MU Actueel: de talenten van Monaco

HomeFootball Manager 2022MU Actueel: de talenten van Monaco

Auteur

Datum

Categorie

Deze week treft PSV, in de hoop zich de kunnen kwalificeren voor de Champions League, het elftal van AS Monaco. Bij de club uit het Vorstendom zijn de afgelopen decennia veel talenten doorgebroken, met Kylian Mbappé als een van de meest aansprekende voorbeelden. Voor een duizelingwekkend miljoenenbedrag trok hij uiteindelijk naar Parijs om daar verder aan zijn geschiedenis te werken. Wie zijn momenteel de grote talenten die Monaco achter de hand heeft en die we misschien wel in actie zien tegen de Eindhovenaren? We kiezen in onze lijst overigens voor spelers die in FM22 bij Monaco spelen en niet zijn verhuurd aan een andere club.

Benoît Badiashile

Als deze centrale verdediger fit is, is de kans groot dat we hem tegen PSV terug gaan zien. Badiashile maakte namelijk in het seizoen 2018-2019 al zijn debuut voor Monaco en hij kwam dat jaar in totaal tot twintig competitieoptredens; niet gek voor jongen van 17 à 18 jaar oud. Het seizoen 2020-2021 betekende Badiashiles definitieve doorbraak. De jeugdinternational uit Limoges speelde het merendeel van de wedstrijden en ontpopte zich tot een fysiek sterke mannetjesputter. Mocht hij zijn club gaan verlaten, dan kan Monaco ongetwijfeld weer een flink bedrag bijschrijven op de bankrekening.

image.thumb.png.a3fbc2e48a7effe862deae3375552ad9.png

Eliot Matazo

De tweede speler uit onze lijst is niet afkomstig uit de opleiding van Monaco, maar uit die van Anderlecht. Op jonge leeftijd verliet Matazo de Belgische hoofdstad echter al voor een avontuur aan de Middellandse Zee. De centrale middenvelder – volgens kenners de nieuwe Johan Boskamp – ontwikkelde zich verder bij zijn nieuwe club en mocht in het seizoen 2020-2021 voor het eerste meespelen in de Ligue 1. Ook dit jaar zal hij weer de nodige minuten mee gaan doen en zo zal zijn waarde waarschijnlijk alsmaar stijgen. Zijn contract loopt nog tot medio 2026 en Monaco heeft een optie op nog twee extra seizoenen: kassa!

image.thumb.png.ae5ad26f6f081ce5b8ac9ead88c5ae38.png

Chrislain Matsima

Centraal achterin zit het wel goed met de toekomst van Monaco. Mocht Badiashile ooit vertrekken, dan klopt het volgende krachtmens alweer op de deur. Matsima heeft inmiddels zijn eerste wedstrijden mogen spelen op het hoogste niveau van Frankrijk en zal naarmate de tijd vordert, steeds vaker zijn opwachting mogen gaan maken. De verdediger uit het Franse Colombes kan zich in de luwte van de zijn collega-verdedigers verder ontwikkelen. Zal hij binnenkort ook zijn eerste stappen zetten in de Champions League?

image.thumb.png.e9105d79b931e829189ecec0d2579919.png

Valentin Decarpentrie

Geboren in Olinda (Brazilië), maar al vanaf zeer jonge leeftijd voetballend in Frankrijk. Dat is Valentin Decarpentrie, vleugelspeler van beroep. Los van een wedstrijdje in de Coupe de France heeft de kleine dribbelaar nog geen minuten voor het eerste elftal van Monaco mogen maken. Wij verwachten hem dit CL-seizoen nog niet in actie te zien, maar als we FM mogen geloven, zou dan over een aantal jaar wel eens anders kunnen zijn. Zijn flair en attitude – hij wil zich snel in het eerste spelen –  zijn er al, nu snel verder ontwikkelen!

image.thumb.png.81cd5f8a2df9459cf1d11e89ffbda601.png

Tiago Ribeiro

We sluiten het vijftal talenten af met een Portugese voetballer die rond zijn vijftiende de opleiding van Porto verruilde voor die van Monaco. Tot dusver heeft het hem nog niet opgeleverd wat hij misschien verwachtte: veel speeltijd. In het jaar 2021-2022 kwam hij tot welgeteld één competitieoptreden in de Ligue 1. Kortom, in FM moet hij zijn debuut zelfs nog maken. Toch lijkt Ribeiro uit te kunnen groeien tot een prima verdedigende middenvelder, mits hij zijn houding verbetert. Zijn vastberadenheid is immers een van zijn zwakkere attributen. Wie weet kan een gepassioneerde mentor hem een zetje in de goede richting geven.

image.thumb.png.d910a044098f99d649c24d66be21c429.png

Koop FM23

Koop Football Manager 2023 via MU en start direct met spelen!

Pre-order FM23

Krijg BETA toegang, steun MU en betaal 30% minder dan via Steam

Laatste Artikelen