MU legt uit: de Technisch Directeur

HomeMU's HulpgidsenMU legt uit: de Technisch Directeur

Auteur

Datum

Categorie

De laatste jaren zijn er enkele nieuwe stafrollen bijgekomen in Football Manager. En zoals met de meeste nieuwe features wordt het een meer gebruikt dan het andere. Een van de nieuwe features welke we vrij weinig gebruikt zien worden, is het aannemen van een technisch directeur. Ook eigen ervaring leert dat we deze doorgaans laten zitten als er al één bij de club zit, maar het gericht zoeken en aannemen van een technisch directeur zien we niet zo snel gebeuren. Waarom is dat en wat kan een TD toevoegen?

De focus van de technisch directeur

De functie van technisch directeur focust zich voornamelijk op het onderhouden van je staf. Je TD zal je feedback geven over het functioneren van de staf en ook over contracten en cursussen. Daarnaast kan je ook bepaalde taken aan hem delegeren. Het aannemen en ontslaan van stafleden en het vernieuwen van contracten behoren tot zijn takenpakket.

Volgens FM horen daar twee attributen bij welke belangrijk zijn voor de TD, namelijk beoordelen bekwaamheid staf en onderhandelen.
Hier zal dan ook je focus op moeten liggen als je kiest voor het aannemen van een TD.

image.png.5508af4589568fae18f623da4a889ead.png

Contracten verlengen

Het uitbesteden van het aanbieden van contracten en het zoeken van versterkingen is natuurlijk best wel tricky. Zeker omdat de AI nu niet bekend staat om het maken van de allerbeste keuzes. Toch kan het heel handig zijn, zeker als je de verantwoordelijkheden voor de TD enigszins binnen de perken houdt. Vooral als je zelf de baas bent bij een grote club, met tientallen stafleden is het handig. Dit scheelt jou zelf weer onderhandelen met al die stafleden over hun contracten.

image.png.08aa65184bc8d8f9103e00325895e501.png

Samen met een directeur voetbalzaken

De technisch directeur lijkt qua taken best wel op een directeur voetbalzaken. De focus van de directeur voetbalzaken ligt echter in principe vooral op het eerste elftal, inclusief selectiespelers en de focus van de technisch directeur meer op alle stafleden. In de praktijk vullen beide rollen elkaar dus prima aan en als jij het als manager niet erg vindt om zaken uit handen te geven komt de TD erg goed uit. Zeker als je bij een grote club zit, met een hele grote technische staf, kan het je een hoop hoofdpijn besparen.

Eerder in deze serie verschenen:

De hoofd jeugdopleidingen

De directeur voetbalzaken

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen