MU’s hulpgids: Een elftal snelle tips om het beste uit je opleiding te halen

HomeMU's HulpgidsenMU's hulpgids: Een elftal snelle tips om het beste uit je opleiding...

Auteur

Datum

Categorie

We kunnen er niet meer omheen. In de echte voetbalwereld krijgen steeds meer jonge spelers de kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Ook het ontwikkelen van de beste jeugdspelers in Football Manager vereist een strategische aanpak, maar vooral een flink portie geduld.

De jeugdopleiding bij je club kan je een beetje vergelijken met de nationale loterij. Bij een loterij kun je veel prijzen winnen, van 3 getallen tot en met de jackpot. De instroom van de jongeren op Football Manager is vergelijkbaar. Met de meeste loten zal je geen prijs winnen (de spelers die geen kans maken om het ver te schoppen). Met sommige kaartjes kun je dan weer een tientje winnen (jeugdproducten die het bij jouw club niet redden, maar die je wel kunt doorverkopen aan lagere clubs met een eventuele clausule. Sommige spelers zijn zoals het bedrag dat je krijgt met 4 ballen (deze jongens kunnen spelers in het eerste elftal worden, maar je verkoopt ze waarschijnlijk tegen een ‘kleinere’ vergoeding). Maar sommige spelers zijn zoals 5 juiste ballen die later de jackpot zullen opleveren (spelers van wereldklasse die voor elk team in het spel kunnen tekenen).

Welke stappen kunnen we nu eigenlijk zelf allemaal ondernemen om het beste uit onze jeugdspelers te halen en een extra duwtje in de rug te geven om ze te ontwikkelen tot potentiële toppers? In dit artikel beschrijven we de verschillende stappen die we kunnen zetten om dit te verwezenlijken.

1. Bouw een sterk jeugdcomplex

Zorg ervoor dat je club beschikt over een goed presterende jeugdacademie. Dit betekent investeren in faciliteiten, maar ook in personeel om de ontwikkeling mondjesmaat tot op topniveau te krijgen.

Jeugdcomplex(1).png.6c654f8f491f81887ec2305cd593091e.png

2082930690_Exeptionelejeugdopleiding.png.7acb3d41adf500025aee4381be314651.png

Zorg ervoor dat het hoofd van de jeugdopleiding over de juiste capaciteiten beschikt om de jeugdspelers naar het hoogste niveau te tillen.

image.png.6aae0fc1ee9404bdde691d494fba8e53.thumb.png.0cc56ad2427684595d4a3883621c6200.png

2. Scout veelbelovend talent
Stuur je scouts op zoek naar jonge talenten in verschillende regio’s. Let op hun potentieel, persoonlijkheid en geschiktheid voor je speelstijl.

1069951225_Uitzonderlijkewerving.png.631c8b8c8481294d6ca3a2af63d9c34c.png

3. Contracteer veelbelovende jeugdspelers
Zodra je veelbelovende jeugdspelers hebt geïdentificeerd, contracteer ze dan voor je jeugdteam. Dit kan gebeuren via je jeugdacademie of ze over te kopen van andere clubs. Niets is heerlijker dan een jonge speler die uitgroeit tot een echte legende van de club.

4. Ontwikkel een individueel trainingsplan
Elk jeugdspeler is anders. Ontwikkel individuele trainingsplannen op basis van hun positie, rol en sterkte/zwaktepunten. Focus op hun algemene vaardigheden en laat je spelers gewoon worden aan je tactiek.

5. Speeltijd en ontwikkelingskansen
Leen jeugdspelers uit aan lagere divisieclubs of competitiegenoten om ze speeltijd te geven. Zorg ervoor dat ze voldoende wedstrijden spelen om hun vaardigheden te ontwikkelen. Als ze genoeg wedstrijden spelen op een hoog niveau dan kan je daar later zeker en vast de vruchten van plukken.

6. Beheer hun persoonlijkheid:
Houd de persoonlijkheid van je jeugdspelers in de gaten. Probeer spelers te ontwikkelen met een positieve persoonlijkheid, zoals “Bevlogen” of “Modelprofessional”. Deze spelers hebben meestal een hogere kans om verder te geraken in hun droom om een echte topper te worden.

7. Bied coaching en mentorschap
Wijs personeel aan dat veel ervaring heeft met jonge kerels en die als mentoren kunnen fungeren voor je jeugdspelers. Ze zullen een positieve invloed hebben op hun ontwikkeling en persoonlijkheid. Wanneer een eigen jeugdspeler het uiteindelijk zal maken in de voetbalwereld zal het personeel nooit vergeten worden door het aandeel dat ze gehad hebben in hun ontwikkeling.

8. Geef ze speeltijd in het eerste elftal
Zodra jeugdspelers een bepaald niveau van hun vaardigheden hebben bereikt, kunnen ze zo nu en dan eens proeven van het echte werk bij het eerste elftal door ze regelmatig wat speeltijd te geven. Dit heeft zeker en vast ook invloed op hun ontwikkeling. Hoe meer wedstrijden op het hoogste niveau, hoe meer de ontwikkeling in stijgende lijn gaat.

9. Aandacht voor blessures en vermoeidheid
Zorg ervoor dat je jeugdspelers niet te zwaar belast, om blessures te voorkomen. Beheer hun training- en speelschema zorgvuldig. Geef ze de kansen, maar overdrijf ook niet met het werk dat je ze geeft. Geef bijtijds een beetje rust wanneer het nodig is.

10. Monitor hun voortgang
Houd de voortgang van je jeugdspelers nauwlettend in de gaten. Gebruik de rapporten en feedback van je trainers om hun ontwikkeling te volgen.

11. Geduld en continu evalueren
Het ontwikkelen van topjeugdspelers vergt tijd. Blijf daarom geduldig en geef de speler in kwestie de kans om zich te tonen en verder te ontwikkelen.

Als je deze stappen volgt en je beetje bij beetje investeert in de ontwikkeling van je jeugdspelers, kun je de beste talenten in Football Manager laten groeien en ze uiteindelijk integreren in je eerste elftal, waardoor je team sterker wordt en dit uiteindelijk ook kostenbesparend zal zijn. Alle clubs willen een manager die een sterk financieel beleid kan voeren. De eigen jeugd laten ontwikkelen kan een belangrijk onderdeel zijn in deze doelstelling. Natuurlijk zal je eerst moeten investeren, maar op termijn zal zich dit absoluut cash terugbetalen.

En vergeet niet om je grootste talenten op ons forum te delen!

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen