MU’s hulpgids: Essentiële zaken voordat je jouw game start

HomeFootball Manager 2024MU's hulpgids: Essentiële zaken voordat je jouw game start

Auteur

Datum

Categorie

Voordat je aan de slag kan gaan met een nieuwe FM-save wil je er natuurlijk voor zorgen dat je een zo realistisch mogelijke ervaring krijgt. Daarvoor is het nodig om een aantal downloads aan je game toe te voegen, maar ook om een aantal dingen te verwijderen. In dit artikel nemen we met jullie door wat je allemaal moet doen voordat je een nieuwe save start.

Data

De data is één van de meest essentiële zaken voor een ieder die een zo realistisch mogelijke versie van Football Manager wil spelen. En data is allesomvattend. Van de spelers die bij de juiste clubs spelen, tot de juiste clubnamen en kitkleuren en bepaalde zaken die te maken hebben met (ontbrekende) licenties. In het laatste geval hebben we het bijvoorbeeld over de neppe spelers in het Duitse nationale elftal, maar ook over de ontbrekende Ajax-staf.

Gelukkig is voor alles een oplossing en het meeste is nog simpel ook. In de Steam Workshop bijvoorbeeld, daar staan heel veel bestandjes die je heel makkelijk aan jouw spel kunt toevoegen om het een en ander te verhelpen en ook in onze downloadsectie staat het een en ander aan hulpmiddelen.

Daarom verwijzen we jullie als eerste naar iets dat handmatig aangepast moet worden. In plaats van een bestand toevoegen, dien je een bestandje te verwijderen om de echte namen in de nationale elftallen van Japan en Duitsland te krijgen en om ook bondscoach van deze landen te kunnen worden. Hoe je dit doet wordt hier uitgelegd.

Daarnaast hebben we een aantal bestanden van onze Engelse partner FMInside, die je niet alleen de meest accurate database brengt, maar ook echte namen voor alle competities, prijzen en media. Het makkelijkste is dan om gewoon de FMI November Update te downloaden, deze werkt zo’n beetje alles bij wat bijgewerkt kan worden. Onder meer de Ajax-staf, Saoedische competities, echte zaakwaarnemers en een hoop missende spelers worden hier toegevoegd, terwijl er ook nog een blik geworpen is op transfers en contracten.

Grafische updates

Als we alle data in orde hebben zijn we er nog niet. Sports Interactive heeft helaas niet voor alle clubs en spelers de grafische bestanden in orde. Zo ontbreken er een hoop logo’s, vooral op de lagere buitenlandse niveaus. Hetzelfde geldt voor spelersfoto’s, die om uiteenlopende redenen ontbreken en zo zijn er ook een hoop clubs die niet de echte shirts in-game hebben.

Gelukkig zijn daar de grafische pakketten voor en in veel gevallen kun je ook nog eens je eigen favoriete stijl kiezen. Daarom raden wij aan om een blik te werpen in de downloadsectie van FMI. Daar kies je jouw kit-, logo- en facepack om jouw game helemaal te laten stralen.

Het plaatsen van de grafische updates is misschien wat lastig als je dat nog nooit hebt gedaan, maar daar hebben wij ook een gids voor. Deze is voor Football Manager 2023, maar is geüpdatet voor de 2024-versie.

Overige bestanden

Uiteraard kan je veel meer aanpassen aan jouw game. Zo zijn er diverse skins om jouw FM er anders uit te laten zien en zullen er in de loop van het jaar diverse ‘realisme-packs’ verschijnen, welke het realisme van de simulaties moet helpen verbeteren. Daarom raden we aan om ons en onze partners van FMI in de gaten te houden voor de laatste updates.

Hebben jullie nog vragen? Dan verwijzen we je graag door naar ons forum.

Voor onze andere artikelen uit deze rubriek check je deze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen