Marko Bulat

151

Spelers die met 16 jaar al regelmatig hun opwachting maken in het eerste elftal, zie je bijna alleen maar in het amateurvoetbal. In Kroatië loopt echter een middenvelder loopt die op een dergelijke leeftijd al domineert op het tweede niveau van het land. Tijd dus om hem beter te leren kennen.

Spelerspaspoort

Naam: Marko Bulat
Nationaliteit: Kroatië
Leeftijd: 16 (26/09/2001)
Lengte: 178 cm
Gewicht: 68 kg
Voet: Tweebenig
Club:Sibenik
Contract: 30/06/2019
Positie: Middenvelder
Waarde: €155k
Kosten in 2018: €200k
Salaris p/w: €200k

Transfer informatie

Het aantrekken van Bulat zou niet al te veel problemen op moeten leveren. Zijn huidige club Sibenik is een kleine club, die uitkomt op het tweede niveau van Kroatië. Heb je dus twee ton liggen om uit te geven aan een talent met ontwikkelpotentieel, dan moet het allemaal wel te doen zijn om hem binnen te halen. Bedenkt je echter wel dat er meer clubs naar zijn diensten zullen hengelen, dus snel handelen kan geboden zijn.

Sterke punten
– Passing
– Techniek
– Uithoudingsvermogen
– Inzet
– Behendigheid
Zwakke punten
– Mandekking
– Afstandsschoten
– Vastberadenheid
– Mandekking
– Beslissingen

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Antonio Marin – 2018

Met zijn 16 jaar is Marko natuurlijk nog enorm jong. Toch zie je al de contouren van een zeer leuke voetballer in hem terug. Als spelverdeler in de as van het veld, zal hij al van waarde kunnen zijn bij best een aantal kleinere teams. Als hij zich voornamelijk op defensief vlak nog ontwikkelt, heb je een hele complete speler te pakken.

Marko Bulat 2018

Antonio Marin – 2028

Bulat is momenteel met zijn 26 jaar in de bloei van zijn loopbaan aangekomen. Opvallend in die loopbaan tot op heden is het feit dat de Kroaat eerst nog drie jaar bij het kleine Sibenik onder contract heeft gestaan, voordat Bochum op het idee kwam om de middenvelder op te pikken.

Na anderhalf seizoen op het tweede niveau in Duitsland heeft HSV de middenvelder maar opgepikt en het podium gegeven in de Bundesliga dat Marko verdient. De tot op heden verzamelde 33 interlands zullen dan ook vanzelf nog verder groeien. Een goede investering aan de start van je volgende game in Football Manager.

Marko Bulat 2028

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update