Ludovit Reis

229

Ludovit Reis is dit seizoen een vaste kracht bij FC Groningen. De jonge middenvelder laat week in week uit zien dat hij klaar is voor een stap naar de Nederlandse top. Maar welke club gaat toeslaan? Ze zullen haast moeten maken, want ook buiten Nederland kijken ze mee naar FC Groningen, al is dat ook vaak voor zijn ploeggenoot Ritsu Doan.

Spelerspaspoort

Naam: Ludovit Reis
Nationaliteit:Nederland
Leeftijd: 18 (01/06/2000)
Lengte: 178 cm
Gewicht: 73 kg
Voet: Rechts
Club:FC Groningen
Contract: 30/06/2021
Positie: Middenvelder
Waarde: €375k
Kosten in 2018: €2.1M
Salaris p/w: €1.9k

Transfer informatie

Als Nederlandse topclub is Ludovit Reis een haalbare speler. FC Groningen vraagt 2,1 miljoen euro voor de jonge middenvelder. Het probleem is dat Reis zelf niet wil omdat hij net een nieuw contract heeft ondertekend. Wellicht dat je hem met een buitenlandse club wel kunt verleiden tot een transfer. Mocht hij dan nog niet klaar zijn voor speelminuten, dan kun je hem altijd een jaar terug verhuren aan FC Groningen.

Sterke punten
+ Eerste balcontact
+ Passing
+ Techniek
+ Behendigheid
+ Evenwicht
Zwakke punten
– Mandekking
– Kracht
– Natuurlijke fitheid

Koop Football Manager 2019 via Managers United

1Ludovit Reis – 2018

Ludovit Reis 2018

Reis begint als roulatiespeler bij FC Groningen. Dit is echter hoe hij aangeduid staat bij de club. In de praktijk zien we dat hij veel minuten gaat maken in het eerste seizoen. Je moet er dus snel bij zijn als je hem over wil nemen.

2Ludovit Reis – 2028

Ludovit Reis 2028

Of Ludovit Reis zijn potentieel heeft bereikt in 2028 valt nog te betwisten. In 2021 verliet hij FC Groningen voor Ajax. De Amsterdammers betaalde iets minder dan acht miljoen euro voor hem. Na twee redelijke seizoenen liet Ajax hem voor 2,1 miljoen euro vertrekken naar Vitesse, een opvallende stap. In Arnhem ontpopte hij zich tot één van de belangrijkste spelers en dit leverde hem in januari 2026 een transfer op naar de Belgische topclub Anderlecht. Hier speelt hij al ruim drie seizoenen en heeft hij een vaste basisplaats. Een stap hogerop zit er dus zeker nog in.

Bekijk onze andere Football Manager 2019 artikelen

WonderkinderenBeste coaches – Beste Scouts – Beste fysio’sMU Data Update