MU meeting vanuit de ogen van Sebas

 10 april was een datum die vele MU leden al een tijdje in hun agenda hadden staan. Op die datum moest namelijk de MU meeting plaats gaan vinden. Na het geslaagde vijfjarige jubileumfeest waren ook dit keer de verwachtingen hooggespannen. Eerst zou men een beetje culinair gaan doen om vervolgens een potje te zaalvoetballen. Wie zou dit keer uitgroeien tot de grote ster in de zaal?

 

Nadat ik in de middag nog even had liggen chillen in de zon, begon ik mij rond 18:00 een beetje klaar te maken voor de meeting. Ik had met Mo geregeld om de trein van 19:15 op Amersfoort centraal te nemen, die ons naar Utrecht zou doen leiden. Op Utrecht centraal hadden we afgesproken met Halit (I'Genio) en Abe (Abe). Halit kende ik al van het NK, maar Abe was voor mij een totaal onbekende, op zijn naam na. Rond de klok van kwart voor acht kwamen Mo en ik aan in Utrecht, na even rond kijken vonden we al snel Abe, die ook een hele relaxte gozer bleek te zijn. En nog geen seconde later voegde Halit zich ook bij ons. Zelfs Pieter, die toch ineens had besloten om te komen, sloot aan. Meteen maakte hij mij er op attent dat ik in de stationshal van Utrecht Centraal niet mocht roken, hmm, oeps. Als er morgen of vandaag ergens brand is op UC, mijn schuld. Na buiten even gewacht te hebben op bus 12 kwam deze aanrijden. De chauffeur ging naar buiten en de bus was leeg, wij er allemaal snel in, gratis ritje, altijd mooi meegenomen. Niet veel later kwam er een andere chauffeur die ons naar de Galgenwaard reed. Eenmaal ter plekke was het even zoeken waar we nu ook alweer naar binnen moesten. Die trap, of toch deze? Of misschien die daar rechts? Even goed rondkijken, en ja … wisten we de ingang te vinden.

Daar waren we dan in de Galgenwaard. Meteen zagen we dat in de eerste beste sporthal veel mensen van MU forum al bezig waren met zaalvoetbal. Iedereen ging zich snel omkleden om een balletje kunnen te trappen. Pieter niet, die kwam alleen om even wat te ouwehoeren.Toen we de sportzaal binnen liepen was het best druk, volgens mij heb ik nog niet eerder op een MU meeting zoveel mensen gezien. Enkele bekenden, maar ook veel onbekende gezichten. Na wat handjes te hebben geschud was het ook tijd voor mij om het veld op te gaan. Uiteraard zocht ik meteen mijn plekje in de spits op waar ik een soort van Berbatov-rol vervulde; niks doen, en wachten op en scoringskans. Veel mensen deden in tegenstelling tot mij wel enthousiast mee. Stefan "Kuyt" (stefan_helmond) denderde over het veld en ging achter bijna elke bal aan alsof zijn leven er van afhing. Patrick " Källström" (Pa+rick) had een mooie dribbel in huis, en was ook een paar keer trefzeker voor de goal. Halit "Zanetti" voerde zowel verdedigende als aanvallende taken uit, en Boes "van Bommel" controleerde het middenveld en ondernam zelf ook een doelpoging hier en daar. Tim (timpy00) en Jarno (jj1), de smaakmakers van eerste zaalvoetbalmeeting vielen mij enigszins tegen, maar ach, vormcrisis, het overkomt alleen de beste. Ook de sportuitrusting van veel mensen was goed over nagedacht, zo kwam Mo in zijn Galatasaray shirt, had Stefan, hoe kan het ook anders, een shirt van Helmond aan. Halit en Jasper (Jasza) maakten mij trots door allebei in een prachtig Fiorentina shirt te komen, Richard (Richard.) kwam in het thuistenue van Turkije, en Sanel representateerde zijn vaderland Bosnië. Nick (Nick Meister) droeg het maagdelijk wit van de Koninklijke Real Madrid, en Rik (RikH_013) droeg het thuistenue van Willem II. De prijs voor het mooiste tenue moet ik toch echter toedragen aan Abe, die in het wonderschone thuistenue van Celtic kwam, met achter op staande ' Mcgeady' verwijzend naar de Ierse vleugelspits Aiden McGeady.

Een uurtje voor het einde kwamen Rinus (Rinus) en Jeffrey (Jeffrey.) ook nog aanzetten, en de groep was compleet. Na wat partijtjes te hebben gespeeld, gepraat en gelachen liep de klok richting de tien. Tijd om de sporthal te verlaten. Thomas had wat flesjes bronwater en AA-drank geregeld die na het voetballen dan ook óveral rond de banken waren te vinden. Dat moet de volgende keer beter want ik ga niet nog eens voor vuilnisman spelen .Een dik half uur later en Piet, Jasper, Nick en Jarno zaten inmiddels al relaxed te chillen in het restaurant boven de sporthal, uiteraard onder het genot van een biertje. En na afscheid van iedereen genomen te hebben ging ik samen met Mo, Halit, Sanel, Rick (RickV), Stefan en Rik richting de bus, die ons naar Utrecht Centraal zou brengen. In de bus was de sfeer ook prima, Halit kon via zijn mobiel de tussenstanden bekijken van Fiorentina – Inter en Real – Barcelona, en dat bracht de nodige mooie momenten met zich mee. Op het station scheidden onze wegen, Sanel, Rik en Stefan gingen richting hun trein, en Halit, Rick, Mo en ik moesten nog even wachten. Een hapje eten dan maar? Zo gezegd zo gedaan. We wilde eerste op Turks even een Döner scoren, maar die zat helaas al dicht. Dan maar naar de Burger King. Nadat we even relaxed wat hadden zitten eten bleek dat Mo en ik dat beter niet hadden kunnen doen. Na afscheid te hebben genomen van Rick en Halit, die richting Arnhem gingen, zagen Mo en ik dat onze trein net weg reed en dat we een half uur moesten wachten in de kou. Na wat drinken te hebben gehaald bij de kiosk kwam kwam onze trein er aan. Aangezien ik niet nog eens van plan was een trein te missen trok ik enthousiast mijn eerste sprintje van de avond, tot genoegen van Mo. Rustig man, rustig, we halen het wel, bedaarde hij mij tot kalmte. En inderdaad. Het duurde nog zo'n tien minuten voordat we vertrokken richting Amersfoort. In de trein wist mijn Iphone ook contact te maken met Livescore, en zo zag ik met lede ogen aan dat Real – Barcelona inmiddels 0-2 was geworden. Mo vond het prachtig. Zo'n vijftien minuten later kwamen we op Amersfoort centraal aan. Mo moest nog een halte blijven zitten maar ik ging er hier uit. Na lang zoeken kon ik in het "fietsenkerkhof" voor het station mijn fiets vinden en rustig onder het genot van een sigaretje richting huis rijden. Al met al kijk ik terug op zeer geslaagde meeting!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here