MU legt uit: de Directeur Voetbalzaken

HomeMU's HulpgidsenMU legt uit: de Directeur Voetbalzaken

Auteur

Datum

Categorie

De Directeur Voetbalzaken is een relatief nieuwe rol in Football Manager. Daarnaast is deze rol lastig te begrijpen en hebben we het gevoel dat deze lang niet altijd gebruikt wordt. Sterker nog, ik gebruik hem zelf eigenlijk ook nooit. Maar misschien is dit wel een gevalletje ‘onbekend maakt onbemind’.

Wat doet een directeur voetbalzaken dan eigenlijk?

Als we kijken naar de hiërarchie binnen een bedrijf zou de directeur voetbalzaken de baas zijn over alles en iedereen die zich met voetbal bemoeit. In Football Manager ligt dit iets anders. Zeker omdat zijn rol ook werkt naast die van de technisch directeur is het even zoeken wie wat doet, maar simpel gezegd houdt de directeur voetbalzaken zich vooral bezig met het eerste elftal. En ja, in principe doen we dit zelf natuurlijk voor het grootste gedeelte. Daarom is een directeur voetbalzaken alleen nuttig als je zelf de taken wil uitbesteden aan hem, anders kost het alleen maar geld.

Welke verantwoordelijkheden kan je uitbesteden?

In principe is heel veel binnen Football Manager uit te besteden aan stafleden. Via het stafscherm kun je via verantwoordelijkheden kijken wie waar verantwoordelijk voor is. In principe ben je zelf verantwoordelijk voor de meeste taken, maar je directeur voetbalzaken kan een flink aantal dingen van je overnemen. Als je kijkt bij de verantwoordelijkheden met betrekking tot transfers en je laat deze uitbesteden via ‘delegeer alles aan voorgesteld personeelslid’, zal de keuze op je directeur voetbalzaken vallen.

image.png.f783fea6122223d58a2f58c7a2cbe016.png

Op het moment dat we zaken willen uitbesteden aan onze directeur moeten we wel kijken wat er nodig is aan attributen voor een directeur om goed zijn werk te kunnen doen. Gelukkig helpt FM ons daarbij, want door op de rol te klikken zullen de benodigde attributen een highlight krijgen. In dit geval zijn dat er drie: Onderhandeling, spelerskwaliteiten beoordelen en spelerspotentieel beoordelen.

image.png.cedb7f1e2d7ffc1d233cedea0224a0bc.png

Dit benadrukt vooral dat de rol het beste gebruikt kan worden rondom contracten en transfers van het eerste elftal. Zo kun je hem bijvoorbeeld zonder al te veel risico je transfers laten bevestigen en kan je hem eventueel de mogelijkheid geven om contracten te verlengen, al blijft dat risicovol om uit te besteden.

Wel of geen directeur voetbalzaken aannemen?

Ben je ook zo’n controlfreak die het liefste alles zelf doet, heb je eigenlijk niets aan de directeur voetbalzaken. Veel van zijn mogelijke taken zijn te belangrijk om uit handen te geven en als je ze wel wil uitbesteden kan dat ook aan de assistent-manager of technisch directeur. Daarom is dit voor ons een beetje een overbodige rol. Geef je echter graag zaken uit handen en heb je een grote selectie, zou je directeur zich zeker wel nuttig kunnen maken voor je.

 

Koop FM24

Ontvang een flinke MU korting op je bestelling en start direct met spelen!

Koop FM24

Ontvang flinke korting en steun Managers United!

Laatste Artikelen