Matias Vargas

284

Matias Vargas werd niet lang geleden gelinkt aan Ajax. De 21-jarige Argentijn is een begenadigd talent en het is eigenlijk wachten totdat hij zijn kunsten vertoont in Europa. We bekeken zijn potentieel in FM19.

Spelerspaspoort

Naam: Matias Vargas
Nationaliteit: Argentinië
Leeftijd: 21 (08/05/1997)
Lengte: 168 cm
Gewicht: 66 kg
Voet: Rechts
Club: Velez Sarsfield
Contract: 30/06/2020
Positie: Linksbuiten
Waarde: €1.7M
Kosten in 2018: €5M
Salaris p/w: €5.5k

Transfer informatie

Vargas heeft een transferclausule in zijn contract staan ter waarde van 14.5M. Toen we echter een bod deden met Ajax van 5M, ging Velez direct overstag. Een prima bedrag voor deze speler, die direct op het niveau van de Eredivisie mee zou kunnen. Let wel: er zijn veel clubs geïnteresseerd in hem, dus wacht niet te lang!

Sterke punten
+ Dribbelen
+ Techniek
+ Vastberadenheid
+ Beweeglijkheid
+ Uithoudingsvermogen
Zwakke punten
– Corners
– Concentratie
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Matias Vargas – 2018

Vargas geldt als sleutelspeler bij Velez en hij zal (mits hij bij de club blijft) een vaste waarde zijn in het eerste elftal.

Matias Vargas 2018

Matias Vargas – 2028

Vargas werd in het eerste seizoen van FM19 direct overgenomen door AS Roma en de Romeinen hebben hem nooit meer laten gaan. Hij speelde wel één seizoen op huurbasis voor Udinese, waarvoor hij 36 duels in de Serie A speelde. Daarna keerde hij terug bij Roma en is hij die club altijd trouw gebleven. Hij geldt als een ‘elite winger’ in de game, al is hij bij Roma niet onomstreden. Hij speelt zijn duels, maar het totaal schommelt een beetje tussen de 20 en 30 duels per seizoen (typische AI roulatie). Des te opmerkelijker is het dat hij in 2027 is benoemd tot aanvoerder.

Qua prijzen heeft Vargas overigens nog een hoop te klagen. Gedurende zijn carrière won hij nog nooit een hoofdprijs. Wel werd hij twee keer tweede: in de Europa League en Copa America. Voor de Argentijnse nationale ploeg speelde hij 41 interlands, waarin hij 11 keer scoorde.

Matias Vargas 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update