MU’s hulpgids: De Intermediair uitgelegd

HomeFootball Manager 2024MU's hulpgids: De Intermediair uitgelegd

Auteur

Datum

Categorie

Eerder kondigden we al de komst van intermediairs aan naar Football Manager 2024. Dit zijn extra tussenpersonen die je kunt inhuren om je te helpen bij de verkoop van spelers. De andere kant op werkt dit ook, met intermediairs die actief spelers bij je aanbieden. Wij duiken vandaag even in de intermediairs, hoe ze werken en wat ze precies voor je kunnen betekenen.

Verkopen van een speler

Voordat we besluiten om een speler te verkopen met behulp van een intermediair is het van belang om te weten wat hij precies gaat doen. Daardoor pakken we de casus ‘Ibrahima Kébé’ erbij, een defensieve middenvelder van Girona, onze club van de maand.

We hebben besloten dat Kébé overbodig is bij de club en dat we van hem af willen. Om hem te verkopen hebben we meerdere opties:

  • Op de transferlijst zetten
  • Toevoegen aan overbodigenlijst
  • Vraag zaakwaarnemer om interesse vanuit de markt
  • Aanbieden via TransferRoom
  • Huur een tussenpersoon in om speler te verkopen

image.png.2ac19c36e7f365e47620c6a5e9199dee.png

Vraag zaakwaarnemer over interesse vanuit de markt

De eerste twee opties zitten al langere tijd in Football Manager en behoeven geen verdere uitleg. Aanbieden via TransferRoom is eigenlijk hetzelfde als de oude ‘aanbieden aan clubs’ optie welke in de laatste versie van Football Manager zat. Daarom kunnen we de zaakwaarnemer vragen om clubs uit te nodigen op zijn speler te bieden.

Als we kiezen voor de optie om de zaakwaarnemer de interesse te laten peilen, krijgen we een gesprek met deze zaakwaarnemer. Daarin hebben we drie opties om te kiezen, alle drie met een eigen bepaalde mate van urgentie.

image.png.c3d30606e3b0795476ed4a5e50d171ae.png

De eerste optie is de wanhopige optie, als je echt van een speler af wil. De tweede optie zal iets voorzichtiger zijn, maar alsnog duidelijk maken dat je de speler graag wil verkopen. De laatste optie is een meer voorzichtige en verkennende optie. Voor nu kiezen we voor optie twee.

image.png.118260ab231dc9445fcf3f17d9d3822b.png

Dat is pech. Er is geen interesse, dus de agent kan niets doen. Dat lijkt me nogal een snelle conclusie van de agent. Er moet iets anders mogelijk zijn, dus we gaan de volgende mogelijkheid onderzoeken.

Huur een tussenpersoon om speler te verkopen

We gaan er dus voor kiezen om een tussenpersoon aan te stellen. Dit kan leiden tot ontevredenheid bij de speler, zeker als hij niet wil vertrekken. Gelukkig waarschuwt Football Manager je daarvoor met een extra dialoogvenster.

image.png.b96e500fcffa7f57afb3cad4b024774e.png

We krijgen echter direct feedback. De Directeur Voetbalzaken heeft wat agenten op een rij gezet die graag als tussenpersoon fungeren, dus daar gaan we maar gretig gebruik van maken.

image.png.2e9ba438579b8c7c87a3c3e52925860e.png

Er zijn meerdere zaken waar we rekening mee dienen te houden. Zo is er het bereik van de agent, wat te maken heeft met de club waar Kébé uiteindelijk terechtkomt. Wil ik deze niet aan een club uit dezelfde regio verkopen, kies ik beter niet voor de twee makelaars met regionaal bereik, maar voor iemand die continentaal of wereldwijd contacten heeft. In dit geval maakt mij dat niet heel veel uit, ik wil geld verdienen. Daarom kijken we naar de verwachte waarde en het bedrag dat de tussenpersoon opstrijkt.

Agent Reza Mohammadi komt dan als beste naar voren. Niet alleen vraagt hij met twee procent de laagste commissie, maar ook zijn verwachte opbrengst is het hoogste van alle agenten. Alle agenten verwachten uiterlijk morgenmiddag al uitsluitsel te hebben, dus daar zit hem ook geen verschil in. We geven de opdracht dus aan zaakwaarnemer Mohammadi, maar helaas lekt dat gelijk uit.image.png.3cb126459463eeb7680bd23e618a6ed9.png

De volgende middag is het bod al binnen. Liefst negen ton krijgen we geboden op Kébé en dat is prima. Wel worden we er nog aan herinnerd dat twee procent van de opbrengst naar de zaakwaarnemer gaat die deze deal heeft geregeld, in dit geval 18.000 euro.

image.thumb.png.28abb8ecb0054a8b5faa3ff875466648.png

Een kleine prijs om te betalen dus om makkelijk van een speler af te komen. Toch is het grote publiek op de virtuele berichtendienst niet helemaal eens met de beslissing..

image.png.00555bd0d7fb19cd34e89e9b74613092.png

Toch wordt de transfer gewoon afgerond en dat levert ons weer een leuk bedrag op om de markt op te gaan.

image.thumb.png.630e958becc1ef1f2d6c1efbc19995ae.pngAangeboden spelers door tussenpersonen

Deze intermediairs kunnen dus erg behulpzaam zijn in het verkopen van je speler. Ook concurrerende managers maken hier gebruik van, want door het seizoen heen kan het zijn dat je diverse berichten krijgt van tussenpersonen die spelers aanbieden omdat ze overbodig zijn bij hun club. Deze staan eigenlijk min of meer gelijk aan de spelers die door hun agent werden aangeboden in Football Manager 2023. Zo krijgen wij bijvoorbeeld informatie door over Kelechi Iheanacho, die weg wil bij het gedegradeerde Leicester.

image.thumb.png.633bcbf5a543abe5b3c1acb7f1d97dc3.png

Al met al zijn dit wijzigingen welke het spel nog realistischer moeten laten aanvoelen en wij hopen wat duidelijkheid te hebben verschaft omtrent deze nieuwe feature. Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust op ons forum. Voor een overzicht van alle hulpgidsen voor FM24 kun je hier terecht.

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen