Marcos Senesi

1032
Marco Senesi

Marcos Senesi staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van Feyenoord. De Rotterdammers zoeken naar een linker centrale verdediger en deze Argentijn lijkt die positie te moeten gaan bekleden. De vraag is wel of Senesi haalbaar is voor Feyenoord. De nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen moet namelijk shoppen met een lege beurs. Vandaag bekijken we hoe goed Senesi in de toekomst kan worden.

Spelerspaspoort

Naam: Marcos Senesi
Nationaliteit: Argentinië
Leeftijd: 21 (10/05/1997)
Lengte: 184 cm
Gewicht: 80 kg
Voet: Links
Club: San Lorenzo
Contract: 30/06/2020
Positie: Centrale verdediger
Waarde: €950k
Kosten in 2018: €3.5M
Salaris p/w: €3,7k

Transfer informatie

Wie Marcos Senesi wil ophalen moet 3,5 miljoen euro op tafel leggen. Daarnaast wil San Lorenzo een flink doorverkoop percentage. Een eerlijke prijs voor deze jonge verdediger. Voor de Eredivisie een hele interessante optie.

Sterke punten
– Koppen
– Techniek
– Anticiperen
– Sprongkracht
– Versnelling
Zwakke punten
– Passing
– Kracht

Koop Football Manager 2019 via Managers United

Marcos Senesi – 2018

Samen met Gonzalo Rodríguez zal Marcos Senesi in het seizoen 2018/2019 het elftal van achteruit moeten gaan sturen. Met een ervaren speler aan zijn zijde kan de jonge centrale verdediger veel leren.

Marcos Senesi – 2028

Of Senesi een aanwinst gaat zijn voor Feyenoord is nog te bezien, in onze save heeft de Argentijn in ieder geval een mooie carrière opgebouwd. In de zomer van 2019 verliet Senesi jeugdliefde San Lorenzo om zijn geluk te gaan beproeven in de Argentijnse top bij Boca Juniors. De club uit Buenos Aires had een slordige 1,1 miljoen euro voor hem over.

Wat een droomtransfer leek, bleek in de werkelijkheid toch niet zo mooi. Senesi wist nooit een basisplaats te veroveren en hield het na drie seizoenen voor gezien. De wenkbrauwen van menig voetbalkenner fronsten dan ook toen de Braziliaanse topclub Corinthians lonkte naar de diensten van de centrale verdediger. Boca wilde maar wat graag af van hem en zodoende konden de Brazilianen hem voor 2,5 miljoen euro oppikken.

In Brazilië had Senesi meteen zijn goede vorm te pakken en speelde tot nu toe in elk seizoen minimaal 55 wedstrijden voor de club. Of Marcos Senesi deze club ooit nog gaat verlaten is de vraag, want ondanks zijn uitstekende vorm is hij wel al 31 jaar.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update