MU Actueel: FK Čukarički

HomeFootball Manager 2022MU Actueel: FK Čukarički

Auteur

Datum

Categorie

 Vorige week speelde AZ in de voorrondes van de Conference League tegen Dundee United. We schreven toen een artikel over die club in FM. De Alkmaarders waren echter niet de enige Nederlanders die op dat moment voor een plek in het derde Europese toernooi knokten. Ook FC Twente kent momenteel hetzelfde doel. De Tukkers spelen tegen FK Čukarički. Daarom zoomen we nu in op dit Servische elftal. Welke spelers kunnen we volgens FM zien als sterkhouders, wie zijn de grootste talenten en op wie zouden we tijdens de wedstrijd moeten letten? Dit artikel in tot stand gekomen met behulp van de FMU Data Update 22.10.

De sterkhouders

Hij was er niet bij in de eerste wedstrijd tegen Twente, die door Čukarički met 3-1 werd verloren, en daar zal de Enschede formatie ongetwijfeld blij mee zijn geweest. In ieder geval de spitsen. Achterin staat normaliter een reus. 93 kilo schoon aan de haak en een lengte van 2,03 meter: Stefan Sapic. De centrale verdediger komt uit eigen jeugd en is al vier seizoen een onbetwiste basisspeler. Met zijn (sprong)kracht en gevoel voor positie kiezen heerst hij in het strafschopgebied wanneer er hoge ballen worden gespeeld.

image.thumb.png.880d1f231ba6b54004eaf9df30897c66.png

De andere sterkhouder zagen we wel voorbij komen in de eerste wedstrijd. Sterker nog, Stefan Kovac werkte zich in de tweede helft zelfs op het scorebord. De in Servië geboren Bosniër genoot zijn opleiding bij Rode Ster, maar wist daar niet door te breken. In plaats daarvan trok hij naar stadsgenoot Čukarički, waar hij na één seizoen acclimatiseren een basisplek wist te veroveren. De middenvelder is bij aanvang van een FM-game slechts 22 jaar oud en kan zich ontwikkelen tot een nog vastere kracht in de basis van zijn club.

image.thumb.png.e87a52b616c0eb19dbfd9313e848c9f7.png

De talenten

Halverwege de tweede helft van het eerste duel viel een nog zeer jonge verdediger in: Bojan Kovacevic. De lange mandekker (1,90 meter) staat te boek als een van de grootste talenten van Čukarički en kreeg afgelopen seizoen al de nodige speeltijd toebedeeld. Bij de start van een game in FM is hij zeventien lentes jong en als we het spel mogen geloven, groeit hij uit tot een speler van een uitstekend niveau, zeker voor de Servische competitie.

image.thumb.png.c39d3bcd216ea7d58a13096c3ca3ccce.png

Het tweede talent zagen we afgelopen week in de slotfase ook zijn opwachting maken in de voorrondes van de Conference League. Mihajlo Spasojevic is nog een paar maanden jonger dan de zojuist genoemde Kovacevic en staat aan de vooravond van een mooie carrière. Althans, wanneer we de scouts van FM volgen. De spits scoorde dit seizoen direct tijdens zijn competitiedebuut, iets wat hij ook al deed tijdens de vorige kwalificatieronde die Čukarički speelde. Drie invalbeurten, twee doelpunten. Zo zien we het graag in onze eigen games!

image.thumb.png.db851f6c882984fde7472272b914c037.png

Om in de gaten te houden

Het is nooit goed om je blind te staren op de sterkste spelers en de grootste talenten. Een basisteam bestaat uit elf spelers, om er maar eens een cliché in te gooien. Eén van hen is Samuel Owusu, een Ghanees international die op alle posities in de voorhoede uit de voeten kan. In het verleden kende Owusu al twee succesvolle seizoenen bij Čukarički, waarna hij voor 1,5 miljoen werd verkocht aan Al-Fayha uit Saoedi-Arabië. Nu is hij teruggekeerd in Belgrado; de verwachtingen zijn niets minder dan hooggespannen.

image.thumb.png.3ce00c387592031dbf7b8c416f5080b9.png

 

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen