MU Challenge: MU Scout

HomeFootball Manager 2021MU Challenge: MU Scout

Auteur

Datum

Categorie

Het is misschien wel de droom van elke voetbalsupporter: met een blocnote op een tribune gaan zitten en nieuwe spelers scouten voor jouw favoriete club. Spelers scouten is een van de belangrijkste facetten van Football Manager en de een heeft een sterker oog voor de talent dan de ander. De grote vraag is: ben jij de man die een nieuwe topspeler voor bijna niks binnenhaalt of word je verantwoordelijk voor de grootste miskoop uit de clubgeschiedenis? Op ons forum kun je laten zien hoe goed jij kunt scouten, bij MU Scout!

Wat is MU Scout?

Bij MU Scout krijg je telkens een nieuwe scoutingsopdracht. Hierbij is een club op zoek naar een speler op een bepaalde positie. Hiervoor krijg je een budget mee en een specifiek setje eisen. Hiervoor pakken we even onze eerste opdracht van deze editie van MU Scout erbij. De opdracht was om voor West Ham United een nieuwe spits te gaan zoeken als vervanger voor Sébastien Haller. Hiervoor mocht je maximaal 11 miljoen euro uitgeven.

Het uiteindelijke eisenpakket was iets uitgebreider. Zo kon je uit de opdracht halen dat West Ham op zoek was naar een counterspits van maximaal 24 jaar oud. Je inzending wordt beoordeeld op vijf primaire attributen en vier iets minder belangrijke. Hoe beter je speler is op deze vlakken, hoe hoger je score uitvalt. Maar er wordt op meer zaken gelet. Zo moet je een speler vinden met een zo laag mogelijke reputatie. Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ‘scouten’ kan natuurlijk iedereen. En voor een zo laag mogelijk aankoopbedrag krijg je ook een hogere bonus. Wie de hoogste score haalt per opdracht, pakt de overwinning die opdracht.

Welke opdrachten zijn er geweest?

De eerste opdracht was zoals gezegd een nieuwe spits voor West Ham United. Hier bleek uiteindelijk Lassina Traoré de beste inzending. Opdracht twee was een vervanger van Quincy Promes bij Ajax, waar de onbekende Colombiaan Duván Vergara de opdracht won voor zijn scout. AZ zocht hierop alvast een nieuwe rechtsback en kwam dankzij MU Scout uit bij de transfervrije 35-jarige Spanjaard Tito. Daarop kwam Genoa in de zoektocht naar een doelman uit bij Álvaro Montero en Saint-Étienne bij Álex Corredera als nieuwe spelmaker.

Tijdens de laatste twee opdrachten mochten onze topscouts weer op zoek naar verdedigende spelers. Eerst moest Torino hulp inschakelen om een nieuwe centrumverdediger te kunnen vinden. Dit werd de Schot Ryan Porteous. Meest recentelijk zat Celta de Vigo met de handen in het haar op zoek naar een opvolger van Renato Tapia op het middenveld. Hier besliste de lage aankoopprijs uiteindelijk wie zou winnen. 83-voudig Zwitsers international Valon Behrami bleek namelijk de ideale aankoop.

1e opdracht
2e opdracht
3e opdracht
4e opdracht
5e opdracht
6e opdracht
7e opdracht

Wat is de nieuwste opdracht (nummer 8)?

Na West Ham United, Ajax, AZ, Genoa, Saint-Étienne, Torino en Celta de Vigo is het de beurt aan Fenerbahçe om de assistentie van Managers United in te schakelen voor een nieuwe speler. De Turken zijn niet tevreden met de twee dertigers die ze als linksback hebben en er moet dus een jongere speler bij komen. Je krijgt als scout 4 miljoen euro mee en mag daarvoor op zoek naar de ideale aanwinst. Benieuwd wat voor type speler ze zoeken en of jij deze opdracht kan winnen? Check dan snel het topic en lees ook deze post door voor alle regels!

Andere MU Challenges

Surprising Superstars
Geef de jeugd een kans
MU Records
Bottom at Christmas

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Koop FM22

Koop Football Manager 2022 via MU en start direct met spelen!

Laatste Artikelen