MU Actueel: Dundee United

HomeFootball Manager 2022MU Actueel: Dundee United

Auteur

Datum

Categorie

Onlangs keken we naar de talenten van Monaco vanwege de wedstrijd die deze club speelde tegen PSV. De Eindhovenaren zijn echter niet de enigen die deze week Europees actief zijn. FC Twente en AZ spelen namelijk een potje in de voorronde van de Conference League. De Tukkers trekken naar Servië en de Noord-Hollanders steken de Noordzee over richting het Schotse Dundee United. Deze week zoomen we in op de laatstgenoemde club. Welke spelers kunnen we volgens FM zien als sterkhouders, wie zijn de grootste talenten en op wie zouden we tijdens de wedstrijd moeten letten? Dit artikel is tot stand gekomen met behulp van de FMU Data Update 22.9.1

De sterkhouders

Een kleine stunt kon het gerust genoemd worden: in juli 2022 trok Dundee United Steven Fletcher aan, de Schotse spits die namens Burnley, Wolverhampton Wanderers en Sunderland de nodige Premier Leaguewedstrijden en -goals bij mocht schrijven. De afgelopen jaren was de 33-voudig international (10 goals) een gevreesde aanvaller in de EFL Championship voor achtereenvolgens Sheffield Wednesday en Stoke City. De verdedigers van AZ zijn gewaarschuwd wanneer er hoge voorzetten gegeven worden, want koppen mag gerust als specialiteit van Fletcher worden gezien.

image.thumb.png.bde152132f7681c3aed2c1bd72e6ca57.png

Ook achterin vinden we een speler die aan het eind van zijn carrière zijn kunsten laat zien bij Dundee: Charlie Mulgrew. Zijn beste jaren kende de centrale verdediger bij Celtic, de club waar hij zijn opleiding genoot. Een overstap naar de Engelse Premier League zat er nooit in, maar sinds 2016 speelde de meervoudig international voor onder meer Blackburn en Wigan in de EFL Championship. Vooral bij Blackburn liet hij zien een gevaar te vormen tijdens aanvallende hoekschoppen en vrije trappen met maar liefst 27 competitiegoals in drie seizoenen. Vorig seizoen nam Dundee de Schot gratis over van Blackburn, dat hem het jaar daarvoor al had verhuurd aan Fleetwood Town. De aanval én verdediging van AZ mag de borst nat gaan maken.

image.thumb.png.57e27460ebbb652d1f20e6ad7a803416.png

De talenten

Op het middenveld vinden we een speler die nog maar kort bij Dundee United onder contract staat: Dylan Levitt. Dat betekent niet dat hij een onbekende is voor de Schotse formatie, want Levitt werd vorig jaar al gehuurd van Manchester United. Bij de Engelse grootmacht zat een doorbraak er niet in, maar verder noordwaarts wordt de Welshman gezien als een basisspeler. Dat de international blij was met zijn definitieve overstap, liet hij onlangs zien in de competitieopening tegen Kilmarnock; hij tekende voor het enige doelpunt van Dundee.

image.thumb.png.ca8bf4840a7187a5e22bf7da51047f65.png

Levitt is niet het enige talent dat centraal op het middenveld uit de voeten kan. Zowel Lewis O’Donnell als Chris Mochrie kloppen op de deur. Laatstgenoemde was nog maar net zestien jaar oud toen hij zijn eerste profminuten mocht maken tegen Greenock Morton. Na een uitleenbeurt bij Montrose keerde hij terug bij Dundee, waar hij met enige regelmaat in mocht vallen en sporadisch een basisplaats kreeg. Behalve als centrale middenvelder, kan Mochrie ook als linksbuiten, aanvallende middenvelder of schaduwspits uit de voeten.

image.thumb.png.1725a0ec120076c0afbe9d1977732f8f.png

Om in de gaten te houden

Het is nooit goed om je blind te staren op de sterkste spelers en de grootste talenten. Je zou dan zomaar een speler als Nicky Clark uit het oog kunnen verliezen. Bij Queens of the South, Rangers FC, Dunfermline en Dundee United kende hij uitstekende seizoen in de Championship. In zijn carrière maakte hij reeds meer dan honderd competitietreffers en in 2020 was hij erbij toen Dundee naar de Premiership promoveerde. In de daaropvolgende twee seizoenen maakte hij veertien doelpunten. Geen indrukwekkend aantal, maar nu hij om Steven Fletcher heen mag cirkelen, is het hoe dan ook een aanvaller om in de gaten te houden.

image.thumb.png.5adc7b369aea98888dcbe6fcf0655896.png

 

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen