de grote successen nog steeds uit. Juventus is momenteel heer en meester in Italië maar de club uit Napels wil er alles aan doen om de nummer een van Italië te worden. De gewonnen Coppa Italia’s van 2012 en 2014 zijn nog maar het begin want ook dit seizoen zullen de spelers vol voor de prijzen gaan. Kun jij ervoor zorgen dat Napoli prijzen gaat winnen en weer net zo succesvol wordt als eind jaren tachtig met Diego Maradona?

Officiële website
http://www.sscnapoli.it/

Deze gids werd geschreven met de 14.3.0 database en MU Data Update Juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here