MU’s Hulpgids: Enkele tips voor de beginnende managers op Football Manager

HomeFootball Manager 2024MU's Hulpgids: Enkele tips voor de beginnende managers op Football Manager

Auteur

Datum

Categorie

Als je je wilt verdiepen in een virtuele voetbalwereld, is Football Manager 2024 een uitstekende optie om te overwegen. Hoewel het op het eerste gezicht misschien complex lijkt, weerspiegelt de game op authentieke wijze het echte voetbal. Om te kunnen gedijen in dit spel, is een basiskennis van managementsimulaties, of op zijn minst van voetbal, essentieel. Als je nieuw bent in het genre, heb je in eerste instantie zeker wat advies en tips nodig. Met wat oefening en toewijding kun je een geweldige coach worden, zoals sommige van de topnamen in het veld, zoals Pep Guardiola of Carlo Ancelotti. Wij hebben enkele tips voor jullie op een rijtje gezet.

Start met een grote club om het spel te leren kennen

image.thumb.png.405a29ca50497f394ca6e9cb54f5e97f.png

We begrijpen volledig je wens om een team uit de lagere competities naar de top te brengen en er één van de beste clubs ter wereld van te maken. Dit zou echter als beginner niet veel zin hebben. Als manager van teams op een laag niveau zal het veel werk vergen, waardoor het voor jou moeilijk wordt om de simulatie volledig te begrijpen.

Een paar seizoenen leiding geven aan een bekend, sterk team kan een waardevolle gids zijn om je tactische begrip en begrip van het transfersysteem te vergroten. Teams als Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Liverpool of PSG kunnen hier handig zijn.

Bepaal je coaching stijl

image.thumb.png.ede24c9eb62994643c884869157be2cf.png

Nadat je jouw team hebt gekozen moet je beslissen over je coaching stijl. Bedenk dat deze keuze gaat over de manier waarop je jouw team gaat aansturen en de verdeling van jouw attributen. Pep Guardiola is bijvoorbeeld een succesvol tacticus, terwijl Carlo Ancelotti bekend staat om zijn gedisciplineerde aanpak. De simulatie zal je vragen een van de zeven verschillende stijlen te selecteren. Hier moet je de stijl kiezen die het beste jouw begrip van management weerspiegelt.

De coachingsstijlen die beschikbaar zijn voor selectie in de simulatie zijn: standaard, strenge leermeester, motivator, opleider, voetbalprofessor, tacticus en oefenmeester.

Het is ook mogelijk om hier zelf nog aanpassingen in aan te brengen en zo een eigen stijl te creëren.

Laat de clubvisie niet in de steek

image.thumb.png.a2013c31079376290e396a801a28b161.png

Tekenen bij een club en wedstrijden winnen betekent niet dat je permanent aan die club gebonden bent. Je moet voortdurend de visie van de club volgen en deze niet laten mislukken. Anders kan je op een ochtend wakker worden met de mededeling dat je contract is opgezegd.

Bij de clubvisie heb je vier verschillende niveaus:
Vereist (hoogste)
Gewenst (Hoog)
Voorkeur (gemiddeld)
Favoriet (laag)

Opgelet: Prioriteitsniveaus spelen een cruciale rol in de club visie. Een taak met het label ‘Favoriet’ kan bijvoorbeeld uw contract niet in gevaar brengen, maar het niet uitvoeren van een taak die als ‘Vereist’ is gemarkeerd, kan tot ontslag leiden. Deze taken kunnen van alles omvatten, van je speelstijl tot de spelers die je wilt contracteren. Je kunt de clubvisie taken bekijken door naar Clubvisie > Overzicht te gaan.

Controleer voortdurend uw inbox

image.png.ef384a326ea15bf6aad476583a22c825.png

De inbox is een behoorlijk belangrijk hulpmiddel om op de hoogte te blijven van wat er in jouw club gebeurt. Je kunt hier toegang krijgen tot en actie ondernemen over verschillende onderwerpen, waaronder scoutingrapporten, blessure-updates, trainingsresultaten en speler transfers.

Je inbox zal vaak tot de rand gevuld zijn met berichten. Helaas zul je waarschijnlijk enige verwarring ervaren over welke belangrijker is. Dit is voor interpretatie vatbaar omdat het als manager op een of andere manier met jou te maken heeft. De berichten met rode accenten zijn echter altijd de belangrijkste en vereisen onmiddellijke aandacht

Werf stafleden aan

image.thumb.png.1c1a9fc38362f5d55540ca68cbbbe96a.pngEen voetbalteam bestaat niet alleen uit spelers en een coach. Er zijn veel stafleden op de achtergrond, die een cruciale rol spelen in het goed functioneren van de club. Daarom is het eerste wat je in jouw club moet doen het maken van personeelsafspraken.

Clubpersoneel kun je vinden door naar het tabblad ‘Staf’ in het hoofdmenu te navigeren. Deze sectie is in drieën verdeeld: Coaching team, Wervingsteam en Medisch team. Afhankelijk van de noden van jouw club kan je hier de nodige opdrachten maken. Om een personeelslid te contracteren, ga je naar het tabblad ‘Staf zoeken’ om naar versterkingen te zoeken of je kan in het Baancentrum vacatures uitschrijven om je personeelsbestand uit te breiden.

Monitor het moraal van je spelers

image.thumb.png.b9f95357e30befb95a14c6b7174b19d1.png

Een slecht teammoraal leidt vaak tot mislukte resultaten, waardoor de hoofdcoach als eerste te maken krijgt met ontslag. Om dit te voorkomen, moet je voortdurend het moraal van je team controleren door de stappen ‘Dynamiek’ > ’tevredenheid’ te volgen. Het is essentieel dat het moraal van de teamleiders en het eerste elftal spelers hoog blijft. Als een speler een laag moraal in je selectie heeft, kun je dit probleem oplossen met persconferenties en gesprekken die je één op één kan voeren.

Tip: De snelste manier om het moreel van je spelers een boost te geven, is door individueel met ze te praten. Klik gewoon op hun naam en selecteer interactie > Speler prijzen > Gedrag prijzen. Let er wel op dat je dit met mate doet, want je spelers trappen er zeker niet in als bepaalde boodschappen blijft herhalen.

Maak optimaal gebruik van de vriendschappelijke wedstrijden

Vriendschappelijke wedstrijden behoren tot de meest invloedrijke dingen om je tactiek te versterken en extra inkomsten voor je club te genereren. Je kunt dus onbelemmerd elke tactiek en opstelling uitproberen die je wilt, want zelfs als je verliest, zal dit nauwelijks nadelige gevolgen hebben voor je team.

image.png.be74df99b88da5ad6ef0b04aca702a1d.pngAls beginnende Football Manager, is het begrijpelijk dat het spel en de strategieën overweldigend kunnen lijken. Hopelijk hebben deze tips je geholpen om een solide basis te leggen voor succes op het veld. Onthoud altijd dat consistentie, geduld en een diepgaand begrip van het spel cruciaal zijn voor het behalen van succes op lange termijn. Blijf leren, blijf groeien en blijf vooral genieten van het avontuur dat Football Manager te bieden heeft. En hou onze site in de gaten voor de nodige tips & tricks, waar je ook voor op ons forum terecht kunt. Met de juiste toewijding en inzet ben je klaar om je team naar het grote succes te brengen. Veel succes en veel plezier!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen