N.E.C. Nijmegen

Een grijze muis, een middenmoter met zo nu en dan een uitschieter naar boven of naar onder. N.E.C is een club die binnen die categorie valt. Supporter zijn van N.E.C. is geen hobby vol vermaak en plezier. Het dieptepunt voor de Nijmeegse fans, in de recente geschiedenis, was het seizoen 2013/14. N.E.C. degradeerde via play-off’s naar de Jupiler League. Het hoogtepunt volgde een seizoen later toen N.E.C. glansrijk kampioen werd in diezelfde Jupiler League. De rentree in de Eredivisie mocht bij vlagen fantastisch genoemd worden. Een knappe tiende plaats was het resultaat van een goede mix van trainer en spelersmateriaal. Echter is in de zomer van 2016 het een en ander verandert qua spelersmateriaal en gaat het niet automatisch meer zo lekker als afgelopen seizoen. Lukt het jouw om N.E.C. uit te laten groeien tot een stabiele Eredivisie-ploeg of misschien zelfs meer?

Clubgegevens
Volledige naam: N.E.C. Nijmegen
Bijnaam: Eniesee
Jaar van oprichting: 1900
Actief in competitie: Eredivisie
Prognose: 14
Speelt Europees: Nee
Stadion: Stadion De Goffert (12.500 plaatsen)
Beoordeling trainingsvelden: Vrij goed
Beoordeling jeugdopleiding: Redelijk/Gemiddeld
Balans: 1.603.636 (100.000 schuld door leningen)

Financiën & Faciliteiten

De financiële situatie lijkt bij de start van de game zorgwekkend en dat is terecht. Een transferbudget van €50.000 euro en een salarisbudget van €net meer dan drie miljoen per jaar geven je niet veel ruimte om direct te investeren. Een beetje schuiven met het transfer- en salarisbudget zorgt er echter wel voor dat er een beetje budget vrijkomt voor bijvoorbeeld transfervrije spelers en/of huurlingen. Daar tegenover staat dat de voorzieningen van de club op orde zijn. Een vrij goede trainings –en jeugdaccomodatie zorgt ervoor dat je daar in ieder geval op korte termijn hier niet in hoeft te investeren. Qua doelstelling is de ‘middenmoot’ haalbaar en kan er met de juiste tactiek misschien meer bereikt worden.

 

Selectie/versterkingen & tactische mogelijkheden

Wanneer je kijkt naar de huidige selectie van N.E.C., valt direct op dat de 4-2-3-1 formatie uitermate geschikt is voor dit spelersmateriaal. Op iedere positie in deze formatie beschik je over een capabele speler (lees 3 sterren of meer) en heb je ook nog een aantal reservespelers met voldoende kwaliteiten achter de hand. Met name doelman Joris Delle, centrumverdediger Dario Dumic, middenvelder Gregor Breinburg en spits Kevin Mayi springen in het oog. Qua formatie kan je, tegen een aanvallend sterkere tegenstander, er ook voor kiezen om met een VM te gaan spelen. Kwalitatief verandert er dan weinig aan de sterkte van je elftal. Een andere bijkomstigheid van de aan elkaar gewaagde spelers is de mogelijkheid om jeugdspelers als Frank Sturing, Ferdi Kadioglu, Jay-Roy Grot en Maarten Paes en andere spelers met veel potentie als Robin Buwalda, Janio Bikel en Segun Owobowale een kans te geven. Het is wel zaak deze dan voor de club te behouden, omdat er geheid grote clubs op deze talenten azen. De zwakte van deze selectie ligt voornamelijk op de flanken, waar de vier buitenspelers aan elkaar gewaagd zijn, maar geen bepalende rol zullen spelen. Daarom is het een aanrader om een Eredivisie-waardige buitenspeler transfervrij aan te trekken of te huren.

 

Uitdaging
Een van de uitdaging is al een beetje verklapt in de introductie van deze clubgids. N.E.C. is een grijze muis die, op een seizoen Jupiler League na, altijd ergens bleef steken in het rechter rijtje. Het is dus een uitdaging op zich om binnen een zelf te bepalen tijdbestek N.E.C. uit dat rechter rijtje te halen. Daarnaast zijn er nog veel meer aandachtspunten binnen de Nijmeegse club. Zo heeft de club een exotische selectie vol met verschillende nationaliteiten, zit de club ook financieel in zwaar weer en heeft de club, zoals eerder vermeld, enkele talentvolle jeugdspelers onder contract staan. Daarnaast kan de club qua stadion en accommodatie ook verbeterd worden. N.E.C. dus financieel gezond maken en met een grotendeels Nederlandse selectie (al dan niet met eigen jeugd) laten uitgroeien tot de nieuwe topclub van Nederland is misschien wel de allergrootste uitdaging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here