MU’s hulpgids: De nieuwe Champions League

HomeFootball Manager 2024MU's hulpgids: De nieuwe Champions League

Auteur

Datum

Categorie

Menig FM’er moet er ondertussen al aan geloven, het nieuwe format van de UEFA Champions League. Waar de minder diehard voetbalfans nog geen idee hebben wat ze te wachten staat weten wij dat natuurlijk wel. Mocht je toch door de bomen het bos niet meer zien lees dan deze gids. Hierin leggen we je uit hoe de Europese toernooien eruit gaan zien vanaf het seizoen 2024/25 en kom je beslagen ten ijs in je savegames.

Meer deelnemers

Laten we bij het begin beginnen, vanaf volgend jaar is er ruimte voor 36 teams in de hoofdfase van het miljardenbal. Dit zijn er vier meer dan de huidige 32. Ook in de Europa League en de Conference League zijn er vanaf komend seizoen 36 tickets beschikbaar.

Meer wedstrijden

Nog een ingrijpende wijziging in het nieuwe format is het aantal duels in het hoofdtoernooi. Waar er tot en met het huidige seizoen zes groepswedstrijden worden gespeeld is dat aantal komend seizoen opgehoogd naar acht duels. Ook in de Europa League is dit het geval. Om het lekker gemakkelijk te houden blijft het aantal wedstrijden in de Conference League op zes.

In dit hoofdtoernooi speel je niet twee keer tegen de dezelfde tegenstander zoals nu het geval is. De teams worden nog steeds in vier potten verdeeld, vanaf nu dus met negen teams per pot. Per pot loot je een thuiswedstrijd en een uitwedstrijd. Nogmaals, dit is dus niet tegen dezelfde tegenstander. Een ander belangrijk verschil ten opzichte van nu is dat je ook ploegen treft uit je eigen pot.

Geen groepen

Doordat je niet allemaal dezelfde tegenstanders treft heeft is het indelen in groepen ook verleden tijd. In plaats daarvan worden alle resultaten bijgehouden op een grote ranglijst. Na acht – of zes in het geval van de Conference League – wedstrijden krijg je dan een eindstand. Teams met een gelijk puntenaantal worden direct gescheiden van elkaar op basis van doelsaldo. Onderling resultaat doet er dus niet meer toe. De top acht van deze ranglijst plaatst zich direct voor de achtste finales.

Tussenronde

In de Europa League en de Conference League is deze al een tijdje ingevoerd maar ook de Champions League krijgt er vanaf komend seizoen mee te maken, de tussenronde. De teams die in het hoofdtoernooi tussen plaats 9 en 24 eindigen plaatsen zich hiervoor. Voor alle andere teams zit het Europese avontuur erop. In tegenstelling tot nu kunnen de teams niet meer zakken naar een lager Europees toernooi. De tussenronde wordt gespeeld in een uit- en thuiswedstrijd. De nummers 9 t/m 16 worden een voor een gekoppeld aan een team dat geëindigd is tussen plek 17 en 24. De winnaars van deze tweeluiken plaatsen zich voor de laatste zestien.

Vervolg van het toernooi

In de achtste finales worden de winnaars van de tussenronde gekoppeld aan een van de acht ploegen die in het hoofdtoernooi het beste presteren. De winnaars van deze dubbele ontmoetingen plaatsen zich voor de kwartfinales. Vanaf dat moment kent het toernooi een vervolg zoals we dat gewend zijn. Van beschermde statussen is geen sprake meer, iedereen kan iedereen loten. Dit gaat zo door tot de finale die zoals gewoonlijk op neutraal terrein wordt gespeeld.

Mocht het nog steeds niet helemaal duidelijk zijn kan onderstaande afbeelding misschien helpen. Mocht je dan nog steeds vragen hebben schroom niet om contact op te nemen met ons via onze socials of gewoon gezellig via het forum!

image.png.07c09dcf6ee365015e32bff24eeecfcc.png

Voor de eerdere berichten uit de hulpgids kunnen jullie terecht op onze startpagina.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen