Moise Kean

145

Onlangs kwam dit grote talent in het nieuws. Het zou namelijk zo zijn dat zowel Ajax als Olympique Marseille achter Moise Kean aanzitten. Vanuit de eigen jeugd van Juventus is hij komen doorstromen naar de eerste selectie, waar hij op dit moment niet nog niet genoeg kansen krijgt. Hij mag dus net als afgelopen seizoen verhuurd worden, waardoor er een aantal mooie clubs de strijd aan gaan om deze Italiaanse Ivoriaan.

Spelerspaspoort

Naam: Moise Kean
Nationaliteit:Italië
Leeftijd: 18 (28/02/2000)
Lente: 183 cm
Gewicht: 72 kg
Voet: Rechts
Club: Juventus
Contract: 30/06/2022
Positie: spits
Waarde: €2.8M
Kosten in 2018: €22M
Salaris p/w: €19.5k

Transfer informatie

Juventus staat zoals gezegd niet onwelwillend tegenover een vertrek van Kean. We probeerden een akkoord te bereiken met Real Madrid en het lukt ons om deze spits voor € 22 Miljoen naar Spanje te halen. Ook daar zal de speeltijd niet erg hoog liggen, maar je hebt wel een groeibriljantje in je selectie gehaald. Grote kans dat je met een club in de Europese subtop ook een gooi kan doen naar het huren van Kean. Zijn salaris ligt namelijk ook niet heel erg hoog.

Sterke punten
+ Natuurlijke fitheid
+ Behendigheid
+ Zonder bal
+ Vastberadenheid
+ Afwerken
Zwakke punten
– Hoekschoppen
– Mandekking
– Tackelen
– Verre inworpen
– Positie kiezen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Moise Kean – 2018

Moise Kean 2018 Football manager 2019

De selectie van Juventus is natuurlijk erg sterk. Moise Kean zal de strijd aan moeten gaan met namen als Cristiano Ronaldo, Mario Mandzukic en Paulo Dybala om zich in het elftal te vechten. Zeker niet de minste namen, als je ook bedenkt dat Gonzalo Higuain verhuurd is aan AC Milan. De elftalstatus van Moise Kean is op dit moment die van groot talent. Wellicht moet je hem dus eerst speeltijd op laten doen bij een satellietclub. Daar heeft Juventus er namelijk genoeg van, vooral in Italië. Misschien dat Sassuolo hiervoor het goede optie is.

2Moise Kean – 2028

Moise Kean 2028 Football manager 2019

Bij Juventus is de carrière van Moise Kean nooit echt van de grond gekomen, maar na een verhuur aan Atalanta en een definitieve transfer in 2024 is het echt gaan lopen. Zijn professionele karakter zal daar ongetwijfeld bij hebben geholpen. In vijf seizoenen heeft hij daar inmiddels 91 goals weten te maken en is hij met afstand de beste speler in de selectie. Daarnaast is hij inmiddels ook een legenda van de club en werd hij topscorer van de Serie A in het seizoen 2026-2027. Ook voor het Italiaans nationaal team doet hij het goed, met 22 goals in 36 wedstrijden.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update